Нова година в Истанбул, Турция от ВАРНА + ГАЛА вечеря на корабче по Босфора (АРХИВИРАНА)


Цени от: 420 лева
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Турция, Турция - Истанбул

Описание

Незабравимо посрещане на Новата 2019 година в Истанбул,Турция. Автобусна програма с отпътуване от Варна и Бургас без нощни преходи! Включена НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ с парти на кораб по Босфора!
 
Отстъпки за ранни записвания, включени в посочените цени!
 
Програма на пътуването:

Ден 1 / 29 декември: Истанбул + Аквариум + Рибен ресторант
 
06.00 – Тръгване от Варна; 08.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя. Пристигане в Истанбул в ранния следобяд. 
15.30-17.00 - Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум. 
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. https://www.istanbulakvaryum.com/ 
Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст). 
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния търговски комплекс Aqua Florya, разходка покрай Мраморно море. 
Продължаване към центъра на града. 
По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг 
Около 18.00 - Настаняване в хотела.

Ден 2 / 30 декември: „Нова среща с Босфора” + дворец „Долмабахче“ + Небостъргач „Сапфир“
 
07.00 – 08.30 - Закуска в хотела. 
09.00-12.00 „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси) 
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек. 
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга... 
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата. 
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия. 
12.30-14.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” 
Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. 
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език. 
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза цената за двете мероприятия е 50 евро)
 
В свободното време се организира посещение на Египетския пазар. 
15.00-17.30 – „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир” 
Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. 
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. 
Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване. 
20.00 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата. Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)

Ден 3 / 31 декември: „Истанбул на два континента и Българската екзархия” + Новогодишно парти
 
09.00-12.30 „Истанбул на два континента и Българската екзархия” 
Комбинирана екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа, двореца Бейлярбей, Българската екзархия и църквата „Свети Иван Рилски“ 
Екскурзията започва с преминаване по моста над Босфора в посока Азиатски бряг и към най-високия хълм в Истанбул - Чамлъджа. Посещение на красивия парк, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора и Европейската част на града. 
Следва посещение на двореца „Бейлярбей”, който се намира на азиатския бряг на Босфора. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица. Отпътуване от Бейлярбей към Юскудар. Връщане на европейския бряг. Посещение на Българската екзархия - седалището на Българската църква до 1913г. Намира се в красива сграда в голям двор в един от централните квартали в новата Европейска част на Истанбул. Разглеждане на музея на Българската екзархия (при възможност) и посещение на българската църква „Св. Иван Рилски”. 
Цена: 25 евро на човек (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, посещение на Българската екзархия, пълно екскурзоводско обслужване) 
12.30-15.00 Посещение на МОЛ „Джевахир” – възможна за записалите „Истанбул на 2 континента“. Свободно време за покупки. 
Връщане в хотела. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ. 
20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци. Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА! 
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 / 1 януари
 
Закуска в хотела. 09.30 Освобождаване на стаите. 
10.00-11.00 – Посещение на Българската църква „Св. Стефан“. 
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници. 
11.30-12.30 Посешение на кожена фабрика. 
13.00 – 15.00 Посещение на мол „MALL of ISTANBUL” - www.mallofistanbul.com.tr. 
15.00 Тръгване за Къркларели (Лозенград). 
18.00 – 19.00 Спиране в търговски център КИПА. 
19.00 – 20.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

Информация за дати и цени

Настаняване и цени по програмата: Хотел Глориъс (Glorious) – 4 *+ Кораб по Босфора 
 
 • Цена на възрастен в двойна / тройна стая - 420 лева

 • Единична стая - 490 лева

 • Дете 0-6 г. в стая с 2-ма възрастни - 100 лева

 • Дете 7-12 г. в стая с 2-ма възрастни - 290 лева

 •  
При ползване на собствен транспорт: приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията
 

Какво е включено в цената

 • Транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно;

 • 3 нощувки със закуски в хотел – 4 звезди в старата част на Истанбул;

 • НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ на КОРАБ ПО БОСФОРА;

 • Трансфер хотел – кораб – хотел в Новогодишната нощ;

 • Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул;

 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“;

 • Посещение на Египетския пазар и кожена фабрика;

 • Посещение на МОЛ „Истанбул“;

 • Групова медицинска застраховка към ЗК „Уника” с лимит 5000 евро;

 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;

 • Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.
 •  

Какво не е включено в цената

Цената не включва:
 
 • Istanbul Aquarium – за възрастен - 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)

 • Круиз „Нова среща с Босфора” и слизане на Кулата на девицата (трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседа на български език) - 25 евро;

 • Дворец „Долмабахче сарай“ – 30 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод);

 • Небостъргач „Сапфир” - 25 евро (транспорт, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, екскурзовод);

 • Рибен ресторант – 22 евро;

 • „Истанбул на два континента и Българската екзархия - 25 евро (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване);

 • Важно: полезна информация: •  
 • 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

 • 2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

 • Необходими документи: Международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

 • Условия за записване: депозит в размер на 30% от стойността на пакета на турист - при резервация; доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване;

 • Визови и санитарни изисквания: няма

 • Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туристи.

 • Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти