ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 5220 лв.
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Перу

Описание

Екскурзия до Перу и едни от най-интересните забележителности в света - Мачу Пикчу, езерото Титикака, градовете Куско, Пуно, Лима! 

ПРОГРАМА 
1 ден / Лима 
Полет София – Лима /с прекачване/. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощуване. 

2 ден / Свещената долина 
Закуска. Трансфер до летището за полет Лима – Куско. Отпътуване към Свещената долина на инките. По път посещение на традиционния индиански пазар в град Писак. Той се организира от занаятчии от Писак и Куско, които излагат и продават голямо разнообразие от стоки, черги, гоблени, скулптури, бижутерия и тъкани. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на руините на Олантайтамбо, гробниците и укрепленията. Настаняване в хотел. Нощуване. 

3 ден / Мачу Пикчу 
Закуска. Трансфер с автобус до жп гара Оланта, за пътуване с влак до Агуас Калиенте. От там придвижване с автобус до руините на Изгубеният град на инките – Мачу Пикчу. Този величествен каменен комплекс е построен с техника невероятна за неговата ера, а дори и за нашето време. Има много теории за строежа на Мачу Пикчу, но едно нещо е сигурно – той е единственият по рода си в света. Обяд. Отпътуване с влак за Куско. Настаняване в хотел. Нощуване. /Багажът ще бъде пренесен отделно от групата до хотела/. 

4 ден / Куско 
Закуска. Полудневна обиколка на Куско. Посещение на Плаза де Армас с Катедралата, построена върху руините на древен дворец на инките. Разходка из старата част на града, където се намират красиви колониални сгради, някои от които днес се използват за хотели. Продължаване към Саксаиуаман, разположен на около 3 км от Куско. Разглеждане на древните руини – Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай. Свободно време и нощуване в Куско. 

5 ден / Пуно 
Закуска. Пътуване с автобус за Пуно през перуанските планини, покрай върхове със снежни шапки, разположени на 4300 м височина. Разглеждане на колониалната църква в Андаиуилас и руините на Рачи. Обяд в местен ресторант. Пристигане в град Пуно, разположен до езерото Титикака. Нощуване. 

6 ден / Езерото Титикака 
Закуска. Екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Индианското племе Аймара строи къщите си върху плаващи изкуствени острови, които изработва само от тръстика. Индианците и днес пазят традициите на своите прадеди. Хората все още се обличат в своите традиционни дрехи, а на площадчето поддържат съвместно магазин, от който могат да се купят различни сувенири. Трансфер до летището за полет до Лима. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване. 

7 ден / Пуно – Лима 
Закуска. Обиколка на столицата на Перу – площад Плаза де Армас, където са разположени сградата на Парламента, кметството, архиепископския дворец и Катедралата, манастира Сан Франсиско. Преминаване през модерните райони Сан Исидро и Мирафлорес към крайбрежната ивица, от където се открива гледка към плажовете на Лима и Тихия океан. Нощуване. 

8 ден / Лима 
Закуска. Трансфер до летището за полет към България. 

Информация за дати и цени

Дати:  
26.04.2018 г., 03.10.2018 г.
8 дни / 7 нощувки

ЦЕНИ 
настаняване цена
На човек в двойна стая 5220 лв.
Единична стая 5910 лв.
 

Какво е включено в цената

  • Самолетни билети София –Лима, Лима – Куско, Пуно/Хулиака – Лима, Лима – София с летищни такси;
  • 7 нощувки със 7 закуски в хотели 4*;
  • 3 обяда;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Описаната туристическа програма с местни екскурзоводи;
  • Входни такси за обектите по програмата;
  • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
  • Тур мениджър при 20 пътуващи.

Какво не е включено в цената

  • Напитки и бакшиши
Част от цената на екскурзията на стойност 1563 щатски долара е калкулирана в лева по курс 1 щатски долар = 1.66 лв. валиден към 20.11.2017 г. При промяна на обменния курс долар – лева с повече от 5% ще има промяна в крайната цена на екскурзията. Цената се уточнява при окончателното плащане. 
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти