Как да си организираме сами изгодна почивка в Краби, Тайланд

публикувано на 04.09.2018 07:14

Краби е един от магнетичните региони на Тайланд, привличащ туристи от цял свят, а напоследък и много Българи. В района има прекрасни плажове, острови и курорти. 

Излгед от острова Фи Фи, източник: Уикипедия

Как да стигнем?

Най-важният компонент за Вашето пътуване е самолетният билет. Нашата препоръка е да летите с Катарските Авиолинии (повече за предимствата на Катарските авиолинии може да прочетете в тази наша статия) , които предлагат добри условия и цени до Краби, но по някога добри оферти могат да се намерят и от други авиокомпании.  Препоръчваме Ви да посетите Краби в силния сезон от Декември до Март, когато у нас е зима. 

С Катарските авиолинии (Qatar Airways) летите с прекачване през Доха, като от там нататък има две опции - или директен полет от Доха до Краби или до Банкок и от там да ползвате вътрешни линии. Тази втора опция може да бъде малко по-изгодна и да Ви позволи да отделите време за разглеждане на столицата на кралство Тайланд. И двете опции си имат своите предимства.

Нека погледнем примерен вариант на полет директно до Краби за 1 седмица през Февруари 2019:

На отиване


и на връщане


и опцията от София до Банкок на същите дати:
с прозволно избран вътрешен полет Банкок - Краби и обратно:


Самолетни билети с Qatar Airways до Краби или Банкок може да резервирате директно от сайта на авиокомпанията през този линк. Може същото така да използвате и търсачката на eSky за полети на други авиокомпании, както и за вътрешните линии от Банкок до Краби. 

А ето и карта на региона Краби (оцветен в червено) и отдалечеността от столица Банкок:Летището в Краби е компактно регионално летище отдалечено на 27 км от курортния град Ао Нанг. От него лесно може да хванете такси или споделен минибус до Ао Нанг. Гишетата ще видите в изхода от залата за пристигащи. 

Хотелите

В целия Тайланд, Краби и в частност района на Ао Нанг и Рейлей (курортна местност в близост до Ао Нанг оградена от скали, достъпна само с моторни лодки) има хотели за всеки джоб. Можете да отседнете в евтини къщи за гости и супер луксозни ол инклузив ризорти. По долу може да видите и някои примери за цени на 7-дневен престой на 2-ма възрастни в избрания период. Натиснете върху хотелите за да ги разгледате, като от линка може да направите и директно резервации:


Както виждате, можем да спим и в луксозен курорт на цена от 1000 лв. на нощ за двама:
Всички хотели в района на Ао Нанг и Рейлей може да разгледате и резервирате от тук:Някои любопитни авторски снимки от района на Краби

Друга полезна информация

Необходимо е да имате Тайландска виза за да посетите кралството. Такава може да получите и на гише на летището, като е необходимо да се информирате предварително за изискванията. Ако сте от София, може да посетите почетното консулство на Тайланд за виза.  

Ако желаете да посетите Краби или Тайланд организирано, може да разгледате наличните офертите от туроператори качени в travelmix.bg. 

Препоръчваме Ви преди пътуването да обмените Тайландски бати, които може да намерите в обменните бюра tavex. 

Ако пътувате неорганизирано, добре е да сключите добра туристическа застраховка. ​

За да следите интересните статии на travelmix.bg, последвайте ни във фейсбук