Екскурзия до Кападокия през септември (АРХИВИРАНА)


Цени от: 540 лв.
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Турция

Описание

Екскурзия до Кападокия с няколко дати през 2018 - летене с балон, посещение на подземните градове, екскурзия до Бурса, екскурзия до Анкара - изживейте нови емоции! Екскурзии до Кападокия през 2018 г. с различни дати на тръгване! 


ПРОГРАМА: 
1 ден 
Отпътуване от Централна Автогара в София. Дневен преход. Вечерта пристигане в турската столица Анкара - втория по големина град в страната. Настаняване в хотел. Нощуване. 

2 ден / Анкара 
Закуска. Панорамна обиколка на града - включва разглеждане на символа на столицата – Анкара Цитаделата - най-старата част на града, свободно време в Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”. Продължава се към Кападокия . По пътя кратка фотопауза на второто по големина солено езеро в Турция – Туз гьолу разположено на 905 м надморска височина. Пристигане в Кападокия вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване. 

3 ден / Кападокия 
Закуска. Посещение на един от подземните градове - Каймаклъ или Деринкую. Изградени преди хилядолетия, те са служели за убежища и дом на цели общности. В района има открити над 40 подобни града, някои достигащи дълбочина до 80 м. В миналото те са разполагали със собствени водоизточници, специални въздушни системи, дори подземни църкви и конюшни. Разглеждане на долината Зелве със странните вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме. Разходка из градчетата Юргюп и Аванос. Вечерта по желание посещение на шоу на танцуващи дервиши. Вечеря. Нощуване. 

4 ден / Коня 
Преди изгрев слънце може да се насладите на невероятния пейзаж на Кападокия от птичи поглед – включете се в екскурзията с балон и вижте как околността се събужда под първите утринни лъчи. Закуска. Отпътуване за Коня, градът на въртящите се дервиши, разположен на древния път на коприната. Разглеждане на гробницата на Джелаладин Руми или Мевляна, поет и мистик, един от великите мислители на своето време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване. 

5 ден / Бурса 
Закуска. Отпътуване за Бурса, първата столица на Османската империя. Разглеждане на гробниците на Осман и Орхан, Зелената джамия, Големия чинар и Коза хан, някога център на търговията с коприна, а днес приятно място за отдих с чаша чай. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване. 

6 ден / София 
Закуска. Отпътуване за България през Ялова с ферибот. Пристигане в Одрин. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Пристигане в София късно вечерта. 

Информация за дати и цени

4.09.2018г., 19.09.2018г.
6 дни / 5 нощувки

ЦЕНИ: 
На човек в двойна или тройна стая 540 лв.
Единична стая 659 лв.
Дете до 11.99 г. като трети човек в стая 360 лв.
 
 

Какво е включено в цената

 • Транспорт с автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Анкара
 • 4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в хотели 3* по програмата
 • Цялата туристическа програма с екскурзовод на български
 • Турмениджър от агенцията
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал

Какво не е включено в цената

 • Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 20 т.л
 • Входни такси за музеите – Гьореме – 20 лири, Зелве – 10 лири, Подземните градове – 25-30 лири, Мевляна в Коня – 6 лири
 • Издигане с балон в Кападокия – около 130 евро
 • Посещение на шоу с дервиши в Кападокия – 25 евро
 • Напитки по време на хранене
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти