НОВА ГОДИНА В ШРИ ЛАНКА – ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 3909,60
Продължителност: 9 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Шри Ланка

Описание

НОВА ГОДИНА В ШРИ ЛАНКА – ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/


Период : 28.12.2018г. – 05.01.2019г.
9 дни / 6 нощувки
Цена : 3909,70 лв.

 

Програма по дни

     Ден 1
1-ви ден/ 28.12.2018 София – Доха Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 22:45 ч. за Коломбо през Доха.

     Ден 2
2-ри ден/ 29.12.2018 Доха - Коломбо – Ахунгала вечеря Кацане в Коломбо в 16:35 ч. Посрещане от представител на партньора на туроператора в Шри Ланка. Трансфер до хотел RIU Sri Lanka 5*, Ахунгала на база ALL INCLUSIVE. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

     Ден 3
3-ти ден/ 30.12.2018 Ахунгала 24 ALL INCLUSIVE Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка.

     Ден 4
4-ти ден/ 31.12.2018 Ахунгала 24 ALL INCLUSIVE Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка. Посрещане на 2019 година!

     Ден 5
5-ти ден/ 01.01.2019 Ахунгала – Сигирия закуска и вечеря Закуска. Трансфер към Сигирия (около 165 км). Настаняване в хотел Amaya Lake 4* в района на Културния триъгълник, на база закуска и вечеря. Свободно време за почивка или СПА процедури (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

     Ден 6
6-ти ден/ 02.01.2019 Сигирия закуска и вечеря След закуска се отправяме към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руините на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара - майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи. Възможност за допълнителна екскурзия до Старинният град Полонаруа – 55 евро на човек. Екскурзията се осъществява при минимум 15 човека. Втората столицата на Шри Ланка, датира от 11-ти и 12-ти век след Христа. Днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Ще посетите залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики. Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб. Вечеря и нощувка в хотел Amaya Lake 4*.

     Ден 7
7-ми ден/ 03.01.2019 Сигирия – Дамбула – Матале - Канди закуска и вечеря След закуска се отправяме към Дамбула. Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка - Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан „Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години. Отпътуваме за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70 км). По пътя ще посетим градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричаме Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации за използване на подправките в кулинарията и медицината (Аюрведа техники), известни по цял свят. Продължаваме за Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Вечеря и нощувка в хотел Amaya Hills Resort 4* в Kaнди.

     Ден 8
8-ми ден/ 04.01.2019 Канди – Пинавала – Коломбо закуска и вечеря Закуска в хотела и освобождаване. Отпътуване към Пинавала – Пинавала е малко селце на брега на река Маха Ойа. Територията на известния приют за слонове е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Не се изненадвайте да видите как малките слончета се хранят от биберони или се движат свободно сред посетителите. Днес Пинавала е дом на около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г със седем слончета. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, статии, книги и филми. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката. По желание посещение на Ботаническата градина Пераденя – 15 евро на човек – една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия. Създадена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Пераденя била разширена и обогатена от британците. Тук ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя и възможност да попълните албумите си с красиви снимки. Трансфер до Коломбо. Обзорен тур на Коломбо с автобус. Свободно време за пазаруване в някои от известните места за пазаруване в Коломбо. Вечеря в местен ресторант. Късен трансфер до летище Коломбо за полети на Qatar Airways в 03:00 ч. (след полунощ) до София през Доха.

     Ден 9
9-ти ден/ 05.01.2019 Коломбо - Доха - София Пристигане в София в 11:15 ч.

 

Шри Ланка - добре дошли в тропическия рай! Програмата започва с плажна почивка на красивото крайбрежие на Индийския океан.
Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова.


     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 97 от ЗТ с №  03700100001093/16.11.2016г., „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

43

 

Информация за дати и цени

Дати
28.12 - 05.01.2019 - 3910 лв.

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
v Самолетен билет с Катарски авиолинии София – Доха - Коломбо – Доха - София с v включени летищни такси и багаж;
v Настаняване в хотели 4* посочени в програмата и 5* плажен хотел: - 2 нощувки със v закуски и вечери в хотел Amaya Lake 4*, Сигирия - 1 нощувка със закуска и вечеря в v хотел Amaya Hills Resort 4*, Канди - 3 нощувки на база 24 часа ALL INCLUSIVE в v малък апартамент в плажен хотел RIU Sri Lanka 5*, Ахунгала Новогодишна вечеря; v Климатизиран транспорт по описания маршрут;
v Екскурзоводско обслужване по време на тура на руски език;
v БОГАТА туристическа програма и входни такси във всички обекти по програмата - v Сигирия, храмът на Свещения зъб в Канди, Дамбула, приюта за слонове в Пинавала; v Панорамна обиколка на Коломбо;
v  Вечеря в местен ресторант в Коломбо;
v Водач на туроператора при мин. 15 пътуващи;
v Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД ‘‘Армеец‘‘

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
v Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара;
v Бакшиш за местния гид и шофьор: (заплащат се в България при доплащането на пакета - 30 щатски долара на човек);
v Застраховка ‘‘Отмяна на пътуване‘‘ и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
v Напитки по време на хранене и лични разходи;
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Полетно разписание:
QR 226  28.12.2018  София - Доха       2245 0435+1
QR 654  29.12.2018  Доха – Коломбо   0910 1635
QR 669  05.01.2019  Коломбо - Доха    0300 0610
QR 227  05.01.2019  Доха – София       0655 1115
v Важно:
v Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч.
v Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.6 BGN към 03.04.2018 г. v При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5% Посейдон v Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
v Визов режим:
v Виза за Шри Ланка – 35 USD. Подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от туроператора четири седмици преди отпътуване и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо.
v Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:
v 16 човека. Срок за уведомление 20 дни преди началото на екскурзията.
v Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура
v Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
v Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
v Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
v Допълнителни екскурзии:
v Допълнителните екскурзии по програмата се заявяват и заплащат в България.
v Условия за анулация и неустойки:
v До 60 дни преди датата на пътуването –
v От 59 дни до 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума.
v От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.
v Необходими документи:
v Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
v За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласиe
v За пътуване в Шри Ланка не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. v Няма задължителни медицински и здравни изисквания.
СТИЛ ТРАВЕЛ ЕООД

Адрес: гр. София, 1142, бул. “Васил Левски” № 8, партер
Телефон: 02/ 483-36-07
Сайт: http://styletravelbg.com/

Още оферти