ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ: ПЕКИН – СУДЖОУ – ШАНХАЙ...ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО ОТ ДИНАСТИИТЕ ДО ДНЕС... (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1295€ / 2533лв
Продължителност: 12 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Китай

Описание

17.03 – 25.05.2019 г. , 9 дни/ 6 нощувки ПОЛЕТ С НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ В СВЕТА AIRBUS A380-800 НА АК EMIRATES! 3 НОЩУВКИ В ПЕКИН, 1 НОЩУВКА В СУДЖОУ И 2 НОЩУВКИ В ШАНХАЙ! ВКЛЮЧЕНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ЗООПАРКА В ПЕКИН ЗА СРЕЩА С ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА КИТАЙ – ПАНДАТА!

Програма

1 ден /17.03.2019/ СОФИЯ - ДУБАЙ
Полет от София с АК Fly Dubai и Emirates в 14:10 ч. Кацане в Дубай в 20:55ч.

2 ден /18.03.2019/ ДУБАЙ - ПЕКИН
Полет от Дубай в 03:20 със самолет Airbus A380-800. Кацане в Пекин в 14:45 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.Трансфер и настаняване в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* (//www.jiangxigrandhotel.com/) или подобен. Нощувка.

3 ден /19.03.2019/ ПЕКИН
Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Градът бързо се променя, тъй като постоянно се модернизира. Ще видите всичко от "Харли Дейвидсън" и модни бутици до военни изложби в Мемориалната зала на председателя Мао. Въпреки напредъка си, градът оценява своята велика историческа култура и антики. Пекин също така стои като символ на величието, историята, културата и мистиката на Китай. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тиенанмън Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (40 евро/79 лева).Нощувка.

4 ден /20.03.2019/ ПЕКИН
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Ще отидем до зоопарка в Пекин, за да се запознаем с един от най-редките видове, един от символите на Китай – черно-белите мечки, които тук наричат Ин и Ян в козина и възприемат като модел за мир, интелект и хармония – пандите. Следва фото пауза пред Олимпийският парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се провеждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция. Свободно време. Нощувка.

5 ден /21.03.2019/ ПЕКИН - СУДЖОУ
Закуска. Посещение на Небесния храм – това е един от най- значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най- големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света. Разходка в старата част на Пекин. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Суджоу. (4 часа), 2'ра класа. Пристигане вечерта в Суджоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел International Conference Center Hotel 4* (//hotel.szicc.com/index.php?Locale=en-us) или подобен в Суджоу. Нощувка.

6 ден /22.03.2019/ СУДЖОУ - ШАНХАЙ
Закуска, напускане на хотела. Денят ни ще започне с едно магическо пътуване назад във времето с туристическата ни обиколка в Суджоу и ще завърши с впечатляващия, незабравим и модерен Шанхай. Суджоу е мястото, където древен Китай среща утрешния Китай. Основан през 514 г. пр. Хр., градът се гордее с 2500 години история и безброй древни храмове, дворци, градини, канали и укрепления. Суджоу включва зашеметяващ Гранд Канал и много класически градини. "Градините на юг от река Яндзъ са най-добрите в света, а градините в Суджоу са най-добрите сред тях." Това е стара китайска поговорка, в която можете лично да се убедите, тъй като нашата обиколка започва с посещение на една от най-красивите градини, а именно „Градината на захласа“. Класическите градини датират от династиите Мин и Цин или от 1500-1900 г. Днес около 60 класически градини остават в града, а девет от тях са обявени за световно наследство и градината, която ние ще посетим е именно една от тях. Тя е сложно проектирана, с многобройни пагоди, зали и други сгради. На всеки няколко стъпки се разкрива нова сцена, много от които са оформени от прозорци, скулптури и сгради. Един съвет от нас – гледайте и надолу: всички свързващи пътеки съдържат мозаечни изображения на птици, цветя, дървета и други изображения. Някои от подовите мозайки в градината се казва, че носят добро здраве или богатство, ако ги прекрачите по определен начин. Така че, ако видите други посетители, които се танцуват над плочките, следвайте ги! Невъзможно е да посетим „Венецията на Изтока“, както наричат Суджоу, без да направим разходка с кораб по каналите на града. Ще имаме възможността да се насладим на прекрасните гледки, автентична архитектура и да усетим хармонията, която цари в този град. В допълнение към своите зашеметяващи градини и канали, Суджоу е в центъра на знаменитата търговия на коприна в Китай от векове. Ще се запознаем с техниките и изисканата изработка на най-известния износ на Суджоу, когато посетим фабриката за коприна. За да можем да усетим напълно духа на този невероятен град, ще имаме свободно време, за да опознаем историческата улица - Pingjiang Road. Мостове над реката, къщи с бели стени и черни покриви, построени по каменния път, местните жители... тази улица е олицетворение на традиционния местен живот в Суджоу. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следобяд се отправяме с автобус към магнетичния Шанхай, който се намира само на около час и половина от Суджоу. Настаняване в хотел Regal Jinfeng Hotel 4* (//regal-jinfeng-shanghai.hotel- rn.com) или подобен в Шанхай.

7 ден /23.03.2019/ ШАНХАЙ
Закуска. Туристическата обиколка на Шанхай Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Често наричан като "Перлата на Китай", Шанхай буквално в превод означава "над морето". Огромни небостъргачи, Bund, големи търговски центрове, музеи, мултикултурни хора и т.н ... това е един приказен град и задължителна спирка, когато посещавате Китай! Нашият тур започва с посещение на Нефритения Буда и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и градините Yuyuan. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време. Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/69 лева). Нощувка в Шанхай.

8 ден /24.03.2019/ ШАНХАЙ - ДУБАЙ
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Шанхай. Не пропускайте да се разходите по една от най- известните шопинг улици в Китай – Нанджин Роуд или да се позабавлявате в Шанхай Дисниленд парк. Трансфер до летището за полет от Шанхай до Дубай в 23:00 ч. със самолет Airbus A380-800

9 ден /25.03.2019/ ДУБАЙ - СОФИЯ
Кацане в Дубай в 05:15. Полет за София в 09:45 и кацане в София в 13:25ч.

Информация за дати и цени

ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 23.12.2018 г.:
 
На човек в двойна стая Единична стая 3'ти възрастен
1295 € / 2 533 лева 1 455 € / 2 846 лева На запитване

Допълнителна информация:

 • Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 USD = 1,70 лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.
Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай. ТО съдейства за изготвянето, попълването и подването на документите.
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане от Китай
 • Попълване на визов формуляр
 • 1 цветна снимка паспортен формат на бял фон
 • Лично явяване в посолството за снемане на биометрични данни
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек
Вид използвани транспортни средства: 
 • Самолет
 • Автобус
 • Влак
 • Ферибот – при допълнителна екскурзия до Макао
 • Кораб – при допълнителна екскурзия разходка по река Хуан Пу
Полетно разписание:
ЕК 2229 17MAR   SOF DXB    1410 2055              
EK 0306 18MAR   DXB PEK     0320 1445                   
EK 0303 24MAR   PVG DXB    2300 0515+1                  
EK 2228 03MAY   DXB SOF    0940 1325              
 
Ваксини
 • Няма медицински изисквания за имунизации 
Начин на плащане:
 • При резервация се внася депозит в размер на 800 евро или 1565 лв
 • Доплащане 40 дни преди пътуването или 07.02.2019 г.
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

Забележка:  
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 • Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 14 човека!
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 30 дни преди датата на заминаване!

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.

Какво е включено в цената

 
 • Самолетен билет с AK Fly Dubai и АК Emirates София - Дубай – София с включени летищни такси към дата 04.12.2018 – 80 евро/ 157 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
 • Самолетен билет с AK Fly Dubai и АК Emirates с най-удобния самолет за дълги полети AIRBUS A380-800 Дубай – Пекин / Шанхай – Дубай с включени летищни такси към дата 04.12.2018 - 80 евро/ 157 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
 • 6 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4*:
 • 3 н. в Пекин в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* (//www.jiangxigrandhotel.com/) или подобен
 • 1 н. в Суджоу в хотел International Conference Center Hotel 4* (//hotel.szicc.com/index.php?Locale=en-us) или подобен
 • 2 н. в Шанхай в хотел Regal Jinfeng Hotel 4* (//regal-jinfeng-shanghai.hotel-rn.com) или подобен
 • Трансфер Пекин – Суджоу с влак (втора класа)
 • 5 обяда в китайски ресторанти
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти
 • Билет за Телевизионната кула в Шанхай
 • Билет за секцията с пандите в зоопарка в Пекин
 • Екскурзоводско обслужване на английски език от местния партньор по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗД”Евроинс”
 • Водач на групата през цялото пътуване при минимум 14 пътуващи

Какво не е включено в цената

 
 • Обeди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
 • Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (35 $), заплащат се в Китай.
 • Разходи от личен характер
 • Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу - 35 евро/69 лева на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD/149 лв на човек. Заплаща се в България.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини
Уелкам Травъл ЕООД

Адрес: София, Искър 29
Телефон: 02 980 2050, 0889506174
Сайт: http://www.welcometravel.bg

Още оферти