ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ БЪДИ ФЕРМЕР ЗА ЕДИН ДЕН (АРХИВИРАНА)


Цени от: 55 лв.
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Уникална програма, бутиково пътуване с малка група, изключително подходяща за:
- хора, които се интересуват от биопродукти, "чиста храна" и здравословен начин на живот
- хора, които искат да се докоснат до природата
- хора, които търсят различни преживявания

Как се осиновява кошер, могат ли да се „берат“ охлюви и откъде идват красивите водни лилии?

Това ще ви покажем по време на екскурзията ни до района на Плевен, където български фермери превръщат мечтите си в реалност и създават нов тип стопанства.

Ще посетим три ферми – за водни лилии, за охлюви и за мед, за да разберем как се става успешен предприемач и защо много семейства предпочитат живота сред природата пред големия град.

Нашите герои:
 
Посещавайки Индонезия преди няколко години, Дойчин остава очарован от красивите водни растения и решава да ги пренесе в България. И ето, само няколко години по-късно, първата ферма за водни лилии и растения е вече факт.
Започвайки с идеята за няколко цветя, днес лилиите са повече от 40 различни култивирани вида, всеки официално  патентован в специализирана международна асоциация и с право за размножаване и продажба. Ако решите, бихте могли да станете собственик на красиво растение, отгледано и пригодено за домашно отглеждане с години.
 
Охлювите са били една от първите храни на човека още от епохата на неолита. По време на Римската империя стават известни като афродизиак. Месото им съдържа множество минерали и освен полезно е и голям деликатес.
Преди 15 г. Петя и съпругът й решават да се посветят на производството на охлюви и с подкрепата на специалисти от Франция успяват да създадат една от най-успешните ферми в България. Сладкодумният разказ на стопанката ще ви пренесе в един непознат свят, където се раждат малки охлювчета, похапват свежа детелина и се наслаждават на топлото и влажно време. А в края на летния сезон може и лично да си „наберете“ малко охлюви от градината.
Предвид разположението в екологично чист район, продукцията е изключително органична. Фермата продава замразено месо, от което може да си приготвите вкусните Охлюви по бургундски. 
 
Айнщайн е казал, че ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува само 4 години. Знаете ли, че с осиновяването само на 1 кошер, вие можете да дадете живот на 60 000 пчели и да подпомогнете биоразнообразието  на цял район?
Ние ще ви срещнем с един от производителите на мед, включен в тази инициатива. Ще се запознаете с живота на кошера и пчелното семейство, сами ще можете да разпечатате нова медена пита и да опитате пресен ароматен мед. Семейството на Емил, Боги и двете им момчета решава да напусне София преди 6 години и да се включат в семейния бизнес на родителите й, които правят сладък мед повече от 25 години. „Преместихме се на село, защото искахме за децата си детство, каквото ние сме имали – с истинска храна, спокойни игри и здравословен живот.“  Медът им е букет от слънчоглед, ливадни цветя и билки. Освен това те произвеждат и пчелен прашец, продукт богат на витамини, липиди и аминокиселини, който подсилва имунната система и действа положително при редица заболявания.


 


 

 


Информация за дати и цени

Дата: 05.09.2020 г.
Цена: 55 лв.


​Екскурзията е целодневна, като включва и около 2 часа свободно време за обяд в Плевен.
Тръгването е в 07.00 ч. от централна автогара София, връщането след 20.00 ч.
Групите са малки, за да се осигури по-пълноценно посещение на фермите.
На място можете да закупите от продуктите, като с това ще подпомогнете фермерите.

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 12 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица №  03700100002426.
Носете удобни обувки. Възможно е почвата във фермите да е кална.
Ако искате да стигнете до самите кошери е необходимо да сте с дълъг панталон и ръкави, на място има специални шапки с мрежи.
 

Какво е включено в цената

- транспорт с минибус,
- тур мениджър от фирмата,
- такси за посещението на фермите;
- дегустация на мед.

Какво не е включено в цената

- Лични разходи
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти