Канада - Атлантическа красота - Лято 2018 (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2950.00 € / 5770 лв
Продължителност: 9 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Канада

Описание

Канада - Атлантическа Красота - самолетна програма на английски език 9 дни / 8 нощувки

Програма

 

1 ден 15. 08 София - Монреал
Отпътуване по маршрут София – Монреал с полет на АК „Air France” в 07:10ч. от Летище София. Пристигане в Монреал в 14:55ч местно време. Трансфер до хотел “Delta Hotels by Marriott Montreal” 4* ( //www.marriott.com/hotels/travel/yuldb-delta- hotels- montreal/ ) или подобен, настаняване. Свободно време, което можете да отделите за самостоятелна разходка из малките улички на стария град, с неговите живописни кафенета на открито в парижки стил, художници, улични представления и малки магазинчета за цветя и сувенири. В късния следобед – среща с представител на фирмата - партньор в хотела. Нощувка.
2 ден 16.08. Монреал – Квебек сити
Закуска. Отпътуване за Квебек сити – Красивата и неповторима столицата на Френска Канада. Пътуването ще ви предостави възможност да се насладите на типичните за района на провинция Квебек селца и градове, оставящи траен отпечатък с формата на френска Канада. След пристигането в Квебек, настаняване в хотел Delta Hotels by Marriott 4* - //www.marriott.com/hotels/travel/yqbdr- delta-hotels-quebec/ (или подобен) обиколка из града. Ще видите старите градски стени, Базиликата „Света Богородица“. В оригиналният си вид сградата е построена през 1647г. в необароков стил и съдържа богата колекция от картини и съкровища от времето на френското управление. В близост се намира Плас Роял - сърцето на местната индустрия и търговия през 17в. Не пропускайте: да се насладите на приказната гледка, която се разкрива от „Дюфрен Променад“ или да постетите Мюзе де ла Сивилизасион в района на Плас Роял. Нощувка.
3 ден 17.08 Квебек сити
Закуска. Градът е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Покрити с шистени плочи гранитни къщи се издигат около романтичния Шато Фронтенак, от който се разкриват прекрасни гледки към красивата река Сейнт Лорънс.Тук всички жители са горди със своите френски език, корени и култура. Ще имате възможност в свободното си време да рзгледате самостоятелно районните Ба-Вил и От-Вил. Ба-Вил- мястото, където възниква някогашната колония се намира в подножието на Кап Диаман и представлява процъфтяващ район с кафенета и бутици, където някога са живяли търговците, продавачите и лодкарите. Посредством зъбчата железница се стига до другия живописен и типично европейски в архитектурно отношение стил - От-Вил. И тук навсякъде е пълно с кафенета, а по улиците - спокойни конски файтони внасят допълнителен чар в района. Не пропускайте: По желание – можете да се включите в целодневна екскурзия до Тадосак, съчетаваща незабравимо 3- часово наблюдение на китове от борда на лодка от мястото, където реките Сегеней и Сейнт Лорънс се сливат. В това пътешествие ще видите също и водопадите Монморънси, които са с около 30 метра по-високи от най- популярните на света – Ниагарските. Нощувка.
4 ден 18.08 Квебек сити – Отава
Закуска. Следвайки поречието на р.Сейнт Лорънс, тази сутрин се отправяте на запад към величествената столица на Канада. Кратка почивка за обяд ще бъде направена по пътя в едно наистина необикновено място – The Sucrerie de la Montagne. Тук автентичната атмосфера и невероятно вкусната храна ще ви оставят без думи. След пристигането в Отава и настаняването в хотел Delta Hotels by Marriott 4*- www.marriott.com/hotels/travel/yowdm- delta-hotels-ottawa-city-centre ( или подобен) следва обиколка на забележителниостите, които оформят града като политическо и икономическо сърце на Канада – сградата на Парламента, Резиденцият на Премиера и много други. Следобедът е чудесна възможност за самостоятелно разглеждане на музеите, галериите, множеството търговски улици с магазини на световни марки, ресторанти и кафенета. Нощувка.
5 ден 19.08 Отава
Тази сутрин ще се насладите на типична за местните племена закуска на остров Виктория. Следобедът ще ви даде възможност за самостоятелно опознаване на столицата и нейните 100 лица. Интересно е да знаете: Столицата на Канада е четвъртият по големина град в страната. При основаването си през 1826г, градът носи името Байтаун, а сегашното си име приема през 1955г. Според някои изследвания Отава е обявен за втория по качество на живот град в Америка и на 14 –то място в света; а по отношение на чистотата си – на второ място в Канада и на 3-то в света. Не пропускайте: По желание можете да се възползвате от възможността за речен круиз в някой от многото канали на града, например каналът Rideau, който е обявен за част от културното наследство на ЮНЕСКО и е най-старият действащ канал в Северна Америка. Когато замръзне през зимните месеци, каналът се превръща в най-голямата естествена зимна пързалка в света. Друга възможност е посещение на множеството музеи и паркове в този наистина впечатляващ с подредеността и чистотата си град. Нощувка.
6 ден 20.08 Отава - Мидланд
Закуска. В този ден приключението ще продължи, следвайки посока Запад – към Мидланд. Ще преминете през вълнуващи и живописни райони с искрящи на слънцето езера, бързеи, пенливи реки, красиви зелени гори, и типични за този район градчета. Пътуването е с подчертан природен елемент в този ден, тъй като основната спирка по пътя е Природният парк „Алгонкин“. Интересно е да знаете: Парка обхваща 7725 кв.км площ, покрита с гори, тресавища, вирове с бобри и скали, покрити с килими от цветя. В естествената им среда ще видите как съжителстват типичните за тази част представители на животинския свят. Тук живеят 53 вида бозайници, 272 вида птици, 31 вида влечуги и земноводни, 54 вида риби и около 7000 вида насекоми. Преди да стане парк с национално значение Алгонкин е бил дом и ловно поле на много местни племена. Паркът е създаден през 1893г. като резерват за диви животни и защита от замърсяване на изворите на петте големи реки, които минават през неговата територия. Пейзажите, които разкрива парка често присъстват в картините на много известни художници пейзажисти ( Том Томсън и др.) Пристигане в курортното селище Мускока, крайната точка на този ден.Настаняване в хотел Quality Inn Conference Centre 3* - //www.qualityinnmidland.ca/ (или подобен) Нощувка.
7 ден 21.08 Мидланд - Ниагара
Този ден започва отново с необичайно място за закуска. Въпреки близостта си до модерния курортен град Мидланд, резерватът Sainte-Marie among the Hurons пресъздава автентичността на живота на първите заселници в този район. Разположен върху площ от три акра, този очарователен исторически обект е подробно възстановен в оригиналния си вид. Следва пътуване на юг, покрай Торонто и овощните градини и лозята на Ниагарският полуостров, ще достигнем до крайната точка на днешното пътешествие – Ниагарският Водопад.Настаняване в хотел Niagara Falls Hilton Fallsview 4* - https://niagarafallshilton.com/ (или подобен). Интересно е да знаете: Ниагарският водопад се появява вследствие на топенето на ледниците, които са образували Големите американски езера и водите на едно от тях – Ери, са си проправили път към намиращото се по-ниско езеро Онтарио.Ждрелото, образувано от силата на водите отпреди 12 000 години, сега е известно като Ниагарски пролом и се разширява с 30см. годишно. Водопада се състои от две основни части – Катарактата, откъм американския щат Ню Йорк, и Подковата, или Канадския водопад, от другата страна на границата между САЩ и Канада. Канадския водопад има формата на сърп и височина 54 метра и девет пъти по-голям дебит от водопада в американската част.Скоростта на течението е 56,3км/ч. Всяка секунда от скалния венец на водопада се изливат 168 000 кубични метра вода. Именно комбинацията от високия пад и мощния дебит прави водопада толкова красив и вълнуващ като гледка. Тук ви очаква едно наистина незабравимо преживяване с лодка във водите на река Ниагара, която ще ни отведе до гръмотевичните води на водопада.По-късно ще имате възможността да се качите на върха на Скайлон Тауър, откъдето да се насладите на великолепната гледка към водопадите и околността. Вечерта е свободна и дава възможност да се потопите в романтиката на града Ниагара фолс и да разберете защо е обявен за световна столица за прекарване на меден месец. Не пропускайте: Осигурена е възможност срещу допълнително заплащане за полет с хеликоптер над водопадите, който ще остави незабравим спомен от гледката, която се разкрива от „птичи“ поглед. Нощувка.
8 ден 22.08 Ниагара фолс - Торонто
Закуска. Тази сутрин пътуването продължава към Торонто, с няколко любопитни спирки по пътя. Една от тях е в историческото селище Ниагара-он-дъ-лейк, дом на небезизвестния джаз фестивал.Тук ще се потопите в атмосферата на старинните цветни сгради запазени в автентичния си вид 19 век, украсени с много цветя, с които местното общество се гордее. Следобяд след кратко пътуване ще стигнете Торонто. Настаняване в хотел Chelsea Hotel Toronto 3* - //www.chelseatoronto.com/en/ (или подобен) . Вечерта е предназначена за прощална вечеря в прекрасната обстановка на ресторанта на върха на емблематичната за града кула CN Tower. Нощувка.
9 ден 23.08 Торонто - София
Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София. Пристигане в София следобяд с полет на АК „Air France” в 16:45ч.

Информация за дати и цени

                  ДАТА                                                             ЦЕНА
15.08.2018 2950.00 € / 5770 лв
29.08.2018 2950.00 € / 5770 лв
12.09.2018 2950.00 € / 5770 лв
19.09.2018 2950.00 € / 5770 лв

Забележка:
Програмата е индивидуална !
При интерес и записване на над 10 туриста, ТО може да предостави водач и да включи трансфери.

При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
Минимален брой туристи: 2 /двама/
Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването
Таксите за обработка на заявленията за електронна входна виза са невъзстановими в случай на отказ за издването й
Цените по програмата са актуални към момента на публикуването й в сайта
Наличните места и цени за настаняване и самолетни билети подлежат на препотвърждение към момента на резервация.
Курс на канадски долар към дата 16.06.2018г - 1 CND = 1.28 лева.

 
Необходими документи:
• Международен паспорт,с валидност минимум 6 месеца към датата но отпътуване с налични две празни страници.
• Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация 1 или 2  родители,че са съгласни детето да напусне страната ,оригинал и 1 копие.
• При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 
Начин на плащане:
Депозит 1800.00 лева при записване  и подписване на договор, второ плащане – при потвърждение на електронната виза и  доплащане 30  дни преди датата на отпътуване. При оставащи 30 и по -малко дни до дата на заминаване се заплаща 100 % от стойността.

Срокове за анулации и неустойки:
• До 60 работни дни от датата на заминаване – 90 лева на човек
• От 59 работни дни до 21 дни – 50 % от стойността на пътуването
• От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Кораб/лодка

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.

Какво е включено в цената

Самолетни билети по направление София-Монреал и Торонто –София, с включени летищни такси;
Настаняване в избраните хотели на база 8 нощувка и 8 закуски:
Монреал – Delta Hotels by Marriott 4* (или подобен) - //www.marriott.com/hotels/travel/yuldb-delta-hotels-montreal/
Квебек сити - Delta Hotels by Marriott 4*(или подобен)- //www.marriott.com/hotels/travel/yqbdr-delta-hotels-quebec/
Отава - Delta Hotels by Marriott 4* ( или подобен) - www.marriott.com/hotels/travel/yowdm-delta-hotels-ottawa-city-centre
Мидланд – Quality Inn Conference Centre 3* (или подобен) - //www.qualityinnmidland.ca/
Ниагара Фолс – Niagara Falls Hilton Fallsview 4* (или подобен) - https://niagarafallshilton.com/
Торонто – Chelsea Hotel Toronto 3*(или подобен) - //www.chelseatoronto.com/en/
1 Обяд в автентично канадско заведение - The Sucrerie de la Montagne
1 Вечеря в CN Tower, Toronto
Всички турове, описани в програмата;
Екскурзоводско обслужване на английски език от фирмата -партьор;
Застраховка с покритие 15 000,00 евро към ЗД Евроинс АД;

Какво не е включено в цената

Трансфери летище-хотел-летище
Допълнителните екскурзии:
Целодневен тур с включващ наблюдение на китове в местността Тадюсак по р. Сейнт Лорънс и посещение на водопадите
Montmorency Falls на връщане - 135 CND/ 175 лева на човек (ден 3)
Niagara Falls Helicopter Tour – 150 CND / 192 лева на човек
Niagara Skywheel – 15 CND / 20 лева
Допълнителни услуги, които не са споменати в програмата
Бакшиши за шофьори ( по 3 CND на човек на ден), общо 31 лева
Еднократна такса за влизане в Канада - 7 CND / 9 лева
Такса за обработка на документите за електронната виза – 40лв / човек
Разходи от личен характер
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Уелкам Травъл ЕООД

Адрес: София, Искър 29
Телефон: 02 980 2050, 0889506174
Сайт: http://www.welcometravel.bg

Още оферти