Мнения за полети с Катарските Авиолинии (Qatar Airways)

публикувано на 10.08.2018 18:39Снимка: Самолет Ербъс А30 на Катарските Авиолинии

Катарските Авиолинии (Катар Еъруейз / Qatar Airways, QR), е националният авиопревозвач на Катар, изпълняващ полети до над 220 дестинации в целия свят, включително и от Доха до София. Катарските Авиолинии се наложиха стабилно на Българския пазар и изпълняват повече от 11 полета седмично от София до Доха. Това е разписанието за летния сезон на 2018:Обедният и вечерният полет от летище София правят възможни и най-вече удобни връзките с полетите на Катарските Авиолинии до дестинации в Близкия изток, Азия и Африка. До редица дестинации прекачванията са в рамките на 1-3 часа. Ето и пример за полет до Бангкок:

Както се вижда от горния пример от София до Бангкок можем да стигнем за рекордните 13 часа и 30 и минути, а на обратно за 15 часа и 5 минути. 

Полетите на Катарските Авиолинии към Азия имат едно огромно предимство пред останалите превозвачи опериращи на Българският пазар - Свързващото летище Доха е на 5 часа път от София в източна посока, което всъщност прави следващите полети до дестинации в Азия по-къси в сравнение с тези от Виена, Мюнхен, Лондон, та дори и Истанбул. Както виждате полета от Доха до Бангкок трае едва 6 часа и 45 минути. За сравнение, директният полет от Виена до Бангкок трае 10 часа. Съгласете се, но 10 часа прекарани на седалка в икономична класа си е много-дълго време. 

С Катарските Авиолинии може да да достигнете до дестинации в почти цяла Азия и Африка, толкова са много, че ще ви отегчим, ако ги изброим тук. А когато има промоции (а 48-часови промоции има често), цените на билетите са повече от примамливи. Долу ще видите някои примери, а за всички оферти и дестинации кликенте:
Авиокомпанията е важна, но нека разгледаме и Летище Доха Хамад (DOH)

Построено през 2014, летището в Доха е едно от най-модерните и комфортни съоръжения за свързващи полети в света. Организирано концентрично, минималното време за свързващи полети е едва 45 минути (за много от дестинациите). Освен страхотна зона за хранене и пазаруване, има и много кътове за почивка, включително и тихи стаи за лек сън, оборудвани с удобни седалки. Те са особено подходящи ако връзката ви в Доха е дълга. Една от екстрите пък е безплатният автобусен тур на Доха, от който може да се възползвате ако времето между полетите Ви го позволява. И накрая трябва да споменем за безплатният бърз Интернет на летището в Доха, който ще Ви изненада приятно. 

Мнения за полетите с Катарските Авиолинии споделени от Български пътници може да прочетете тук. На Катарската авиокомпания са присъдени 5 звезди за качество от организацията Skytrax, които по наше мнение са заслужени. Салоните на самолетите са комфортни, безплатният кейтъринг на борда е добър, както и системите за забавления на всяка седалка. Е, като всяка авиокопмания, и тук има по-стари самолети. Полетите от Доха до София се изпълняват с тясно фюзелажните машини Ербъс А320, самолети които познавате добре от флотата на Уиз Ер, Луфтханза и повечето Европейски компании опериращи до летище София (но с по-добро разположение на седалките). От Доха до следващата Ви дестинация е твърде вероятно да летите на Ербъс А380, който е най-големият пътнически самолет в света.

Ако може да си позволите премиум класа, няма да съжалявате и за миг. 

Как да резервирам полет с Катарските Авиолинии?

Може да разгледате за оферти директно на сайта на Катарските Авиолинии тук. От там може да закупите и билетите си с кредитна карта. 

Като алтернатива, можем да предложим и комплексната търсачка на eSky за резервиране на самолетни билети онлайн.

Може да закупите самолетни билети и от туристическите агенции, които също така могат да Ви съдейтсват комплексно с организацията на пътуването. Може да използвате формата за контакт с туристически агенции на Travelmix.bg 

За да следите интересните статии на travelmix.bg, последвайте ни във фейсбук