За агенции


Кой има право да се регистрира в travelmix.bg?

Ако сте туристическа компания (туристическа агенция или туроператор), която е действащо юридическо лице по Българското законодателство и притежава валиден лиценз за туристическа дейност издаден от Министерството на Туризма имате право да се регистрате като "агенция" в travelmix.bg. Като допълнително условие, за да бъде Вашата регистрация одобрена, следва да предлагате поне един от туристическите продукти налични във формите за запитвания на travelmix.bg.

Как става регистрацията?

За да се регистрирате единствено трябва да попълните онлайн регистрационна форма, намираща се в раздела "вход за агенции". В рамките на период до 5 работни дни екипът на travelmix.bg ще извърши проверка, след което ще одобри или откаже Вашата регистрация. Когато Вашата регистрация бъде одобрена, Вашият профил става активен.

Какво следва след като регистрацията Ви е одобрена?

Ще бъдете уведомени по електронна поща когато регистрацията Ви бъде одобрена.  От този момент нататък, вие ще започнете да получавате на предоставената електронна поща запитвания за туристически услуги от различни крайни потребители или от други регистрирани агенции. Запитванията са шаблонни и не включват контактната информация на крайния клиент. През профилът Ви в travelmix.bg, Вие ще може да отговорите на всяко получено запитване. Крайният потребител, освен текстът на Вашият отговор, ще вижда контактите Ви, които сте предоставили по време на регистрацията. Ако крайният потребител намери отговора Ви за интересен, може да се свърже с Вас, за да направи резервация.

Платена ли е регистрацията в travelmix.bg?

Регистрацията в travelmix.bg e безплатна и не изисква подписване на договор. Всяка регистрирана агенция може да получава запитвания и да променя профилът си. След 01.09.2016 са въведени платени услуги на база месечен абонамент. Отговарянето на запитвания и публикуване на нови оферти е възможно само след заплащане на абонамент.  Използването на платените услуги е опционално и от това не произтичат каквито и да било задължения или обвързвания за съответната регистрирана туристическа агенция. Цените и условията на абонаментите може да откриете в профилът си. 

Всяка новорегистрирана агенция получава бонус абонамент за период от 1 месец. 

Как агенцията трябва да отговаря на запитвания?

Туристическата агенция ще получава запитванията на въведената от нея електронна поща по време на регистрацията. Тя може да отговори само посредством профила си в travelmix.bg, като не вижда контактната информация на потребителя. Името на потребителя е видно. 

Агенцията е длъжна да отговори в най-кратък срок, като 48 часа след получаване на запитване, опцията за отговор се деактивира. 

Смисълът на travelmix.bg е да придава стойност за потребителите. Ето защо отговорът на агенциите трябва да съдържа само реални оферти с цени и опции. Агенцията няма право да изпраща като отговор общи рекламни съобщения, да изпраща заблуждаващи, изтекли или нереални оферти или зловредна информация, както и да отговаря на запитвания ако не предлага търсените продукти. Неспазването на правилата за отговор, могат до доведат до временно прекратяване на регистрацията от екипа на travelmix.bg

На база на отговорите, които потребителят е получил от запитването си, той/тя взима решение с коя агенция да се свърже и да направи резервация. Ето защо отговорите трябва да бъдат максимално изчерпателни.

От какви други функционалности могат да се възползват агенциите?

Освен да отговорят на запитвания, агенциите могат да публикуват оферти за почивки и екскурзии които организират или предлагат. Тези оферти ще се публикуват в отделна секция "Оферти" на сайта. 

На разположение на всички регистрирани агенции е и вътрешен В2В модул, който позволява ефективно да комуникират помежду си.