Идеи за уикенд екскурзия в България: Велико Търново

публикувано на 04.08.2018 13:48Велико Търново е едно от най-добрите предложения за дълга уикенд екскурзия в България, не само защото е старата столица, но и защото е лесно достъпна дестинация от 4-те най-големи града в България. Разположен в централна част на страната, разстоянието от Велико Търново до София и до Варна е точно 222 км, което се взима за 2 часа и половина с кола. Точно толкова се пътува от Велико Търново до Пловдив и до Бургас. Тези часове са съвсем акуратни и са взети от Google maps. Освен със собствен транспорт, до Велико Търново може да стигнете и с автобус, като града е спирка на линиите София - Варна и има изобилие от курсове по всяко време на деня на различни превозвачи. Еднопосочният билет от София струва 20 лв, а в двете посоки 35 лв.  

Къде да отседнем?

Бързо и лесно можете да изберете и резервирате един от 152 хотели и апартаменти във Велико Търново от линка по-долу:А ето и някои примерни цени за 2 нощувки в двойна стая (Петък и Събота) в началото на Септември 2018 в някои добри хотели в центъра:
Какво да разгледаме?

Безспорно най-голямата атракцията е шоуто "Звук и Светлина" на хълма Царевец. Програмата може да разгледате тук

Близкото село Арбанаси също е място което си струва да се посети. Разбира се, най-много препоръчваме старата част на Велико Търново и по специално самоводската чаршия. На този сайт може да разгледате 10-те най препоръчвани забележителности във Велико Търново, които си струва да разгледате. 

Подарете си този незабравим уикенд!

За да следите интересните статии на travelmix.bg, последвайте ни във фейсбук