Индия - Делхи, Джайпур, Агра - 6 нощувки с полет от София и Варна (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1934 лева
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Индия

Описание

Прекрасна обиколна екскурзия из Индия - Златният триъгълник - Делхи, Джайпур и Агра с полети от София и Варна. Програмата е с 6 нощувки.
 
Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания включени в посочените цени!
 
Програма на пътуването:

Ден 1 София / Варна - Истанбул - Делхи
 
Приключението започва със събиране на групата на летище София или Варна за полет до Делхи през Истанбул с Turkish Airlines. От Истанбул ще излетите за Делхи, където ще пристигнете рано сутринта.

Ден 2 Делхи
 
Добре дошли в Делхи! След преминаване на визовите и граничните процедури, правим трансфер до хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* или подобен, където ще бъдете настанени. 
Следва комбинирана панорамна обиколка на Делхи по време, на която ще посетим Стария Делхи известен със своята 300-годишна стена около града. Стената е била построена от Император Шах Джахани затова носи неговото име. По времето на Император Шах Джахани Делхи е столица на Индия. По време на обиколката ще преминем покрай Червената крепост построена от червени пясъчни камъни, ще преминем през някогашния императоски булевард Чанди Чоук, който днес е най-оживената търговска зона в град и ще продължим за панорамна обиколка на Новия Делхи. В Новата столица, изградена по дизайн на Сър Едуард Лутенс, ще разгледаме: Резиденцията на Президента – Ращрапати Бхаван и сградите на Секретариата – центъра на цялата правителствена активност до края на булевард Раджапат, където се намира 42-метрова арка – „Вратата на Индия“ и сградата на Върховния съд. От тук се отправяме към 12-вековната историческа крепост Кутаб-Минар, която е с височина от 72,5 метра и е изцяло ръчно изработена, а железният стълб, устоява на опустошенията на времето без да има дори ръжда по себе си за 1500 години. Мавзолея на император Хумаюн е следващата ни спирка. Гробницата е построена от жената на император Хумаюн – Хамида Бану Бегум или още наричана Хаджи Бегум. Строителството започва през 1569г. – 14 години след смъртта на императора. Архитекта на проекта е Мирак Мирза Гияс. Това е първият отличителен пример за яркия мугалски архитерктурен стил, който бива вдъхновен от Персийската архитектура. Връщаме се в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 3 Делхи / Джайпур (265 км / 6ч.)
 
След закуска се отправяме към Джайпур, където след пристигането си, ще се настаним в хотел Park Regis 4* или подобен. Свободни време за почивка. Вечерта ще се отправим към Храма Бирла Мандир или още познат като Лаксми Нараян, за да станем свидетели на Аарти церемония (преклонение пред боговете). Храмът се намира в Храмовия комплекс Моти Дунгри, разположен на малък хълм, на около 6 км от центъра на град Джайпур. Храмовият комплекс е много известен сред любителите на този тип архитектура и най-вече сред поклонниците. Бирла Мандир е не много стар, но изключително известен храм, заради своята величествено-красива архитектура. Хиндуисткият храм е посветен на Бога Вишну и неговата съпруга Богиня Лаксми. В храма могат да се видят и отделни светилища на други, различни хиндуистки богове и богини. След обиколката се връщаме се в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 4 Джайпур
 
Добро утро, пътешественици. Още един прекрасен ден в Индия. След закуска се отправяме към крепостта Амбър Форт, яздейки богато украсени слонове или с джип. Амбър Форт е дворец с класическа и до някъде, романтична архитектура, който се намира в най-големия по площ щат в Индия – Раджастан. Солидните стени на двореца, на пръв поглед може да не изглеждат красиви, но крият истински Рай отвътре. Миниатюрите, изрисувани по стените изобразяват ловни и военни сцени. Тук могат да се видят още скъпоценни камъни и огледала вградени в мазилката. Във вътрешността на Джак Мандир се намира и небезизвестната Шееш Махал – стая, на която четирите й стени и таван са напълно покрити с блестящи огледални парченца, които са специално донесени от Белгия. По пътя към укреплението ще спрем за кратко за снимки при Двореца на ветровете – Хава Махал. 
След обяд ще посетим Градския дворец на Махараджата и някогашна кралска резиденция, част от която днес е превърната в музей. Малка част от двореца все още се използва от кралското семейство в Джайпур. Сградата е построена с укрепителен корпус. Градският дворец заема почти 1/7-ма част от града. Една от най-големите атракции в двореца е Музея на Арсенала, в който се помещават внушителен брой пистолети, кобури, мечове, пушки и ками, някога използвани от кралското семейство. 
Отправяме се към Джантар Мантар – най-голямата обсерватория в света. Тя се намира в близост до Градския дворец и помещава в себе си 17 огромни уреда, голяма част от които все още могат да се използват. За желаещите, ще има възможност да се насладят на разходка с рикша по време на обиколката на града. 
В края на този ден, изпълнен с впечатления се връщаме в хотела за вечеря и заслужена почивка.

Ден 5 Джайпур / Агра (250 км / 5 ч.)
 
Днес, след закуска, ще се отправим към Агра. Пътуването е с продължителност около 5 часа, като по пътя, ще посетим селцето Абанери със своя впечатляващ стъпаловиден кладенец и Фатехпур Сикри – градът на победата. 
Абанери или първоначално назоваван Аба Нагри, което в превод означава Градът на светлината е построен през IX век от Крал Раджа Чанд от Кралство Гурджар. Селцето добива своята известност, заради стъпаловидния кладенец и храмът Харшат Мата, който се намира в близост до него. Тук съществува легенда, според която селото е кръстено на Богинята Харшат Мата, известна с ведрината и щастието, които разпрострирала из цялото село. Именно поради тази причина селото носи името Абанери. Пътят ни ще продължи към следващата точка – Фатехпур Сикри. Разположен на 40 км от Агра, изоставеният град Фатехпур Сикри бил построен от Император Акбар през 1569г. Императорът направил Фатехпур Сикри своя столица и градът бил изпълнен с живот за 14 години, но след като Император Акбар напуснал града, той бавно започнал да обезлюдява и разрушава. Добре дошли в Агра! След като се настаните в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен. ще имате възмождост да се насладите на прекрасна вечеря и заслужена почивка. Нощувка.

Ден 6 Агра
 
След закускаще посетим Агра Форт, паметник, включен в списъка на ЮНЕСКО. Той се намира на 2,5 км от Тадж Махал. Дворецът по-лесно би бил описан като стенния град. Зад забранените стени от червен камък стоят дворци, които могат да разкажат историята за Мугалската империя.
Най-впечатляващите сгради в крепостта са Диван-и-Ам или още позната като залата за срещи и събития с представителите на мугалския двор и сградата Диван-и-Кхас, където се провеждали частни срещи и посещения на чуждестранни делегации. 
Отправяме се към гробницата на Итмад-Уд-Даула, известна като „Малкия Тадж“. Това е първата Мугалска постройка, изградена само от мрамор и украсена с пъстри камъни, чрез технологията "пиетра дура". Итмад-Уд-Даула има специално място в историята на Индия, както и историята на развитието на архитектурата. Тя е разположена в мавзолей с гробница на Мир Гияс Бег, министър в двора на Шах Джахан. 
Връщаме се в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен за вечеря и нощувка.

Ден 7 Агра - Делхи (205 км / 5 ч.)
 
Време е да се разделим с приказната Агра. След закуска ще се отправим към Тадж Махал (1631 – 1653). Една любовна история овековечена в бял мрамор, построена от Шах Джахан в памет на неговата обична съпруга Мумтаз Махал, за да съхрани нейните тленни останки. Тя реално е най-добре запазената и красива гробница в света. Тадж Махал най-добре е описана от поета Едуин Арноуд, като „ не просто архитектурно творение, подобно на останалите сгради, а страстен манифест на императорската любов, изписана върху жив камък“. Това чудо на архитектурата е истински шедьовър с идеални пропорции, което свидетелства за уменията на близо 20 000 занаятчии, събрани от Персия, Турция, Франция и Италия. Били са необходими цели 17 години, за да се завърши тази „ Любовна поема от мрамор“. (Тадж Махал е затворен за посещение всеки петък.) 
По-късно през деня ще отпътуваме за Делхи. След пристигането ни ще се настаним в хотел Vivanta By Taj Dwarka 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 8 Делхи - Истанбул - София / Варна
 
Довиждане Индия. След ранната закуска в хотела, следва трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул.Трансферът е с продължителност около час. Прекачване на полет до България. Прибиране в България.

Информация за дати и цени

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси, за резервации до 31.12.2018 г.

Дата:

Човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

Дете от 2 – 11,99 г. настанено с 2-ма възрастни

ВАРНА

       

09.02.2019

2080 1934

2407 2458

2060 1934

1696 1691

СОФИЯ

       

22.01.2019

2080 1934

2407 2458

2060 1934

1696 1691

23.01.2019

stop

stop

stop

stop

06.02.2019

stop

stop

stop

stop

05.03.2019

2080 1934

2407 2458

2060 1934

1696 1691

*Забележка: Посещението на Тадж Махал за полета от Варна ще бъде осъществен в ден 6.


Какво е включено в цената

Цената включва:
 
 • Самолетен билет София –Истанбул – Делхи/ Делхи – Истанбул – София с Turkish Airlines;

 • Самолетен билет Варна –Истанбул – Делхи/ Делхи – Истанбул – Варна с Turkish Airlines за дата 09.02;

 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж до 30 кг;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* в Делхи или подобен;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Crystal Sarovar Premier 5* в Агра или подобен;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Regis 4* в Джайпур или подобен;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Vivanta By Taj Dwarka 5* в Делхи или подобен;

 • Всички турове по програмата са включени в пакетната цена;

 • Wi-Fi в общите части на хотела;

 • Трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус;

 • Представител на туроператора с български език за целия престой.

 • Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;

Какво не е включено в цената

Цената не включва:
 
 • Лични разходи;

 • Входна виза за Индия на стойност 80 щатски долара. Върху таксата от 80 щ.д. се начисляват 2.5 % банкови такси. Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;

 • Музикална шоу-програма от Тадж Махал – Опознайте Мохабат – 26 евро на човек;

 • разходи от личен характер;

 • храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;

 • Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

 • Полетно разписание:



 •  
 • Превозвач: Turkish Airlines

 • София – Истанбул – 16:00 ч. – 18:20 ч.

 • Истанбул – Делхи – 20:55 ч. – 05:15 ч.

 • Делхи – Истанбул – 06:55 ч. – 11:30 ч.

 • Истанбул – София – 14:55 ч. – 15:05 ч.

 • Варна – Истанбул – 15:40 ч. – 17:40 ч.

 • Истанбул – Делхи – 20:55 ч. – 05:15 ч.

 • Делхи – Истанбул – 06:55 ч. – 11:30 ч.

 • Истанбул – Варна – 14:45 ч. – 14:45 ч.

 • Трансфер: летище- хотел – летище

 • Продължителност – около 1 час в посока с организиран трансфер с автобус.

 • Резервации:



 •  
 • Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

 • Краен срок за плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

 • ВАЖНО:
   
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите.
  • Минимален брой за провеждане на програмата – 25 души.
  • Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  • Моля, да имате предвид,че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.
  • Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти