НАЙ-ДОБРОТО ОТ ПОРТУГАЛИЯ


Цени от: 2480 лв.
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Португалия

Описание

ПРОГРАМА:
1 ден /11.10.2018/ Лисабон
Полет София – Лисабон. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.
2 ден /12.10.2018/ Обидош – Назаре – Баталя – Фатима
Закуска. Екскурзия до Обидош – едно от най-очарователните португалски селца, затворено в очертанията на средновековна крепост. Продължаваме към Назаре – най-известното рибарско селище в страната, запазило старинната си атмосферата. Посещение на манастира Санта Мария де Виктория в Баталя от 1388 г., един от най-добрите образци на португалската готическа архитектура. Посещение на Фатима, града, в който трите деца виждат образа на Богородица и разглеждане на базиликата, построена на мястото на видението. Нощуване.
3 ден /13.10.2018/ Томар – Коимбра
Закуска. Томар е красив град, разположен по брега на река Набао. Средновековните му калдъръмени улици и старинни сгради го свързват с рицарите тамплиери и ордена, създаден през 1119 г. Техният Велик магистър построява замъка в Томар. След унищожаването на ордена в града идва нов – този на рицарите кръстоносци, които финансират морските експе­диции на Хенри Навигатора през 15 век. До днес е запазен манастирът, строен в периода 12-17 век, до него е църквата Носа Сеньора да Консейсао с ренесансов интериор от Диего де Торалва. Отпътуване за Коимбра. Настаняване в хотел. Нощуване.
4 ден /14.10.2018/ Коимбра – Порто
Закуска. Коимбра е дом на най-стария университет в Португалия и втория в света. Владение на маврите, по-късно той става християнски и столица на португалската кралска династия от 1064 г. до 13 век. През 17 век тук е едно от седалищата на инквизицията. Отпътуване за Порто, смятан за най-красивия град в страната, който от 1996 г. е в листата на ЮНЕСКО. Разходката из един от най-старите европейски градове, пълен с исторически монументи, района „,Байро да се“ е средновековното сърце на града. Посещение на винарна с дегустация. Нощуване.
5 ден /15.10.2018/ Брага – Гимараеш
Закуска. Екскурзия през най-зелените райони на страната до Гимараеш, рожденото място на португалската нация. Още един исторически град от листата на ЮНЕСКО. Разглеждане на Брага, религиозна столица на страната през 11 век, която днес впечатлява с красивите си барокови църкви, разположени на средновековния път към Сантяго де Компостела. Нощуване в Порто.
6 ден /16.10.2018/ Лисабон
Закуска. Отпътуване за Лисабон. Пристигане и настаняване в хотел. Нощуване. 
7 ден /17.10.2018/ Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на града – площад Помбал, площад Росио, Белемската кула, паметника на Великите откриватели, църквата към манастира Йеронимуш – шедьовър в стила мануелиньо. Разходка из старите квартали на Лисабон – Алфама, Байро Алто, историческото кафене Бразилиера, асансьора от 1902 г., който свързва долния град с Ларго до Кармо. Свободно време. Нощуване.
8 ден /18.10.2018/ Лисабон
Закуска. Трансфер до летището за полет до България.

 

Информация за дати и цени

11.10.2018г.

Цени:
Цена на човек в двойна стая Единична стая
2480 лв. 3175 лв.

Какво е включено в цената

 • Самолетни билети с летищни такси и включен багаж 23 кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотел 4*;
 • Екскурзия до Обидош, Назаре и Фатима;
 • Посещение на манастира в Баталя;
 • Екскурзия до Томар;
 • Разглеждане на Коимбра;
 • Обиколка на Порто;
 • Винена дегустация в Порто;
 • Екскурзии до Брага и Гимараеш;
 • Панорамна обиколка на Лисабон;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро.
 • Тур мениджър от фирмата.

Какво не е включено в цената

 • Напитки .
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Запитване


Още оферти