Защо да почиваме в Турция през 2016

публикувано на 02.02.2016 17:44


Турция е една от най-популярните туристически дестинации сред Европейците и също така е добре позната на Българите. Повечето турски хотели са на добро ниво и офертите от типа ОЛ Инклузив са по джоба на Българския турист.

Най-популярните курорти са разположени около два основни центъра на брега на средиземно море - Кушадасъ и Анталия. И двата града са на юг от България, което увеличава многократно дължината на сезона и слънчевите дни. Спокойно можете да събирате слънчеви лъчи от началото на Май до края на Октомври. 

Турските морски курорти са достъпни за Българските туристи със самолет, автобус и собствен транспорт. През летния сезон се осъществят многобройни чартърни полети до летищата в Кушадасъ, Бодрум и Анталия от София и Варна. Десетки туроператори организират трансфер и с автобуси от почти всички областни градове в България. Много Българи избират да пътуват и със собствен транспорт, като от София до Истанбул се пътува изцяло по магистрала, а след това и по първокласни пътища. 

Турция е страна богата на култура и освен море предлага редица възможности за еднодневни екскурзии до различни забележителности - Памукале, Истанбул, пазари за кожи, водни атракции и други. Туристът трудно може да скучае. 

Последните геополитически събития и очакваният отлив на милиони руски туристи през летния сезон на 2016 пък превръщат Турция в ценово примамлива дестинация за Българският турист и може би точно това лято трябва да се възползваме.

Освен популярните курорти, други градове от интерес за Българските туристи са остров Гьокчеада, където се практикува уинд сърфинг, Одрин и Чорлу, които са шопинг дестинации, столицата Анкара, Дидим, Троя, Бурса, Измир, Люлебургас и други. 

Патньорите на travelmix.bg предлагат над 30 оферти за почивки в Турция. Можете да ги разгледате тук