ИНДИЯ, ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 5355
Продължителност: 14 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Шри Ланка

Описание

ИНДИЯ, ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/


Период : 02 - 15.12.2018г.
14 Дни / 11 Нощувки
Цена : 5355,00лв.


Програма :

     ПЪРВИ ДЕН 02.12.2018 - неделя: Среща на летище София с водача на групата в 16:00 ч. Полет за Делхи през Истанбул в 18:30 ч. с Турски авиолинии, TK 1032. Полет от Истанбул за Делхи в 20:55 ч. – TK 716.

     ВТОРИ ДЕН: 03.12.2018 - понеделник:Пристигане в Делхи в 05:15 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Radisson Blu 5* или подобен в Делхи, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка. 09:30 ч. – полудневната ни обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb) Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 1562 г. и продължава 8 години. Разходката продължава с Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от XX век. Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от XIII век, с диаметър в основата 15 м. и 2,5 м. в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Вечеря и нощувка в хотела.

     ТРЕТИ ДЕН 04.12.2018 - вторник: Закуска. 08:00 ч. - начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort)–масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Джама Масджит (Jama Masjit) – най-голямата джамия в Азия (разглеждане отвън), построена от Шах Джахан, най-крупния архитектурен проект на империята на Моголите. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на Акшардам – осмото чудо на света. Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан. По път, разглеждане и на Храма Лотус, популярния молитвен дом на Бахайската религия, архитектурата му е вдъхновена от лотоса - изключително красиво цвете, символ на чистотата. Храмът Лотос е разположен сред девет големи водни басейни, които не само подчертават красотата на сградата, но и играят значителна роля в естествената охладителна система на молитвената зала. Отпътуване за Агра. Настаняване в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен. Вечеря и нощувка в Агра. Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 35 щатски долара.

     ЧЕТВЪРТИ ДЕН 05.12.2018 - сряда: Закуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце (включена в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света. Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост, е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 м. стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Намира се на 2,5 км. северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя. Отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри (включена в цената) - столицата на великия моголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 г. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през XVI век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 г. е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът е красиво съчетание на сгради и паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел Radisson Blu Jaipur City Centre 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

     ПЕТИ ДЕН 06.12.2018 - четвъртък: Закуска. Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през XVII век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур. По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г. с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града. Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура, повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата. Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace) Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове и сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др. В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение. Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи. Вечеря и нощувка в Джайпур.

     ШЕСТИ ДЕН 07.12.2018 - петък: Закуска. Отпътуване от Джайпур за Делхи (около 5 часа). Пристигане в Делхи. Трансфер до летище “Индира Ганди” за полет UL196 в 18:35 ч. до Коломбо /Шри Ланка/. Кацане на летището в Коломбо в 22:10 ч. Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения. Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова. Посрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотел Pegasus Reef 4* или подобен в близост до Коломбо (около 45 мин.). Нощувка.

     СЕДМИ ДЕН 08.12.2018 - събота: Закуска. Отпътуване за Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през I в. преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м. и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. По пътя посещение на приюта за слонове селцето Пинавала, разположено на на брега на река Маха Ойа, където се намира приютът за слонове Пинавала. Територията на приюта е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Днес Пинавала е дом на повече от 40 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество научни изследвания, книги и филми. Уникално преживяване, което не бива да бъде пропуснато. Продължаване към Дамбула. Настаняване в хотел The Paradise 4* или подобен в Дамбула. Вечеря и нощувка.

     ОСМИ ДЕН 09.12.2018 - неделя: Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 м. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви. Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите в приготовлението на кои храни и как да ги използвате. Продължаване за Канди (около 1 час) - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава. Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Но при пълнолуние през юли или август всяка година той избухва във вихъра на вековния и шумен десетдневен фестивал, наречен Есала Перахера. Пет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. След това, на шестата нощ, тръгват шествията от светилищата към Далада Малигава (Храма на зъба). Всяка вечер те стават все по-пищни и грандиозни, с костюмирани танцьори, барабанисти, музиканти, акробати и артисти, които ходят на кокили, размахват цветни ленти, танцуват с бичове и жонглират с факли, всичко това на фона на десетки слонове, нашарени и загърнати с обсипани в светлинки наметала. За финалната процесия всички изпълнители, както и повече от сто слона, се събират заедно, водени от най-големия мъжки слон, който носи върху главата си копие на светия реликварий.  Вечерта ще имате възможност да се насладите на великолепно танцово шоу с типичните танци на Шри Ланка, изпълнявани по време на фестивала на Есала Перахера. Вечеря и нощувка в хотел Earls Regent 4* или подобен в Канди.

     ДЕВЕТИ ДЕН 10.12.2018 - понеделник:Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на 147 акра площ. Началото е поставено в XIV в. и в миналото е любима градина за разходки на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Тук можете да се порадвате и на популярните сред туристите „Градина на подправките” и „Градина на орхидеите”. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 г.). Ще бъдете впечатлени и от от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех. Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м. височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см. в диаметър, тежи 15-30 кг., и съдържа най-голямото семе в света. Връщане в Канди. Вечеря и нощувка.

       ДЕСЕТИ ДЕН 11.12.2018 - вторник: Закуска. Отпътуване за Коломбо. Панорамна туристическа обиколка на града с автобус. Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте. Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 г. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж. Отпътуване към летището в Коломбо за полет UL103 до Мале (около 3 часа). Излитане в 18.35 ч., кацане в Мале в 19.30 ч. Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер с лодка до хотел Paradise Island Resort – 5*. Вечеря и нощувка.

     ЕДИНАДЕСЕТИ - ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН/ 12.12.2018 (сряда) до 13.12.2018 (четвъртък):
Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук.

     ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН 14.12.2018 - петък:Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Трансфер за полет TK 731, излитащ в 23:50 ч. Кацане на летище Истанбул в 06:25 ч., на 15.12.2018.

     ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН 15.12.2018 - събота: Полет TK 1027 в 08:35 ч. Кацане на летище София в 08:50 ч.


     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000131/01.01.2017г., „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

01

Дати
02.12 - 15.12.2018 - 5355 лв.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ДЕЛХИ; МАЛЕ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ С ТУРСКИ v АВИОЛИНИИ С ПОЗВОЛЕН БАГАЖ ДО 40 КГ.;
v САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДЕЛХИ – КОЛОМБО - МАЛЕ С АК SRI LANKAN AIRLINES С ПОЗВОЛЕН БАГАЖ ДО 30КГ.;
v ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
v ТРАДИЦИОННО ПОСРЕЩАНЕ С ЦВЕТЯ НА ЛЕТИЩЕТО В ДЕЛХИ;
v ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ;
v РАННО НАСТАНЯВАНЕ ПРИ ПРИСТИГАНЕТО В ДЕЛХИ;
v 4 НОЩУВКИ, 5 ЗАКУСКИ И 4 ВЕЧЕРИ В 5* ХОТЕЛИ В ИНДИЯ;
v 4 НОЩУВКИ, 4 ЗАКУСКИ И 3 ВЕЧЕРИ В 4* ХОТЕЛИ В ШРИ ЛАНКА;
v 3 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ PARADISE ISLAND RESORT – 5* НА МАЛДИВИ НА БАЗА ПОЛУПАНСИОН ИЛИ ВСИЧКО ВКЛЮЧЕНО;
v ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ И ПРЕХОДИ С АВТОБУС, ВКЛЮЧЕНИ В ПРОГРАМАТА;
v ЕЗДА НА СЛОНОВЕ ИЛИ ИЗКАЧВАНЕ С ДЖИПОВЕ (ЕДНОПОСОЧНО) ДО ВЪРХА НА КРЕПОСТА АМБЪР В ДЖАЙПУР;
v ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ МУЗЕИ И ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА;
v ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, С ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ;
v ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО;
v МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ 10000 ЕВРО
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v ИНДИЙСКА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА – 105 ЛЕВА И ПОПЪЛВАНЕ НА ФОРМУЛЯР, ВАЛИДЕН ПАСПОРТ С ПОНЕ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ВРЪЩАНЕ, АКТУАЛНА СНИМКА В ЕЛЕКТРОНЕН ФОРМАТ 2” X 2” (600X600 PIXELS);
v ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА – 35 ЩАТСКИ ДОЛАРА (ЗАПЛАЩА СЕ ПРЕДАВРИТЕЛНО ОТ БЪЛГАРИЯ, А СЕ ПОСТАВЯ НА ЛЕТИЩЕТО ПРИ ПРИСТИГАНЕТО В КОЛОМБО);
v БАКШИШИ /ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН МИНИМАЛЕН БАКШИШ ЗА ЕКСКУЗОВОД И ШОФЬОРИ/– 50 USD НА ЧОВЕК ЗА ЦЯЛАТА ПРОГРАМА;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
v ХРАНА, НАПИТКИ И УСЛУГИ, НЕУПОМЕНАТИ В ПРОГРАМАТА;
v ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
02.12 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:30
02.12 ИСТАНБУЛ 20:55 ДЕЛХИ 05:15 + 1 (каца на 03.12)
14.12 МАЛЕ 23:50 ИСТАНБУЛ 06:25 + 1 (каца на 15.12)
15.12 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:50
v Условия и Забележки:
v При записване се внася депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
v Офертата важи при минимум 15 туристи;
v Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.67 лв.;
v Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
v Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
v Хотелите в Индия и Шри Ланка ще бъдат обявени седмица преди заминаване;
v Възможна е промяна в разписанието на полетите Делхи - Шри Ланка и Шри Ланка – Мале;
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
v Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от v Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. v Повече информация в офиса на фирмата.
v Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 

Информация за дати и цени

Дати
02.12 - 15.12.2018 - 5355 лв.

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ДЕЛХИ; МАЛЕ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ С ТУРСКИ v АВИОЛИНИИ С ПОЗВОЛЕН БАГАЖ ДО 40 КГ.;
v САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДЕЛХИ – КОЛОМБО - МАЛЕ С АК SRI LANKAN AIRLINES С ПОЗВОЛЕН БАГАЖ ДО 30КГ.;
v ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
v ТРАДИЦИОННО ПОСРЕЩАНЕ С ЦВЕТЯ НА ЛЕТИЩЕТО В ДЕЛХИ;
v ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ;
v РАННО НАСТАНЯВАНЕ ПРИ ПРИСТИГАНЕТО В ДЕЛХИ;
v 4 НОЩУВКИ, 5 ЗАКУСКИ И 4 ВЕЧЕРИ В 5* ХОТЕЛИ В ИНДИЯ;
v 4 НОЩУВКИ, 4 ЗАКУСКИ И 3 ВЕЧЕРИ В 4* ХОТЕЛИ В ШРИ ЛАНКА;
v 3 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ PARADISE ISLAND RESORT – 5* НА МАЛДИВИ НА БАЗА ПОЛУПАНСИОН ИЛИ ВСИЧКО ВКЛЮЧЕНО;
v ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ И ПРЕХОДИ С АВТОБУС, ВКЛЮЧЕНИ В ПРОГРАМАТА;
v ЕЗДА НА СЛОНОВЕ ИЛИ ИЗКАЧВАНЕ С ДЖИПОВЕ (ЕДНОПОСОЧНО) ДО ВЪРХА НА КРЕПОСТА АМБЪР В ДЖАЙПУР;
v ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ МУЗЕИ И ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА;
v ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, С ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ;
v ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО;
v МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ 10000 ЕВРО

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v ИНДИЙСКА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА – 105 ЛЕВА И ПОПЪЛВАНЕ НА ФОРМУЛЯР, ВАЛИДЕН ПАСПОРТ С ПОНЕ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ВРЪЩАНЕ, АКТУАЛНА СНИМКА В ЕЛЕКТРОНЕН ФОРМАТ 2” X 2” (600X600 PIXELS);
v ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА – 35 ЩАТСКИ ДОЛАРА (ЗАПЛАЩА СЕ ПРЕДАВРИТЕЛНО ОТ БЪЛГАРИЯ, А СЕ ПОСТАВЯ НА ЛЕТИЩЕТО ПРИ ПРИСТИГАНЕТО В КОЛОМБО);
v БАКШИШИ /ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН МИНИМАЛЕН БАКШИШ ЗА ЕКСКУЗОВОД И ШОФЬОРИ/– 50 USD НА ЧОВЕК ЗА ЦЯЛАТА ПРОГРАМА;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
v ХРАНА, НАПИТКИ И УСЛУГИ, НЕУПОМЕНАТИ В ПРОГРАМАТА;
v ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
02.12 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:30
02.12 ИСТАНБУЛ 20:55 ДЕЛХИ 05:15 + 1 (каца на 03.12)
14.12 МАЛЕ 23:50 ИСТАНБУЛ 06:25 + 1 (каца на 15.12)
15.12 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:50
v Условия и Забележки:
v При записване се внася депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
v Офертата важи при минимум 15 туристи;
v Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.67 лв.;
v Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
v Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
v Хотелите в Индия и Шри Ланка ще бъдат обявени седмица преди заминаване;
v Възможна е промяна в разписанието на полетите Делхи - Шри Ланка и Шри Ланка – Мале;
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
v Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от v Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. v Повече информация в офиса на фирмата.
v Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
СТИЛ ТРАВЕЛ ЕООД

Адрес: гр. София, 1142, бул. “Васил Левски” № 8, партер
Телефон: 02/ 483-36-07
Сайт: http://styletravelbg.com/

Още оферти