КОСТА РИКА, ПАНАМА и КОЛУМБИЯ - бг група, самолет от София, Потвърдена за 28.11.2018; 15.03.2019; 06.12.2019! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 6990 BGN
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Коста Рика

Описание

Екскурзии

КОСТА РИКА, ПАНАМА и КОЛУМБИЯ - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

 

16 дни / 14 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 28.11.2018; 15.03.2019; 06.12.2019

Цена: 6990 BGN

 

 

Сан Хосе, Национален парк „Аренал”, Панама сити, Панамски канал, Богота, Тиерадентро, Сан Аугустин, Исиос, Обандо, Картахена

ПРОГРАМА:

 • 1 ДЕН – 28.11.2018
 • Среща на летище София, Терминал 2 в 04:45 ч. сутринта. Полет София – в 06:35 ч. Пристигане във Франкфурт в 08:10 ч. В 10:45ч..полет Франкфурт – Сан Хосе, Коста Рика. Пристигане в гр. Сан Хосе, столицата на Коста Рика в 13.40 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Сан Хосе.
 • 2 ДЕН – 29.11.2018
 • След закуска започва обиколката на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей, сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.
 • 3 ДЕН – 30.11.2018
 • Закуска. Този ден Ви очаква екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори. Предстои Ви 3-часово пътуване до Ла Фортуна. Първата Ви спирка е Сарчи, град, известен със своите занаяти. Там ще разгледате занаятчийските работилници и ще си изберете сувенири. Свободно време за обяд. Следва посещение на най-известния действащ вулкан в Коста Рика, където ще видите малки изригвания, образуващи изпарения в небето. Невероятната гледка към вулкана се разкрива от град Ла Фортуна. Пътуване през Националния парк „Аренал” до горещите минерални извори и до хотелски комплекс, където ще имате възможността да плувате или да се насладите на топлите минерали извори. Нощувка в хотел с топли минерални извори с изглед към вулкана Аренал.
 • 4 ДЕН – 01.12.2018
 • Закуска. Отпътуване към Националния парк „Поас Вулкано”, където ще видите вулкана Поас, ще посетите ранчо с кафеена плантация. Изкачване до езерото Ботос, разположено в кратера на спящия вулкан Поас. По желание обяд в местен ресторант. В късния след обяд връщане в Сан Хосе.
 • Нощувка в Сан Хосе.
 • 5 ДЕН – 02.12.2018
 • Закуска. Трансфер до летището и в 10.35 ч. полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити в 13.00 ч. Трансфер до хотел и настаняване. След обяд – обиколка на Панама сити с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе.
 • Нощувка в Панама сити.
 • 6 ДЕН – 03.12.2018
 • Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели. Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал.
 • Нощувка в Панама сити.
 • 7 ДЕН – 04.12.2018
 • Закуска. Трансфер до летището и в 11.03 ч. полет Панама сити – Богота. Кацане в Богота в 12.30 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този след обяд ще посетим известната Солна Катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина.
 • Нощувка в хотел в Богота.
 • 8 ДЕН – 05.12.2018
 • Закуска. Следва обиколка на града – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. С кабинков лифт ще се изкачим до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота.. Нощувка в Богота.
 • 9 ДЕН – 06.12.2018
 • Закуска. След закуска – трансфер до летището и полет от Богота до Невия. След пристигане – около 5-часово пътуване през красиви планини към Сан Андрес де Писимбала (Тиерадентро). След обяд – посещение на археологическия парк „Тиерадентро” и неговите пещери, включително гробниците и погребалните камери с дълбочина около 5 метра. Посещение на археологическия музей „Тиерадентро”, за да научите повече за културата, създала тези реликви. Нощувка около Тиерадентро.
 • 10 ДЕН – 07.12.2018
 • Закуска. След закуска – около 6-часово пътуване към Сан Августин. Настаняване в местен хотел. Разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”. Обиколката на “Mesitas” (постаментите) A-B-C и D, където са запазени повече от 35 статуи, някои от които са високи повече от 5 метра. Ще продължим към “Fuente Ceremonial y Alto de Lavapatas” („свещения извор и височината Лавапатас”) и “Bosque de las Estatuas” („гората на статуите), за да стигнем до археологическия музей Сан Августин. Ще разгледате обектите “El Tablón” („дъската”) и “Чакира”, за да се насладите на впечатляващите пейзажи, с които районът се слави, в добавък към археологическите му съкровища. Нощувка в Сан Августин.
 • 11 ДЕН – 08.12.2018
 • Закуска. След закуска – пътуване до селцето Иснос, откъдето ще продължите по “Estrecho del Magdalena” („протока на Магдалена”) – речен пролив, широк само 2 метра, през който тече Магдалена – най-дългата река в Колумбия. Пресичайки Oбандо, където са направени последните археологически открития, екскурзията продължава към Националните паркове “Alto de los ídolos” („височината на идолите) и “Alto de la Piedras” („високите камъни”). Освен археологически открития и каменни статуи, в района има два водопада – “Salto de Bordones” и “Salto del Mortiño”. Привечер – връщане в Сан Августин. По залез – разходка в град Сан Августин. Сан Августин е не само един от най-важните археологически обекти в цяла Южна Америка, но също и един от най-мистериозните. Нощувка в Сан Августин.
 • 12 ДЕН – 09.12.2018
 • Закуска. Свободно време . В 11.00 ч. трансфер до летището в Поталито, което е близо до Сан Аугустин и в 14.00 ч. полет Поталито – Богота. Кацане в Богота в 15.18 ч. В 19.42 ч. полет Богота – Картахена. Кацане в Картахена в 21.14 ч. Трансфер и настаняване в хотел близо до морето. Нощувка в Картахена.
 • 13 ДЕН – 10.12.2018
 • Закуска. След закуска – полудневна обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе. След обяд – свободно време за разходка из града или за плаж. Нощувка в Картахена.
 • 14 ДЕН – 11.12.2018
 • Закуска. Свободен ден в Картагена с възможност за плаж или разглеждане на града. Нощувка в Картахена.
 • 15 ДЕН – 12.12.2018
 • Закуска. Трансфер до летището и в 13.25 ч. полет Картахена – Панама сити . Кацане в Панама сити в 14:41 ч. В 18.30 ч. полет Панама сити – Франкфурт.
 • 16 ДЕН – 13.12.2018
 • Кацане във Франкфурт в 11.40 ч. В 18:50ч. полет Франкфурт – София. Кацане на летище София в 22.05 ч.

  ЦЕНА ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ повече от 6 месеца преди тръгване:

 • - при група минимум 15 човека - 6990 лв
 • - при група от 10 до 15 човека - доплащане 330 лв
 • - при група от 6 до 10 човека - 495 лв

  СТАНДАРТНА ЦЕНА при по-малко от 6 месеца преди тръгване:

 • - при група минимум 15 човека - 7090 лв
 • - при група от 10 до 15 човека - доплащане 330 лв
 • - при група от 6 до 10 човека - доплащане 495 лв

  Доплащане за единична стая: 1580 лв

  Начин на плащане:

 • - депозит 3000 лв
 • - доплащане до 30 дни преди тръгване

  ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • - самолетни билети за всички международни полети: София – Франкфурт – Сан Хосе; Панама сити – Богота – Картахана– Панама сити Панама сити – Франкфурт, Франкфурт - София;
 • - самолетни билети за вътрешни полети Богота – Нейва, Поталито – Богота, Богота – Картахена.
 • - летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 232 лв/ 630 евро (20.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - трансфери летище – хотел – летище;
 • - 3 нощувки със закуски в хотели 4 * в Сан Хосе (Коста Рика);
 • - 1 нощувка със закуска в хотел 4 * до Националния парк Аренал
 • - 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Панама сити (Панама);
 • - 2 нощувка със закуска в хотел 4* в Богота (Колумбия);
 • - 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Тиерадентро (Колумбия);
 • - 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сан Августин (Колумбия);
 • - 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Картахена (Колумбия);
 • - обиколка на Сан Хосе, Панама сити, Богота и Картахена;
 • - екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори ;(3-ти ден)
 • - екскурзия до Националния парк „Поас Вулкано”(4-ти ден)
 • - еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата” (6-ти ден);
 • - изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) - 8-ми ден,
 • - посещение на археологическия парк „Тиерадентро” (9-ти ден);
 • - разглеждане на археологическия парк „Свети Августин” (10-ти ден);
 • - посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе в Картахена (13-ти ден);
 • - входовете на всички археологични паркове и музеи;
 • - наземен транспорт с туристически автобус;
 • - екскурзоводско обслужване, водач от ТО и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • - такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 102 лв.

  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • - медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 45 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 90 лв;
 • - допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • - фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро (2-ри ден) - плаща се от България;

  Забележки:

 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат от България.
 • Категоризацията на хотелите в Коста Рика, Панама и Колумбия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ.долара.
 • ТО си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.

  Информация за хотелите (или подобни):

 • San Jose – Tryp San Jose Sabana Hotel 4*
 • Panamá City – Panamá Clarión Victoria Hotel&Suites 4*
 • Bogotá  - Continental Hotel Bogotá 4*
 • San Augustin – Terrazas de San Augustin Hotel 3*
 • Cartagena – Casa Pombo Hotel 4*

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЕКТИТЕ:

 • Археологическият резерват „Сан Августин” е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство, известен с многобройните си, издялани от камък статуи – останки от една древна цивилизация, процъфтяла и загинала между 6-ти век пр. Хр. и 12-ти век сл. Хр. Смятан за културен център на различни местни племенни групи отпреди идването на инките, районът на Сан Агустин е богат на произведения на изкуството от Предколумбовата епоха.
 • Резерватът обхваща 800 кв. км площ и се смята за най-големият район със запазени археологически артефакти от онова време в Южна Америка. Паметниците издават влиянието на различни култури и народи от Андите, Амазония и от карибската група племена.
 • Запазени са около 500 статуи и гробници, разпръснати на групи по двата бряга на клисурата на Рио Мадалена, представящи образи на митологични и реални същества, богове и хора. Някои от пластиките са с муцуна на ягуар, други наподобяват грабливи птици, змии, маймуни, жаби или орли. Смята се, че фигурата на ягуара е била свързана с религиозния водач или шамана на племето, който е можел да се преобразява в ягуар, за да запази равновесието в света. Предполага се също, че концепцията за преобразяването стои до голяма степен в основата на издяланите монолитни фигури.
 • В резултат на археологически разкопки, през 30-те години на 20 век, са открити различни фигури, по които все още личи боята, с която са били оцветени – червена, синя или жълта. Ярките цветове са избледнели от досега с въздуха и са останали само малки следи, а въпреки различните модели дрехи, прически и украшения, статуите си приличат по празните, втренчени в пространството очи.
 • Археологическият резерват „Сан Августин” е подходящ да се разходите из идиличния пейзаж и да се полюбувате на древните паметници.
 • 0052

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти