МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ - БОЛОНЯ, ФЛОРЕНЦИЯ, ПИЗА, РИМ - от Варна (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1099
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

ДОКОСНЕТЕ СЕ ДО НАЙ-ВПЕЧАТЛЯВАЩИТЕ  И ЗАПОМНЯЩИ СЕ ИТАЛИАНСКИ ГРАДОВЕ –

ОЧАРОВАТЕЛНАТА БОЛОНЯ, ЕЛЕГАНТНАТА ФЛОРЕНЦИЯ, НАКЛОНЕНАТА ПИЗА И ВЕЛИЧЕСТВЕНИЯТ РИМ

 

1 Ден  -  полет Букурещ – Болоня

Трансфер от Варна до летището в Букурещ.  Пристигане в Болоня, настаняване в хотела, малка почивка от половин час и след това пешеходна разходка в центъра на града -  фонтанът на Нептун, площад “Маджоре”, където се намира базиликата “Сан Петронио”, както и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града с екурзоводска беседа.  Свободно време с възможност за разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Вечерта по желание се организира вечеря в типичен италиански ресторант, Болоня е известна със своите специалите и прочутия сос Болонезе за спагетите. Нощувка.

2 Ден  – Болоня – Флоренция

Закуска, след което отпътуване за Флоренция. Настаняване в хотела/апартамента. Следобед възможност за туристическа обиколка с местен екскурзовод с посещение на забележителностите на града: църквата "Санта Кроче" – наричана още националния "пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с "вратите на рая"; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", ще ви покажем прочутия бронзов глиган в центъра на Флоренция, «И един последен съвет: преди да си тръгнете от Флоренция, минете под портика на Новия пазар. Не забравяйте да потриете за късмет носа на прословутото прасенце и да пуснете монета в устата му. Ако монетата премине през решетката, Флоренция ще ви донесе късмет.»

Свободно време. Нощувка във Флоренция.

3 Ден – Флоренция – Пиза - Флоренция

Закуска. По желание посещение на Пиза -  "Площада на чудесата": Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо-пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано.

Или вторият ден може да е свободна програма във Флоренция с посещение на дворците, музеите и галериите, които бихте искали по-подобно да разгледате като дворецът "Пити" и градините "Боболи", галерия "Уфици". Нощувка във Флоренция.

4 Ден - Флоренция - Рим

Ранна закуска. Влак от Флоренция до Рим, настаняване в хотела/апартамента.

Туристическа обиколка с екскурзовод /допълнително заплащане/ на български език - „Класически Рим“ с  Колизеума, Базилика Сан Джовани  в Латерано ( старата резиденция на папата и най- старата базилика в Рим ), Свещената стълба и т.н. или полудневна допълнителна екскурзия -  „Бароков Рим“ с екскурзовод на български език.

Нощувка в Рим.

5 Ден 08.03.2016 - Рим

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане възможност за посещение на музеите на Ватикана /35 евро на човек с предварително записване/ или панорамна обиколка с автобус на Рим - hop & hop off тур на забележителностите на Рим / 25 евро на турист/. За по-задълборено опознаване на историята на Вечния град предлагаме туристическата обиколка „Папски Рим“.  

Празнична вечеря за двама в реномиран ресторант в центъра на Рим.

Нощувка в Рим.

6 Ден  Рим – Букурещ - Варна

Полет за Букурещ. Трансфер от летище Букурещ до гр.Варна.

Допълнителни екскурзии и услуги


1. ПОЛУДНЕВЕН ТУР НА  ФЛОРЕНЦИЯ - 30 евро на човек / мин. 6 записани /

2. ЕКСКУРЗИЯ ДО ПИЗА с посещение на  "Площада на чудесата",  с екскурзовод на български език и транспорт – 30 евро/човек мин. 6 записани. Вход за Баптистерията и Катедралата се заплаща на място.

3. ОБИКОЛКА „КЛАСИЧЕСКИ РИМ” – 30 евро/човек при мин. 6 записани- /около 4 часа/ с екскурзовод на български език и посещение на:

 • Базилика SanGiovanni в Латерано ( старата резиденция на папата и най- старата базилика в Рим ),

 • Свещената стълба ( донесена от Света Елена, майката на император Константин, където се счита, че е пролята Кръвта на Иисус )

 • Колизеума 

 • Школата на Гладиаторите (останки на енда от 4 школи за гладиатори около Колизеума)

 • Арката на император  Константин (показва различни статуи през вековете и изменянето на изкуството в Римската империя) ,

 • Колоната на император Траян,

 • Форум на римляните, Форум на императорите, Площад Венеция,

 • Театарът на Марчело ( създаден по времето на Цезар и използван като еталон за създаването на Колизеумът),

 • Кметството (Campidoglio- най-високия връх в Римската империя и свещено място),

 • CircoMassimo ( където са се извършвали конски надбягвания по времето на император Август),

 • Пантеона ( най-старият паметник на културата в Рим),

 • LargoArgentina ( мястото, където е убит Цезар) (Bocca dell Verita устата на истината, огромна маска от първи век със своите легенди).

  3. ОБИКОЛКА „БАРОКОВИЯТ РИМ“ - 30 евро/човек при мин. 6 записани- /около 4 часа/ с екскурзовод на български език и посещение на:

 • Площад Навона (Фонтанът на Моро, фонтанът на Нептун, фонтанът на 4 реки от Бернини);

 • Пантеонът (площадът Ротонда , влизане в Пантеона), църквата San Luigi dei Francesi (с произведения на Caravaggio-известен художник);

 • Площад Испания (фонтанът Barcaccia на Бернини, качване на Trinita dei Monti (църквата над Испанските стълби);

 • Известният Fontana di Trevi, църквата Sant Ignazio (характерна с двуслойния начин на изображението и илюзията и перспективата; Министерският съвет и оригиналната колона на император Марк Аврелии, Quirinale (или Президентството с оригиналните скулптури на Синовете на Зевс от римско време);

 • Площадът на народите с фонтана на Valadier от 18 век и стената със статуите от френски скулптур, църквата Santa Maria dell Popolo (произведението на Caravaggio за Свети Петър на кръста).

  4. ОБИКОЛКА „ПАПСКИ РИМ“ – по пътищата на папите от 16 век - 30 евро/човек при мин. 6 записани- /около 4 часа/ с екскурзовод на български език и посещение на:

  Базилика „Свети Петър“ (разглеждане на произведенията на MICHENGELO-PIETA, на GIAN LORENZO BERNINI и BOROMINI, на CANOVA, най-високият купол в света - 137метра);
  Площад Свети Петър с оригинален Египетски обелиск , колоните от 16 век от GIAN LORENZO BERNINI, имитация на колоните на Пантеонът, двата фонтана на BERNINI;
  Пътя, правен от MUSOLINI VIA DELLA CONCILIAZIONE, оттам към CASTEL SANT ANGELO или замъкът на ангелите ( автентичен от времето на единственият император архитект ADRIANT). Замъкът е бил много важно място за защита от нападения на Рим и на папите.
  Моста на ангелите от 16 век, по който е била гилотината.
  Минаване по крайбрежието на река Тибър, по която в миналото са пренесени 84 оринални египетски обелиски и гранитови колони след падането на Египет под римска власт;
  Мостът SISTO от 15 век (на името папа Систо – папата на когото е кръстена и Сикстинската капела)
  Минаване през пиаца FARNESE и сградата където живеят папа FARNESE с оригинални произведения на RAFFAELLO, две вани от Термите на император CARACALLA могат да се видят и на площада
  CAMPò Dè FIORI – най-известният пазар на Рим, където могат да се купят типични сладки и деликатеси от миналото и до днес (сутрин е пазар  а вечер е място за забавление).
  Мястото, където е убит Цезар (наръган 23 пъти)
  „Фонтанът на костенурките“– автентичен, от преди 1500 години и създаден за една нощ от семейство MATEI, за да впечатли бъдещият си свекър , а костенурките ги добавя по-късно BERNINI.

   5. ЕДНОДНЕВЕН БИЛЕТ ЗА HOP & HOP OFF ТУР НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА РИМ - 25 ЕВРО -билетът ви осигурява възможност да се качвате и слизате, на която и да е спирка по маршрута на линията в продължение на 1 ден. По време на пътуването можете да слушате беседа за забележителностите покрай които преминавате на 8 езика (руски, английски, немски, френски, испански, италиански, китайски и японски) чрез слушалки, които получавате при първото качване в автобуса и заверката на билета ви. Автобусите се движат на всеки 20 минути, начална спирка на гара Термини. Описаниe на обектитес работното време и актуални входни такси на забележителностите ще получите заедно с Вашият травел пакет при закупуване на екскурзията.

  Условия за резервация на панорамната автобусна обиколка:

  Билетът може да бъде закупен до 24ч. преди датата на използването му. При плащането му получавате ваучер, с който при качването на автобус на ROMA OPEN TOUR от която и да е от спирките по маршрута му получавате слушалки и билет с които можете да слушате беседата и да се качвате и слизате на автобусите по маршрута без ограничение, в рамките на времето на валидност на билета.

  Няма минимален брой туристи за осъществяванет на обиколката.


   6. ЕДНОДНЕВЕН БИЛЕТ ЗА HOP & HOP OFF ТУР НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ФЛОРЕНЦИЯ - 25 ЕВРО - Няма минимален брой туристи за осъществяванет на обиколката.


  7. ВХОД ЗА МУЗЕИТЕ НА ВАТИКАНА - 35 евро с предварително записване

  Допълнителните екскурзии по програмата се заявят и заплащат не по-късно от 30 дни до датата на заминаване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации и наличие на минимален брой участници.

  Доплащане за багаж:

 • Чекиран багаж – 22 евро на бройка на посока

 • Голям ръчен багаж – 15 евро на посока

  Цената се препотвърждава в момента на резервация в зависимост от наличните свободни места в промоционална класа WizzAir или при по-ниска цена на друга авиокомпания. 

  Условия за записване:

 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация

 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

   

  Необходими документи: 

  Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!


Информация за дати и цени

01.05. - 06.05.2016г. - 1099 лв.
21.05. - 26.05.2016 - 1099лв.

Какво е включено в цената

Цената включва:

 • Самолетен билет Букурещ – Болоня  с малък ръчен багаж с размери 42 см. х 32 см. х 25 см. 

 • Трансфер с микробус/влак Болоня - Флоренция  - Рим

 • 5 нощувки със закуска в централни хотели

 • Водач от агенцията при минимум 12 записани туриста


Какво не е включено в цената

Цената не включва:

 • Летищен трансфер от и до Варна – от 60 лв на посока в зависимост от броя на записаните

 • Трансфер летище Болоня – хотел – около 8 евро, хотел Рим – Летище Рим - около 8 евро

 • Празнична вечеря за 8ми март – от 80 евро

 •  Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела /2 - 3 EUR на човек на ден/

 • Мед. застаховка „Помощ за пътуване”

 • И всичко останало неспоменато в „цената включва”.

   

Дидона ЕООД

Адрес: бул.„ Княз Борис I“ 7, надп. ет. 1 9000 Варна
Телефон: 0895047288
Сайт: http://www.didonatravel.bg

Още оферти