Златният триъгълник на ИНДИЯ - бг група, самолет от София и Варна, ПОТВЪРДЕНА 28.10.2018! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2375 BGN
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Индия

Описание

Екскурзии

Златният триъгълник на ИНДИЯ - Делхи, Агра с Тадж Махал, Джайпур - българска група - самолетна екскурзия от София и Варна - ПОТВЪРДЕНА!

8 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 28.10.2018

Цена: 2375 BGN

 

 

Варна / София, Истанбул, Делхи, Агра, Фатепур Сикри, Джайпур, Делхи, Истанбул, Варна / София

 • Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви преведе през известният маршрут, наречен „Златният триъгълник“ от националната столица Делхи, през Агра ― градът на Таж Махал и Джайпур ― кралският град на Раджастан и отново ще ви върне в огромния забързан мегаполис. Ще се срещнете с много от лицата на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Ще се насладите на комбинация от екзотика, култура и религия.
 • Многоцветната Индия разказваща хиляди приказки за богове, махараджи и митични животни. Запознайте се с нея и ще я обикнете.

  ПРОГРАМА:

 • 28.10.2018 - 1 ден
 • Варна / София - Истанбул
 • В 16:50 ч. полет TK 1049 от Варна, кацане в Истанбул в 18:55 ч.
 • В 16:00 ч. полет TK 1032 от София, кацане в Истанбул в 18:30 ч.
 • В 20:55 ч. полет TK 716 от Истанбул, кацане в Делхи в 05:15 ч. (след полунощ)
 • 29.10.2018 - 2 ден
 • Делхи (закуска, вечеря)
 • Кацане в Делхи. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощувка.
 • Закуска. Днес ни предстои посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Продължаваме към Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо минаре в света (73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Отправяме се към Стария Делхи, за да разгледаме крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Оттам се отправяме към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди - „бащата на нацията“. Накрая ще посетим храма Лакшми Нараян, известен като Бирла Мандир. Храмът е построен с дарения от индустриалеца Бирла, неговите братя и баща му, открит е от Махатма Ганди през 1939 г. и е отворен за хората от всички касти. Всички по-късни храмове Бирла Мандир са построени от различни клонове на фондацията Бирла. В храма ще видите статуите на бог Нараян (Вишну) и богинята Лакшми, има и параклиси на боговете Шива, Ганеш, Хумаюн, Буда и богинята Дурга (Шакти) – символ на космическата енергия и сила. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 • 30.10.2018 - 3 ден
 • Делхи – Агра (закуска, вечеря)
 • Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 6 ноември 2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастански розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия. Отпътуване за Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 • По желание, с доплащане - посещение на комплекса Калакрити. В магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, използвана и преди 3 века, а в театъра, Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал.
 • 31.10.2018 - 4 ден
 • Агра – Фатепур Сикри – Джайпур (закуска, вечеря)
 • По изгрев посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Връщане в хотела за закуска и освобождаване на стаите. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Джайпур. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел - Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изо-ставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Пристигане в Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела. При желание, наблюдаване на ритуалите вечерта преди Холи. В навечерието на този най-обичан празник се палят специални огньове, пред които местните хора изпълняват религиозни ритуали и се молят за унищожаване на злото и победата на доброто. Вечеря и нощувка.
 • 01.11.2018 - 5 ден
 • Джайпур (закуска, вечеря)
 • Закуска. Тръгваме за крепостта Амбър (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Връщане в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за обяд. Следва разглеждане на градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. След края на обиколката свободно време за пазаруване на известния в Джайпур – Бапу пазар. Вечеря и нощувка.
 • 02.11.2018 - 6 ден
 • Джайпур – Делхи (закуска, вечеря)
 • Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на древния поклоннически хиндуистки център Галта със свещени басейни и храмове, построени сред хълмовете Аравали, които обграждат Джайпур. В най-висока част на хълма е Храмът на слънцето от 18 век, посветен на бога на слънцето – Сурия. Централният храм е Галтаджи от 16 век, построен от розов камък, около него има много павилиони с кръгли куполи и е разположен около естествен извор и водопад, които образуват най-високото храмово водохранилище, където хиляди поклонници идват за ритуално къпане. Ние ще видим Храма Рамгопалджи, известен като Храмът на маймуните заради стотиците макаки, които живеят в и около него. Отпътуване за Делхи – вторият по големина град в Индия, който по изумителен начин съчетава модерния облик на мегаполиса с грижливо пазените паметници от древността. Избран е за столица на независима Индия през 1950 г., а през 1992 г. е обявен за един от щатите на страната. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 • 03.11.2018 - 7 ден
 • Делхи (закуска, вечеря)
 • Закуска. Днес ни предстои разглеждане новата част от Делхи: минаване покрай кръглата сграда на Парламента и посещение на Президентския дворец „Ращрапати Бхаван“ – сграда, която създава впечатлението за многоизмерно изящество със своята спираща дъха архитектура. Построен е по проект на архитекта Едуин Лютиенс като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решението столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26 януари 1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Конституцията. Продължаваме с кратка разходка по главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, за да стигнем до мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г. Върху нея са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. След кратка почивка за обяд продължаваме към бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Всевишния. Свободно време за пазаруване в известен търговски комплекс. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 • 04.11.2018 - 8 ден
 • Делхи - Истанбул - Варна / София (закуска)
 • Ранна закуска. Трансфер до летището.
 • В 06:55 ч. полет TK 717 от Делхи, пристигане в Истанбул в 11:25 ч.
 • В 14:35 ч. полет TK 1049 от Истанбул, пристигане във Варна в 16:05 ч.
 • В 14:45 ч. полет TK 1031 от Истанбул, пристигане в София в 15:05 ч.

  ЦЕНА:

  Отстъпка 70 лв за резервации до 16.03.2018

 • - на човек в двойна стая - 1214 € / 2375 лв
 • - единична стая - 1446 € / 2827 лв

  Хотели:

 • Делхи – Radisson Blu Hotel 5*
 • Agra – The Retreat Hotel 4*
 • Jaipur – Park Regis 4*

  Цената включва:

 • - Самолетни билети София / Варна – Делхи – София / Варна с редовни полети на авиокомпания Turkish Airlines, включени летищни такси и багаж до 30 кг;
 • - 6 нощувки – 3 в Делхи, 1 в Агра, 2 в Джайпур,
 • - ранно настаняване в хотела в Делхи в деня на пристигане;
 • - 7 закуски, 6 вечери;
 • - Всички входни такси за туристическите обекти по програмата;
 • - Всички трансфери и екскурзии с климатизиран туристически автобус;
 • - Посещение на гробницата на Хумаюн и Китуб Минар;
 • - Обиколка на Стария Делхи: крепостта Ред Форт, мемориала Радж Гат и храма Лакшми Нараян;
 • - Разглеждане на храмовия комплекс Акшардам;
 • - Посещение на Тадж Махал и Фатепур Сикри;
 • - Изкачване до Амбър Форт на гърба на слон, разглеждане на комплекса и спускане с джип;
 • - Разглеждане на Обсерваторията Джантар Мантар и Градския дворец на махараджата;
 • - Обиколка на Новия Делхи: Парламента, Президентския дворец Раштрапати Бхаван и Индия Гейт;
 • - Разглеждане на бхайския молитвен храм Лотос;
 • - Местни екскурзоводи на английски език;
 • - Водач-преводач от фирмата;
 • - Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.

  Допълнително се заплащат:

 • - Виза за Индия: 105 лв. (заплаща се с доплащането);
 • - Екскурзии и посещения по желание, които се заплащат с доплащането: Спектакъл Мохабад Тадж - 60 лв.
 • - Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинската застраховка 19 лв;
 • - Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи - общо 35 щ.д. (заплащат се предварително в България, отделно от основния туристически пакет)
 • - Бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на храна;
 • - По желание - застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване” – от 2,7% до 1,5% от крайната сума по договора (заплаща се при записване);

  Записване и плащане:

 • - При записване: аванс от 1000 лв и сканирани лична карта и паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане (след ) и 2 свободни страници; 2 цветни снимки на светъл фон с размери 5.08 см/5.08 см и 1 електронна (мин. 350 х 350 pixels / мaкс. 1000 х 1000 pixels) и попълнен формуляр с лични данни, необходими за визите
 • - До 12.09.2018 ‒ пълно плащане.

  Информация:

 • - Минимален брой участници: 20 туристи.
 • - Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 02.10.2018
 • - При недостигнат минимален брой от 20 туристи, но не по-малко от 12 – се доплаща: 182 лв
 • - Визов режим: за български граждани е необходима виза. Туроператорът оказва съдействие при подаване на документите.
 • - Ваксинации не са необходими.
 • - Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпанията.
 • - Замяната на хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна.
 • - В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
 • - За непълнолетни, пътуващи само с единия родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
 • - За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
 • - Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

  Анулации и неустойки по програмата:

 • В случай на отказ от туристическо пътуване, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
 • - до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ - без неустойка
 • - до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 30.07.2018)
 • - от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 27.08.2018)
 • - от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (26.09.2018)
 • - под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (от 27.09.2018)
 • 0049

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти