Как да си органзираме екскурзия до Дубай сами

публикувано на 12.07.2018 12:16

Как да си органзираме екскурзия до Дубай сами, по-наша мярка и с бюджет по джоба ни. Всъщност това е по-лесно отколкото си мислим. 


Какво трябва да знаем?

Дубай е най-известното емирство на Обединените Арабски Емирства и притегателна туристическа дестинация. Отстои на 5 часа със самолет от България. 

Визи за Дубай за Български граждани не се изискват, необходим е задрграничен паспорт с валидност 6 месеца. 

Дубай е мюсюлманско емирство с типичните обичаи и привички, но изключително отворено към чужди туристи. Престъпността е много малка и е напълно безопасна дестинация. 

Местната валута дирхам (AED) може да закупите от обменни бюра Тавекс преди заминаване или на място да обменяте долари или евро. Пазаруването с карти е широко разпространено. 

Кога да посетим Дубай?

Най-подходящите месеца са когато в България е Есен или Пролет. Лятото е много горещо, все пак там е пустиня. Тук може да видите средно-годишната температура по месеци:Колко струва самолетният билет и как да разервираме?

До Дубай от София летят директно нискотарифните компании Уиз Ер (Wizz Air, W6)  и Флай Дубай (Fly Dubai, FZ), като в силния сезон полети има почти ежедневно. Пътуването отнема малко по-малко от 5 часа. През примерните дати на месец Октомври 2018, може да летите на цени от 100 евро с Уиз Ер и 163 евро с Флай Дубай:
 
Това са много добри цени, като по-време на промоционални периоди, може да летите дори и за по-малко пари. Нужно да търсете различни дати, за да намерите най-ниската цена, защото цените се сменят динамично. Трябва да отбележим, че Флай Дубай лети до главното летище на Дубай (DXB), разположено по-близо до центъра и свъразно с метро мрежата. Полетите на Уиз Ер са до по-далечното летище използвано предимно за карго полети (DWC).  

За да проверите опции и резервирате полет до Дубай проверете сайтовете на Флай Дубай , Уиз Ер или за по-всеобхватно търсене - от препоръчаният ни партньор eSky, Изберете тук

Транспортът в Дубай

Такситата в Дубай са безопасни и много евтини - те са предпочитано средство за транспорт. Може да ползвате също така Юбер, както и надземното метро, която минава по протежението на целия град. Картите струват 40 дирхама за цял ден. За повече информация тук

Къде да резервираме хотел?

В Дубай има много хотели от 1 до 7 звездни. Долу може да видите някои опции на прилични цени, които подбрахме за месец Октовмри. Нашият съвет е да четете отзивите за да подберете най-добрият хотел според местоположението и бюджета ви: 

Тук можете да разгледате и резервирате из между над 2600 хотела в Дубай

Местни активности и екскурзии

Дубай изобилство от опции за прекарване на свободното време, задължително трябва да отидем на джип сафари в пустинята, да се качим на най-високата сграда Бурж Халифа, да посетим аквариума и други. На сайтът isango.com може да разгледате всичи възможности за Дубай и да резервирате директно. Така всичките ви активности ще са предварително организирани преди пътуването. Резервирайте активностите след като сте избрали хотела. Организаторите на джип сафарито например ще трябва да Ви вземат от хотела.

Ето някои примери:
Ако пътувате неорганизирано, добре е да сключите добра туристическа застраховка. ​И ако все пак решите, че предпочитате да посетите Дубай като организиран турист, може да разгледате офертите от туроператорите на нашия сайт

И на края да обобщим:
За полети до Дубай, търсете тук
За хотели в Дубай, търсете тук
За туристическа застраховка, сключете тук
За резервиране на местни екскурзии, търсете тук

За всякакви въпроси и съвети, пишете на office@travelmix.bg