Екскурзия до Баку за 54 евро със самолет - възможно е!

публикувано на 13.07.2018 08:08

Баку - перлата на Каспийско море е по-достъпна от всякога. Как да си организираме сами пътуване?


Нискотарифната авиокомпания от Азербайджан "Бута еруейз" лети по линията Баку - София - Баку веднъж седмично. Полетите са всеки Вторник, а цените за първата седмица на Октомври 2018 са само 54 евро за двупосочен билет с всички такси:Това ви дава възможност да прекарате цяла седмица в Азербайджан и да опознаете тази интересна Кавказка държава. 

Как да резервирам самолетен билет до Баку?

Полетите на "Бута Еруейз" можете да резервирате единствено от сайта на авиокомпанията: https://www.butaairways.az/ 

Ако престоят от 7 дни Ви си струва твърде дълъг, може да закупите еднопосочен билет и да се върнете с полет на същата авиокомпания до Истанбул (Азиатското летище). Полетите Баку - Истанбул са ежедненвни. От Истанбул има автобуси до всяка точка на България по няколко пъти на ден. 

Как да резервирам хотел в Баку?

От партньорският сайт Booking.com може да изберете и резервирате хотел в Баку лесно. Повечето хотели са с безплатна анулация, така, че лесно може да смените мястото на настаняване ако промените плановете си. Ето една по-скъпа и една по-евтина опция за 7-дневен престой от 2 до 9 Октомври 2018:

Има много хубави хотели в централната част, като съветът ни е да четете отзивите преди резервация. 

От тук може да резервирате хотел в Баку лесно, сигурно и удобно: Хотели в Баку

Трябва ли ми виза за Азербайджан?

Да, Азербайджан прилага визов режим за Български граждани. Изваждането на виза не е трудно, като за целта трябва да се свържете с посолството на Азербайджан в София. Може да кандидатствате и за виза електронно, през този сайт

Друга полезна информация

След като вече имаме полет, хотел и виза, остава да подберем местата които искаме да посетим. Препоръчваме форума за Баку на Tripadvisor. 

Ако пътувате неорганизирано, добре е да сключите добра туристическа застраховка. ​И ако все пак решите, че предпочитате да посетите Азербайджан като организиран турист, може да разгледате офертите от туроператорите на нашия сайт

И на края да обобщим:
За полети до Баку, търсете тук
За хотели в Баку, търсете тук
За туристическа застраховка, сключете тук

За всякакви въпроси и съвети, пишете на office@travelmix.bg