Нова Година в Израел и Йордания - 7HB - 27.12.2018 (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2098
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Йордания

Описание

Нова Година в Израел и Йордания - 7HB - 27.12.2018
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/
 
 
Период : 27.12.2018г. - 03.01.2019г.
8 дни / 7 нощувки
Цена : 2098,00лв.
 
 
ПРОГРАМА:

     1-ви ден София - Тел Авив
Отпътуване от летище София 16:00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Вечеря.
Нощувка.
     2-ри ден Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум - Тверия
Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря.
Нощувка.
      3-ти ден Тверия – Джераш - Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря.
Нощувка.
     4-ти ден Аман – Мъртво море – Мадаба - Небо – Керак - Петра
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Пътуване към Керак и посещение Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура – грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в. и е служил за крепост още от библейски времена. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.
Нощувка.
     5-ти ден Петра
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Акаба. Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.
     6-ти ден Акаба – Ейлат – Масада - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря.Нощувка.
     7-ми ден Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

    8ми ден Йерусалим – София
Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София в 22:20ч.
 
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
44

Информация за дати и цени

Дати
27.12 - 03.01.2019 - 2098 лв.

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
v самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър
v летищни такси - 150 евро (295 лева) към 28.03.2018
v входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $
v 7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Тверия, 1 в Аман, 1 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем)
v 7 вечери
v трансфери по програмата
v еднодневна екскурзия до древният град Петра
v входна такса за древният град Петра
v туристическа обиколка в Джераш
v панорамна обиколка на Аман
v туристическа обиколка на Йерусалим
v посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия
v Медицинска застраховка за периода на пътуването с ЗД Мондиал Асистанс– 10 000 евро
v местен екскурзовод на български/руски език
v слушалки по време на беседите
v водач от агенцията
v 1 бутилка минерална вода на ден, на турист видетелство за хаджийство

Какво не е включено в цената

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Забележка:
v Цената е валидна за група от минимум 30 туристи.
v Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
v Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
v Авиокомпанията запазва правото да промоени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.
v Географски свят предлага на своите клиенти и застраховка „Отмяна на пътуване” - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
v Застраховка „Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63 г.
v Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
v Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001113 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.
v Необходими документи и начин на записване:
v Необходими документи и начин на записване:
международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
депозит 700 лева
v доплащане до 30 дни преди отпътуване
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
v Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
v  Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
v между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
v между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
v между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
v при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
v Допълнителна информация:
v Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.65 лв. Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. v При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. v Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на фирмата.
Нощен тур на Йерусалим – 25 USD
входна такса за Масада около 20-25 $ ( цената е променлива и се влияе от броя на туристите)
разходи от личен характер
такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5 $ на ден (40 $) на човек
допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни)
СТИЛ ТРАВЕЛ ЕООД

Адрес: гр. София, 1142, бул. “Васил Левски” № 8, партер
Телефон: 02/ 483-36-07
Сайт: http://styletravelbg.com/

Още оферти