Застраховки за пътуване - нашите съвети

публикувано на 16.12.2016 08:56

В България най-популярният застрахователен продукт за пътуване е така наречената "Медицинска застраховка", която се предлага от много застрахователни компании на приемливи цени е и е широко достъпна. За пътуване в рамките на ЕС дори не винаги е необходима, защото може да се ползва и Европейската здравна карта, даваща право на медицинско обслужване във всички 28 страни членки. 

Медицинската застраховка обаче далеч не покрива всички възможни рискове свързани с пътуването в чужбина. Част от тези рискове са свързане с отмяна на пътуване поради заболяване или по вина на туроператор или превозвач, закъснения на полети, кражба на вещи, спортно или друго оборудване, нужда от правна помощ в чужбина, нужда от незабавна евакуация по медицински или други причини. Когато пътуваме самостоятелно в по-отдалечени страни или организираме сложни и дълги пътувания включващи повече държави препоръчваме сключване на по-комплексен застрахователен продукт

Ние от travelmix.bg препоръчваме застраховките на Австралийската компания World Nomads. Те са специално създадени за самостоятелно пътуващи и дават много свобода на желаещите да обикалят света, а най-хубавото е, че и Български граждани могат да се възползват.  

World Nomads предлагат много добро медицинско покритие включващо и стоматологична помощ, а при някои полици няма горен лимит на разходите. Отпускат се и допълнително средства за джобни по време на престой в болница. Частично се покрива и лечение като физиотерапия или акупунктура, както и наранявания по време на спортни активности. Медицинска евакуация по въздух също е част от покритието. 

Сред не-медицинските поркития са разходи свързане с обири или нападения, отмяна на пътувания, промяна на плана на пътуването, закъснения, изпускане на свързващи полети, отвличане, загуба или кражба на багаж и лични документи, лична отговорност, събития свързани с ползване на кола под наем, и други. 

В случай, че по времето на пътуването си носите скъпи вещи като бижута, камери, лаптопи или друга техника, то тези вещи може да опишете и добавите допълнително към застраховката. 

Сключването на застраховка World Nomads е лесно и се прави онлайн директно със застрахователната компания, а точната стойност на застрахователната премия и покритията може да видите след като попълните данните за вашето конкретно пътуване в онлайн формуляра. 

За улеснение на всички желаещи сме създали специална страничка на Български откъдето може да сключите застраховката директно със застрахователната компания.