Мнения, отзиви и препоръки за полети с прекачване на Fly Dubai

публикувано на 19.07.2018 12:32Fly Dubai / Флай Дубай (FZ) е нискотарифен авиопревозвач от Обединените Арабски Емирства, който изпълнява полети 3 пъти седмично по линията София (SOF Терминал 2) - Дубай (DXB Dubai International Airport - Терминал 2) през летния сезон и 5 полета седмично през Есенно-зимния сезон

Освен за превоз до Дубай, авикомпания Fly Dubai е много популярна като превозвач до десетки дестинации в Африка, Близкия Изток и Средна Азия. През международното летище в  Дубай, авиокомпанията също така предоставя възможност за свързващи полети с една от най-големите авиокомпании в света за далечни превози - Emirates

Картата по-долу представлява дестинациите които авиокомпанията обслужва:


Дубай е позициониран по средата на маршрутите от София до Коломбо (Шри Ланка), Делхи, Мумбай, Хайдерабад, Ченай (Индия), Катманду (Непал), Алмати и Астана (Казахстан), Занзибар и Дар ес Салам (Танзания), Ентебе (Уганда), Бахрейн. 

Най-хубавото на полетите с прекачване с Fly Dubai е, че Дубай е на около 5 часа от София, като и последващите полети са с подобна дължина, т.е. няма да прекарате много дълго време във въздуха. За сравнение, прекачванията през Истанбул до тези дестинации обуславят дължина на полет от по 9-10 часа. 

Fly Dubai оперира от централното летище в Дубай (DXB), но от терминал 2. Терминал 2 е разположен на отсрещния край на пистата, доста отдалечен от терминала на Emirates. Тук можете да видите и карта на терминала. Позитивното е, че прекачванията на терминал 2 са бързи, тъй като структурата на сградата прилича на нашият Терминал 1 на на летище София, но доста по мащабен и с повече гейтове. До тук с позитивното за Терминал 2 на Дубайското летище. Ако имаме дълго прекачване трябва да знаем, че тям няма никакво подходящо място за релакс или дрямка, много е шумно и пренаселено; наподобява чакалня в гара на Индийски град. 

Fly Dubai летят със самолети Боеинг 737-800, със салон наподобяващ Ryanair, със същото разстояние между седалките, но 1 инч по-широки, малко по-добър комфорт и наличие на бизнес класа. Има и екрани с интерактивна програма, която обаче е достъпна срещу заплащане. Кейтъринга на борда също е платен. 

Нека разгледаме един примерен маршрут от София до Коломбо - отиване и връщане през месец Ноември 2018. Първото което прави впечатление, е че цената е много добра - 417 евро за двупосочен билет. Цената включва всички такси и чекиран багаж. Времето за прекачване също е много добро - 2ч 25мин на отиване и 4ч 25 мин на връщане. А и както става ясно, полета до София се обслужва с новата генерация самолети 737 Max-8, с нов по-добър салон. От тези самолета Fly Dubai имат едва 6 броя.Не всички прекачвания обаче са така добри, в много случаи има чакане от 17 или повече часа. Препоръчваме Ви в този случай да си резервирате хотел до летището и да използвате времето да разгледате Дубай. 

Тук можете да прочетете отзиви за полети със Fly Dubai или да напишете такива. 

За търсене и резервиране на полети с Fly Dubai Ви препоръчваме да използвате сайта на авиокомпанията от този линк или за по-всеобхватно търсене на Fly Dubai и други авиокомпании - резервационната система на eSky, търсете тук

За да следите интересните статии на travelmix.bg, последвайте ни във фейсбук