Как да почиваме изгодно на остров Крит

публикувано на 08.07.2018 14:07

Крит е една от привлекателните дестинации за септемврийско море, защото островът е разположен доста по на юг от традиционните Гръцки курорти, които посещаваме. Всъщност той е по южна точка дори от столицата Атина, разположен на една ширина с Малта и Кипър. Септември гарантира перфектно време за късно море. 

Пътуването до далечните Гръцки острови от София със самолет винаги е скъпо. Полетите обикновено са с прекачване в Атина. Остров Крит не е лесно достъпен с ферибот, заради отдалечеността си. Средната цена от София с Егейските авиолинии за двупосочен билет през Септември е 250 евро. Директният полет от Солун до Хераклион обаче струва само 84 евро в двете посоки, като имате опции за различни часове. До Солун може бързо да стигнете с личния си автомобил. Офертите от Солун може да разгледате тук: Евтини полети от Солун до Хераклион

Настаняването на остров Крит през Септември също е много изгодно. Разгледайте стотиците оферти от Booking.com тук. За 40 евро на ден може да резервирате прилична двойна стая. На целият остров се предлагат 7000 места за настаняване - от най-малките къщи за гости до 5 звездни All Inclusive комплекси. 


Рибарски пристан на гр. Хераклион. Източник: Уикипедия