Идеи за уикенд: Букурещ с автобус или собствен транспорт

публикувано на 18.07.2018 07:47

Букурещ - милионната Румънска столица се намира само на 380 км. от София и Пловдив и може да бъде чудесна дестинация за уикенд туризъм. Въпреки, че в Румъния цените са малко по-високи от тези в България, заведенията, транспорта и забележителностите са ни по джоба

Как да стигнем?

Най-лесно можем да посетим Букурещ с личен автомобил през Дунав мост. Заплащат се такси от 5 евро за преминаване на моста в двете посоки и е необходима седмича винетка за Румънските пътища, която не е скъпа, електронна е и се закупува от пункт в Румънската част на моста. Ето и маршрутът от София:В Букурещ трафика е много натоварен и е най-добре да паркирате пред хотела и да се придвижвате с обществен транспорт или таксита. Ако ползвате колата, в центъра има няколко големи подземни платени паркинга. 

Ако решите да пътувате с автобус, имате няколко варианта, като ние препоръчваме Фликс Бус или Етап, билети за които може да закупите онлайн от сайтовете им. Ето и примерни маршрути и цени за уикенда 17-19 Август 2018:

Ако решите да пътувате със самолет, ще Ви разочараоваме. Самолетните билети София - Букурещ са твърде скъпи, въпреки наличието на няколко полета на ден. Линията е монопол на Румънската авиокомпания Таром, а цените за двупосочен билет започват от 160 евро. Ако все пак решите, може да разгледате опциите тук

Транспорт в града

В града има метро, което може да ползвате, като нашите наблюдения са, че такситата не се много скъпи, може би дори по-евтини от тези в София. Внимавайте за копърки. Някои от добрите комапнии са "Меридиан", "Спийд Такси", "Пеликанул". Препоръчваме приложението за мобилен телефон "Star Taxi" и Uber, които имат много развита мрежа в града. 

Какво да посетим?

В Букурещ си струва да направим панорамна обиколка на града, да посетим Херастрау парк, музея на селото, парламента, стария град...Достатъчно активности за един дълъг уикенд. Ето и малко снимки:

Стария град
Парламента - една от най-големите сгради в света
Музеят на селото...разположен в един парк, почти в сърцето на самият град


Къде да отседнем?

За дългият уикенд 17-19 Август 2018 избрахме няколко предложения, които може да видите по-долу. Има огромно многообразие от хотели и апартаменти, които лесно може да резервирате от партньорският ни сайт. Хубавите хотели с басейн в централната част стуват малко над 100 лв на вечер, но има и апартаменти в Северната част на града (която е по-добрата) за по-малко пари. Можете да кликнете върху опциите и да ги резервирате директно:


Всички над 2500 места за настаняване в Букурещ може да разгледате тук, както и да резервирате лесно

Румъния е в Европейския съюз, което прави изискването за здравна застраховка препоръчително, а не задължително. Тук може да прочетете каква туристическа застраховка е най-подходяща за Вашето пътуване

И не на последно място, за Букурещ е най-добре да си набавите Леи, макар, че плащанията с карта са лесни навсякъде. Леи може да купите от всички обменни бюра в Русе, както и от Тавекс в София и Пловдив. 

И все пак, ако желаете да посетите Румъния организирано, може да разгледате офертите за автобусни екскурзии от нашите партньори тук.

За да следите интересните статии на travelmix.bg, последвайте ни във фейсбук