Нова Година в Израел и Йордания (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2098
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Израел

Описание

Нова Година в Израел и Йордания 
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/
 
 
Период : 27.12.2018г. - 03.01.2019г.
8 дни / 7 нощувки
Цена : 2098,00лв.
 
 
ПРОГРАМА:

     1-ви ден - Тел Авив/ Витлеем
Среща на летище София (Терминал 2) в 09:00ч. Полет София – Тел Авив в 11:55ч. Около 14:35 пристигане на летище Бен Гурион (Тел Авив). Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря и нощувка.
     2-ри ден – Витлеем/ Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря.
Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ във Витлеем - голямата забележителност на града. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град.
Вечеря и нощувка във Витлеем.
     3-ти ден - Йерусалим/ Каср Ал Яхуд / Кумран/ Мъртво море/ Йерихон/ Петра
Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата, Музея на Израел /отвън/.
Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Възможност за посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море.
Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Аленби. 
Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
     4-ти ден - Петра /Небо /Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки.
Заминаване за Аман. Настаняване в хотел. Празнична вечеря (не включва напитки).
Нощувка.
     5-ти ден – Аман / Джераш/ Мадаба/Витлеем
Закуска. Панорамна обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания - Аман. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за границата и преминаване в Израел. Отпътуване за Витлеем.
Вечеря и нощувка.
     6-ти ден - Тел Авив-Яфо/Лод
Закуска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:20 ч.. Пристигане на летище София около 21:05 ч.
 
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
44

Информация за дати и цени

Дати
28.12 - 02.01.2019 - 1778 лв

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
v Самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
v Летищни такси (295 лв. към 01.06.2018г.)
v 5 нощувки със закуски и вечери:
v 1 в Аман (хотел Liwan 3* или подобен)
v 1 в Петра (хотел Edom 3* или подобен)
v 3 във Витлеем - (хотел Paradise 3* или подобен)
v Екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
v Луксозен автобус
v Всички трансфери по програмата
v Всички екскурзии по програмата
v Входни такси за обектите по програмата
v Сертификат за хаджийство
v Водач на групата от България
v Медицинска застраховка асистънс - Модиал Асистанс - 10 000 евро
v Саунд система със слушалки по време на туровете

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
v Разходи от личен характер
v Бакшиши за екскурзовод и шофьор ~ по 5 $ на ден (30 $) заплащат се на място v съответно в Израел и Йордания
v нощен тур на Йерусалим - 25 $
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Забележка:
v Цената е валидна за група от минимум 25 туристи.
v Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
v Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.65 лв.
v Условия за записване и начин на плащане:
v Депозит от 550 лева на човек
v Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
v Копие от международен паспорт
v Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
v Географски свят предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
v Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
v Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001344/ 22.12.2017 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.
v Необходими документи:
v Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
v За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
v Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
v Допълнителна информация:
v Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
v между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
v между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
v между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
v при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
СТИЛ ТРАВЕЛ ЕООД

Адрес: гр. София, 1142, бул. “Васил Левски” № 8, партер
Телефон: 02/ 483-36-07
Сайт: http://styletravelbg.com/

Още оферти