Коледа 2018 в ПРАГА - Карлови вари, автобус от София, 3 нощувки със закуски + вечеря на Бъдни вечер (АРХИВИРАНА)


Цени от: 435 лв.
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Чехия

Описание

Коледа 2018 в Чехия, ПРАГА - Карлови вари, автобусна екскурзия от София
Коледни базари 2018!
 
6 дни / 3 нощувки със закуски + вечеря на Бъдни вечер

Дата: 22.12.2018 г. 

Цена; от 435 лв.  

ПРОГРАМА
1 ден 
Отпътуване от София в 17.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 18.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща - Братислава - Прага. 

2 ден 
Пристигане в Прага - всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване след 14.00 ч. Почивка. Привечер - разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка. 

3 ден 
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела по предварително изготвено меню. Нощувка. 

4 ден 
Весела Kоледа! Закуска. Eднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Връщане в Прага. По желание и предварителна заявка – коледна вечеря в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци. Нощувка. 

5 ден 
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време за последни празнични покупки от световноизвестните коледни базари в Прага, разположени на Стария градски площад и на Вацлавския площад - необходимо е ползване на градски транспорт. Очаква Ви "зимна приказка" с празнична атмосфера, коледни песни и греяно вино. Свободно време в центъра на Прага - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Вълтава. По желание: Посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499 г. с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Отпътуване за България в 17.00 ч. 

6 ден 
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) около обяд. 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема);
3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага;
вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела (с включена 1 напитка);
пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Прага;
еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
водач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
разходка с корабче по р. Вълтава;
напитки по време на вечерята на Бъдни вечер;
вечеря на Коледа в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци;
посещение на пивоварната "U Fleku" в Прага;
слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR);
градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);
входни такси за Музея на Алфонс Муха (180 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага;
входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
разходи от личен характер;
застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ДОПЛАЩАНЕ: 
ползване на двойна седалка от един турист - 235 BGN
Пълноцветен пътеводител за Прага и Чехия на български език на National Geographic (335 стр.) - 24.90 BGN
Вечеря на Коледа в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци (неограничена консумация на бира, вино и вода, картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе), при минимум 20 туристи - 65 BGN
Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час) - 25 BGN
Посещение на пивоварната "U Fleku" в Прага, при минимум 15 туристи - 26 BGN

ОТСТЪПКИ: 
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 25 BGN
ученици и студенти - 13 BGN

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ 
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
1 EUR = 25 CZK
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Traveller BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация.
Traveller MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Туроператорът е сключил застрахователен договор „Отговорност на туроператора“, № 0650000163/001 / 03.07.2018 г. със застрахователно дружество „ЗД Евроинс“ АД 
0005

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти