Екскурзия до Северна Корея (АРХИВИРАНА)


Цени от: 4312 лв. / 2200 евро
Продължителност: 10 дни
Транспорт: Самолет и автобус
Местоположение: Корея

Описание


ПРОГРАМА: 
1 ДЕН 10/04/2019 - Полет от София - Дубай 16:10 - 22:05 ч
2 ДЕН 11/04/2019 полет Дубай - Пекин 03:55 - 15:25 ч. - лети се с Airbus A 380-800. 
Пристигане в Пекин и трансфер до хотела. Вечерта * по желание посещение на грандиозния шоу спектакъл “Династията на Златната Маска” - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци - заявява се и се заплаща в България. Нощувка. 
3 ДЕН 12/04/2019 - Закуска. Трансфер до летище и полет от Пекин до Пхенян. Пристига се ранния следобяд. Посрещане от местните екскурзоводи / на разположение на групата ще бъдат 2 екскурзовода и 1 шофьор /. По пътя към хотела се посещава и първата забележителност на града - Триумфалната Арка. Именно тук Президентът Ким Ир Сен прави своето първо обръщание към корейския народ след японската окупация. Настаняване в хотел Yanggakto - хотел от луксозна класа / спрямо местната категоризация /, който се намира на едноименния о-в на р. Таедонг - реката пресичаща Пхенян. Вечеря извън хотела - в местен традиционен ресторант. Нощувка. 
4 ДЕН 13/04/2019: Закуска. Групата тръгва / с автобус / северно от Пхенян към планината Миохянг. Най-важната забележителност тук са 2 огромни сгради, построени през 1978 г., които местните наричат Изложба на международното приятелство. Те са пълни с подаръците, които са получил Ким Ир Сен и Ким Чен Ир от хора от цял свят - от държавни глави до обикновени граждани. Подредени са по райони и е изчислено, че ако Ви отнема по 1 минута за разглеждането на един подарък е нужна повече от година, за да се види всичко изложено. Групата ще разгледа само малка част. През 2018 г. е открита и нова зала, посветена на подаръците на новия лидер Ким Чен Ун. По време на разходката ще се направи и кратка почивка на една тераса с прекрасен изглед към заобикалящата природа. Преди обяд ще се посети и близо намиращият се Будиски храм на няколко хиляди години - Похион. За съжаление е бил разрушен по време на корейската война и днешния му вид е възстановка. Обяд. Групата се отправя обратно към Пхенян и следващата спирка е Националната библиотека с над 30 милиона книги. От тук се разкрива пресрасна гледка към най-големия площад Ким Ир Сен. Следва разходка с Метрото в Пхенян - това е най-дълбокото метро в света. Спира се на 6 спирки. Прибиране обратно в хотела. Вечеря. Нощувка. 
5 ДЕН 14/04/2019: Закуска. Първата забележителност за деня е Двореца на Слънцето Кумсусан - мавзолей, в който са изложени телата на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир. Това е най-важното място за корейския народ и се изисква подходящо облекло: господата задължително с риза и вратовръзка, а дамите с прилични дрехи. Обиколката продължава около един час и петдесет минути, като е категорично забранено да се правят снимки. След този тур има възможност за фотографии на площада отпред с прекрасен изглед към Двореца. Следва посещение на най-големия площад на Пхенян - Ким Ир Сен - мястото, на което се провеждат всички военни паради, масови танци и манифестации. Следваща спирка - Международната езикова книжарница - добра възможност за закупуване на сувенири и подаръци. Обяд. След това посещение на кулата Чучхе - 150 м. високa, това е най-високата каменна кула в света, на върха на която е запаленият факел. Тук екскурзоводът ще запознае туристите със философията на Чучхе, което означава „автономност“. Тези от туристите, които имат желание да се насладят на прекрасната гледка от върха, могат да се изкачат с асансьора до горе / заплаща се 5 евро /. Следва разглеждане на Паметника на Корейската Работническа партия състоящ се от сърп, чук и калиграфска четка, открит през 1995 г. по случай 50 годишнината от основаването на партията. Групата се отправя към град Нампхо, където се разглежда Западноморския шлюз, построен между река Таендонг и Западно море. Турът продължава към Dragon Hot Spa House на западния бряг, за да се наслади на вечерята от „петролено“ мидено барбекю и топла минерална баня. Нощувката е в едноименния хотел. 
6 ДЕН 15/04/2019: Закуска. Групата се отправя обратно към Пхенян, за да вземе участие в Празненствата по случай 107 г. от рождението на Ким Ир Сен. Първата спирка е в зеленчуковата ферма Зангчон, открита 2016 г. Следва присъединяване към учениците на площад Ким Ир Сен, за да се види масовата манифестация с танци. Ако времето позволява - в този следобяд посещение на Севернокорейски цирк - едно изживяване, което горещо се препоръчва / срещу доплащане от 30 евро /. Отправяме се към старата столица на Северна Корея - Късон от времето на династията Корьо. Настаняване в хотел Minsok - традиционен хотел от времето на династията Ли. Това е един много различен дори и за Корея хотел - спи се на отопляем под в къщички на по 100 години / реновирани, но запазен стил /. Вечерята е в същия хотел. 
7 ДЕН 16/04/2019: Закуска. Разглеждане на града: посещение на хълма Джанам със статуята на Ким Ир Сен, откъдето се разкрива прекрасна гледка към стараната и нова част на Късон. Следва посещение на Демилитаризираната зона / ДМЗ / - едно от малкото незасегнати места от войната. Разглеждат се къщите, в които са се водели преговорите и са подписани договорите със САЩ за прекратяване на Корейската война. Възможно е да се влезе и в една хижа и да се прекрачи разделителната линия между Северна и Южна Корея. Посещение на музея на династията Корьо, чиято сграда е стара Конфуциянска школа. Там се намира и „магазин за печати“ - място, където се продават печати, марки, жен шен, сувенири и една от най-богатите колекции на пощенски картички. Обяд в местен ресторант, където ще бъдат сервирани традиционни ястия наречени “Panasanggi” - предлагани в кралския двор на династията Корьо, поднесени в златни купички. По пътя обратно посещение на бетонната стена, построена в южната част на ДМЗ, разделяща Корея на две. Следва гробницата на цар Вангон - основателят на династията Корьо и обратно в Пхенян. Вечеря в местна пицария. Нощувка. 
8 ДЕН 17/04/2019: Закуска. Посещение на военния музей, посветен на войната за освобождение на отечеството заедно с единствения останал пленен американски кораб от 1968 г. - “Pueblo”. Сградата е реновирана през 2013 г. и може да се придобие пълна представа за корейската война. Турът продължава към покрайнините на Пхенян, за да се разгледа Студиото за игрални филми на Корея, където са снимани най-известните им филми. Обяд. Посещение на Зала по Таекуондо - Националното бойно изкуство на Корея, за да се види тренировка или демонстрационно шоу. Следва посещение на студио за изкуства Мансудае, където са направени всички известни корейски картини, мозайки, статуи и др. Възможност за посещение на няколко ателиета за мастилени рисунки, маслени рисунки, бродерии и керамика. В наличните магазинчета могат да се закупят някои истински произведения на изкуството. Следва посещение на средното училище, за да се види и тяхното представяне на танците. Последната спирка за деня е местен бирен бар, където може да се опита корейска бира / консумацията не е включена в цената /. Прощална вечеря. Нощувка. 
9 ДЕН 18/04/2019: Закуска. Трансфер до летището и полет до Пекин. Кацане около 9:30 ч. Следва туристическа обиколка на Пекин - град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тиенанмън Мън «Площада на небесното спокойствие», като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. 
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обяд в китайски ресторант /включен в цената/. Полетът от Пекин до Дубай е в 00:40 ч. 
10 ДЕН 19/04/2019: Пристигане в София около 15:00 ч.

*Допълнителните мероприятия се осъществяват при минимум 10 човека. Тези за Китай се заявяват и заплащат в България. Тези в Корея се заявяват и заплащат в обявената валута само на място в Корея. 

Минимален брой туристи:  15
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 10.03.2019 г.

 

Информация за дати и цени

10.04. - 19.04.2019 
10 дни / 7 нощувки

Цената е на човек в двойна стая: 2200 евро / 4312.00 лв. 
Доплащане за единично настаняване: 380.00 евро / 745.00 лв. 

Резервации:

Депозит при подписването на Договора – 2400 лв.; доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване.
 

Какво е включено в цената

- Полети: София - Дубай - Пекин - София с FLY Dubai с Airbus A 380-800 с вкл. летищни такси; 
- Полет Пекин - Пхенян - Пекин с Air Koryo с включени летищни такси; 
- 1 нощувка със закуска в Пекин хотел 4*; 
- Панорамна обиколка на Пекин с местен екскурзовод и включен обяд в китайски ресторант; 
- Трансфери от / до летище по програма; 
- 6 нощувки на база пълен пансион в Северна Корея/ закуските са на блок маса в хотелите, а обедите и вечерите са на 4 степенно сет меню; 
- 2 Екскурзовода и 1 шофьор в Корея; 
- Екскурзовод в Пекин; 
- Входни такси за посещаваните обекти в Корея; 
- Бакшиши за екскурзоводите и шофьорите в Корея и Китай; 
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” опция Б и покритие 30 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /; 
- Водач и преводач от фирмата организатор; 

Какво не е включено в цената

- Посещение на цирк в Корея - 30 евро; 
- Асансьор за кулата Чучхе - 5 евро; 
- Напитки по време на обедите и вечерите; 
- Посещение на Таекуондо шоу - 120 евро; на таекуондо тренировка - 30 евро- Корея; 
- Шоу Спектакъл „Златната маска“ в Пекин - 40 евро / 79.00 лв. /; 
- Разходи от личен характер; 
- Виза за Северна Корея - 30 евро; 
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти