Летни почивки на остров Корфу/ 7 нощувки (АРХИВИРАНА)


Цени от: 499
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция - Корфу

Описание

ЛЕТНИ ПОЧИВКИ НА ОСТРОВ КОРФУ - 2019 г.

Hotel Bintzan Inn 3*

1 ДЕН / СОФИЯ - БЛАГОЕВГРАД - САНДАНСКИ - КУЛАТА - ИГУМЕНИЦА  - ОСТРОВ КОРФУ
От София в 3:30 ч. от ул. Оборище (в участъка между пл. Ал. Невски и бул. Васил Левски).
Студен около 4.00 ч. от  Shell / Mc Donald’s
Дупница – от бензиностанция Петрол на изхода на града към Кюстендил.
Благоевград – 04.30 ч. от спирката на магазин Лидъл.
Сандански от Бензиностанция ОМВ около 6:30 ч.     

По маршрут: Кулата - Солун - Козани - Гравена - Иоанина - Игуменица.

Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ
Закуска. Свободно време или по желание включване в Панорамна обиколка на гр. Корфу -  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаваме за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело /около 4 часа/.

14.00 ч. „Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ
Закуска. Трансфер до Агиос Гордиос е един от най-красивите плажове на остров Корфу. През зелени склонове, лозя и маслинови гори се достига до голям залив с фин, златист пясък. Пътят, който води към плажа е много живописен и от него се откриват великолепни гледки. Красивият залив е заобиколен от зелена планина, а от морето изплуват интересни скали, около които любителите на гмуркането с шнорхели могат да видят интересни риби. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ПАЛЕОКАСТРИЦА И СИДЕРИ
Закуска. Свободно време или по желание включване в екскурзия до Палеокастрица - един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ
Закуска. Трансфер до Агиос Гордиос е един от най-красивите плажове на остров Корфу. През зелени склонове, лозя и маслинови гори се достига до голям залив с фин, златист пясък. Пътят, който води към плажа е много живописен и от него се откриват великолепни гледки. Красивият залив е заобиколен от зелена планина, а от морето изплуват интересни скали, около които любителите на гмуркането с шнорхели могат да видят интересни риби. Връщане в хотела. Вечеря.
По желание посещение на таверна „Трипа“ ще имате  възможност да усетите гръцката гостоприемност, вкусните специалитети на местната кухня, мелодичната музика и да се насладите на фолклорно представление състоящо се от танцови изпълнения от всички части на Гърция. Всичко това в приятната атмосфера в най-старата  и най-известната таверна на острова. Включва – вечеря, вино и фолклорна програма. Цена (с транспорт): възрастен - 30 евро (-50% за деца до 12 г.)   - при мин.брой участници 20 човека. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН / КРУИЗ ДИ СИВОТА И СИНЯТА ЛАГУНА
Закуска. Свободно време по желание включване в целодневен круиз до Круиз до Сивота – Синята Лагуна – Континентална Гърция и Синята пещера / целодневна с възможност за плаж/. Историческата морска пещера Papanikolis . По време на втората война гръцките военноморски бойни кораби се укрили под фара, който се намира в близост. Продължаваме към  синята лагуна , където е сниман и филма със същото име .  Следва  едночасова спирка , където можете да се  гмуркате или просто  да плувате в екзотичните сини води на лагуната. Разходката продължава  из между множество малки острови. Преди много години гърците са  водили военноморски битки,  за да защитят своите острови , много от плавателните съдове  и техните мощи остават на дъното на морето. Спираме  на приказния плаж на Свети Параскев: шнорхели  и маски ще бъдат предоставени за тези, които искат да опознаят  морското дъно на този  магически остров. След обяд ще имате около един час  възможност за разходка и кафе в красивият град Сивота -  старинно, живописно рибарско селище с много магазини. С включен обяд на корабчето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ - БЪЛГАРИЯ
Закуска. Свободно време за плаж. Около обяд освобождаване на хотела. Отпътуване за България около 14.00 ч.


Информация за дати и цени

01.06.2019 – 08.06.2019
22.06.2019 – 29.06.2019
31.08.2019 – 07.09.2019
07.09.2019 – 14.09.2019
14.09.2019 – 21.09.2019

Цена: 499 лв.

Какво е включено в цената

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
- транспорт с лицензиран автобус;
- 7 нощувки със закуски и вечери на блок маса
- водач по време на пътуването;
- екскурзоводско обслужване на български език
- медицинска застраховка
- 2 трансфера до плажа Agios Gordios - един от най-красивите плажове на остров Корфу
- фериботни билети
- магистрални такси

 


Какво не е включено в цената

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- такса престой" за хотел 3 * - 1.50 EUR на стая на ден 
- Обзорна Екскурзия на Корфу  с включена входна такса за двореца Ахилио - 18 EUR
- Eкскурзия до Палеокастрица  и Сидари  – 20 EUR
- Корабчето “Калипсо стар” - възрастен - 15 EUR; дете до 12 г. - 11 EUR
- Круиз до Сивота – Синята Лагуна и Синята пещера – цена: 35 EUR /25 EUR дете до 12 г  (с включен трансфер и обяд)
- Tаверна Трипа – 28 EUR /деца до 12 г – 50 % от цената на възрастен/
- Разходка с лодка в Палеокастрица - 10 EUR   

Лъки Холидей ЕООД

Адрес: София, ул. Удово 5
Телефон: 0886049676
Сайт: http://www.luckyholiday.eu

Още оферти