МЕКСИКО и КУБА с почивка в Канкун, Варадеро и Тринидад, бг група - ПОТВЪРДЕНА за 05.10.18! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 6950 BGN
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Куба, Мексико

Описание

Екскурзии

МЕКСИКО и КУБА с почивка в Канкун, Варадеро и Тринидад - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

 

18 дни / 16 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 05.10.2018

Цена: 6950 BGN

 

 

МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН, ХАВАНА, ПИНЯР ДЕЛ РИО, ВАРАДЕРО, СИЕНФУЕГОС, ТРИНИДАД

 • 1 ДЕН
 • Среща в 05.10 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Амстердам в 07.10 ч. с “KLM”. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 14.30 ч. – трансокеански полет Амстердам – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити в 17.59 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Запознаване с екипа, който ще Ви обслужва по време на пътуването и кратък брифинг относно изпълнението на програмата в Мексико. Нощувка в Мексико сити.
 • 2 ДЕН
 • Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико sити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството – някогашната Резиденция на вицекраля, с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико сити.
 • 3 ДЕН
 • Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на Мексиканското плато, смайващият огромен храмов комплекс “Теотихуакан”, разположен на 40 км от Мексико сити – „мястото, където са създадени боговете”, и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на маите: 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “Ареал на боговете”. На път към Теотихуакан – посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта – връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.
 • 4 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището и полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. Паркът се намира на двата бряга на река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.
 • 5 ДЕН
 • Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс на империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове на маите, за който се смята, че е гробница на кралските династии. Величествените руини се считат за най-значимата досега находка от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините – известен е най-вече „Храмът на йероглифите”. Посещение на кралската гробна камера в “Храма на Йероглифите” и на Двореца на крал Пакал. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан и настаняване в хотел. Вечерна обиколка на Мерида, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.
 • 6 ДЕН
 • Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, баскетболното игрище – най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание – посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца.
 • 7 ДЕН
 • Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание – посещение на заведение с карибска музика на живо. Нощувка в Канкун.
 • 8 ДЕН
 • Закуска. Полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана, Куба. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.
 • 9 ДЕН
 • Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Сградата на Парламента, Площада на Катедралата, Площада на оръжието, пазара на занаятчиите, Градския музей или Двореца на главните капитани, замъка Моро, булевард Малекон, Мемориала на Хосе Марти. След обяд – екскурзия “По стъпките на Хемингуей” – посещение на Музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, продължаваме към Кохимар и площада, наречен Ернест Хемингуей. Посещение на фермата “La Vigia”, където е живял Хемингуей. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето”. Посещава се паметника на Хемингуей. По пътя минаваме покрай ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. При възможност, ще имате удоволствието да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей на терасата на хотел „Ambos Mundos” (където Хемингуей е отсядал често) или в популярното заведение „La Floridita”. По желание и срещу допълнително заплащане - вечеря. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.
 • 10 ДЕН
 • Закуска. Отпътуване към Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана. Този ден ще посетим праисторическата долина Винялес – най-старата геологическа формация в Куба и едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, известно с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени Ел мурал де ла прехистория. След това - разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаете с изкуството на индианците по тези места. Обяд. Посещение на фабрика за пури и ром. Връщане в Хавана. Нощувка в Хавана.
 • 11 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден в Хавана. По желание - вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей). Нощувка в Хавана.
 • 12 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до Варадеро, един от най-известните курорти в Куба. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Свободно време за първи впечатления от курорта. Вечеря и нощувка във Варадеро.
 • 13 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или разглеждане на комплекса. Нощувка във Варадеро.
 • 14 ДЕН
 • Закуска. Отпътуваме за Сиенфуегос, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Основан от французите, Сиенфуегос се намира на разкошен залив, охраняван от Кастиля де Хагуа (Крепостта Хагуа построена от истанския крал Карлос V). Разглеждане на централната част на града с двореца „Палацио дел Валле”, красива сграда, построена в неоготически стил, театъра Томас Тери, Сградата на Културните Богатства, Катедралата на Непорочното зачатие, Триумфалната арка. Свободно време с възможност за посещение на Ботаническата градина. Привечер продължаваме към Тринидад. Пристигане в Тринидад и настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Вечеря и нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.
 • 15 ДЕН
 • Закуска. Туристическа обиколка на Тринидад, който е едно от първите селища, основани от испанците в началото на 16 век. Обявен е от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Градът е запазил величието и красотата си от времето, когато е бил център на отглеждане и преработка на захарна тръстика. Градът е известен като най-колониалният град в Куба. Посещение на главната енорийска църква на Света Троица, символ на града, съхранила разкошен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на 300 години; площад Майар и двореца Каунт Брюнет, днес превърнат в романтичен музей. По желание - посещение на бар Канчанчара, за да се насладите на едноименния коктейл. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.
 • 16 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж на красивия бряг на Карибско море. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.
 • 17 ДЕН
 • Закуска. Tрансфер до международното летище в Хавана. В 17.30 ч. – самолетен полет Хавана – Париж.
 • 18 ДЕН
 • Пристигане в Париж в 08.35 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет Париж – София. Пристигане на летище София в 14.00 ч.

  ДАТИ: 02.03.2018; 05.04.2018; 28.04.2018; 05.10.2018

  ЦЕНА:

  - на човек в двойна стая при група от минимум 15 човека - 6950 лв

 • - доплащане за единична стая - 1060 лв

  Плащане:

 • - депозит при записване - 2600 лв
 • - доплащане до 45 дни преди тръгване

  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - самолетни билети за международните полети София – Амстердам – Мексико сити; Канкун – Хавана; Хавана – Париж – София;
 • - самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
 • - летищни такси за международните полети – 920 лв/470 евро (17.02.2016 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/60 евро (17.02.2016 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - трансфери летище – хотел – летище;
 • - 7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
 • - 4 нощувки със закуски в хотел 4* в Хавана;
 • - 2 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* във Варадеро, Куба;
 • - 3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* в Тринидад в курорт на брега на Карибско море;
 • - 1 обяд (11--ти ден);
 • - целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан” (3-ти ден);
 • - посещение на Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА” (4-ти ден);
 • - екскурзия “По стъпките на Хемингуей”(9-ти ден);
 • - разходка с лодка в една от пещерите (11-ти ден);
 • - посещение на фабрика за пури и ром (11-ти ден);
 • - всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • - наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
 • - екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • - такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­102 лв.

  ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

 • - персонална такса при полета Канкун - Хавана – 23 щ.долара (към 17.02.2016 г.) - плаща се на място на летището в Канкун при напускане на Мексико, преди полета;
 • - персонална такса – 25 кук (около 25 евро) - в зависимост от Авиокомпанията, с която се лети (плаща се на място на летището при напускане на Куба);
 • - виза за Куба – 35 щ. долара;
 • - такса за обработка на документите за виза за Куба – 40 лв;
 • - медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 37 лв (за лица до 65 г.), за лица от 65 г. до 80 г.- 74 лв;
 • - допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • - допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА):
 • * 7 вечери в Мексико за целия период (по желание) – 130 евро;;
 • * посещение на заведение с карибска музика на живо (в Канкун) - 70 щ.долара (7-ми ден);
 • * вечеря в ресторант преди посещение на „Тропикана кабаре-шоу” - 18 евро (9-ти ден);
 • * посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с включен трансфер) – 120 евро (9-ти ден);
 • * вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей) - без включен трансфер – 20 евро (11-ти ден);
 • * допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • * разходка с карети в Мерида - ........ (5-ти ден)
 • * посещение на шоу “Светлина и звук” (на испански език) в Чичен Итца – около 4 евро (6-ти ден).

  Забележки:

 • - Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • - За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж
 • - Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.
 • - Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА.
 • - Категоризацията на хотелите в Мексико и Куба не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • - ТА си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.

  Информация за хотелите (или подобни):

 • MEXICO DF – ...........
 • PALENQUE – HOTEL NUTUTUN - http://www.nututun.com
 • MERIDA – BEST WETERN MAYA YUCATAN http://book.bestwestern.com/bestwestern/MX/Merida-hotels/BEST-WESTERN-Maya-Yucatan/Hotel-Overview.do?propertyCode=70167
 • CHICEN ITZA – HOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS http://www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
 • CANCUN – LA QUINTA INN & SUITES HOTEL - http://www.laquintacancunmx.com/
 • LA HAVANA – MONTEHABANA APARTHOTEL – http://www.aparthotelmontehabana.com/
 • VARADERO – ARENAS DORADAS HOTEL - http://en.roc-hotels.com/hotel-roc-arenas-doradas-in-la-havana/

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
 • - 1 снимка (актуална);
 • - За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • 0052

   

   

   

 •  
 

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти