Коледа в Прага, Чехия с включени закуски и вечери - автобусна програма от Пловдив и София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 459 лева
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Чехия

Описание

ЕКСКУРЗИЯ КОЛЕДА В ПРАГА с включени закуски и вечери. Автобусна програма с тръгване от Пловдив и София. 
 
Екскурзията e шестдневна и включва 3 нощувки в Прага и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Прага и Карлови Вари. Настаняването е на база нощувка със закуска и вечеря в хотели 3 или 2 звезди.
 
Програма на екскурзията

Ден 1 21.12.2018
 
15.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 19.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 18.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход.

Ден 2 22.12.2018
 
Следобед - пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 3 23.12.2018
 
Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место. Свободен следобед. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 27 лв. за възрастни и 22 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 4 24.12.2018
 
Закуска. Екскурзия до Карлови Вари (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Вечерта - завръщане в Прага. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 5 25.12.2018
 
Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” с доплащане - 54 лв., а за деца до 18 г. и за възрастни над 65 г. - 43 лв. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Около 19.00 ч. – отпътуване по маршрут Прага – Братислава – Будапеща – Белград - София. Нощен преход.

Ден 6 26.12.2018
 
Вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Информация за дати и цени

Настаняване по програмата с тръгване от Пловдив и София
 
 • Цена на възрастен в двойна стая - 459 лева

 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2 ма възр. - 395 лв.

 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 420 лв.

 • Единична стая - 549 лева

 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 189 лв.

Какво е включено в цената

Цената включва:
 
 • Транспорт с луксозен автобус

 • Съответния брой нощувки със закуски

 • Водач-придружител от туроператора

 • Екскурзоводско обслужване

Какво не е включено в цената

Цената НЕ включва:
 
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.

 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек).

 • Допълнителни услуги:

 • Пешеходна разходка в Старе место - Цена 27 лева (над 18 г) / 22 лева (до 18 г)

 • Пражки сецесион - 54 лева (над 18г.) / 43 лева (до 18 г.) / 40 лева (възрастни над 65 г.)

 •  
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти