ЕГЕЙСКА ПАНОРАМА (АРХИВИРАНА)


Цени от: 440
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Турция

Описание

Егейска панорама -опознайте Егейска Турция с екскурзии до Чанаккале, Памуккале, Троя, Пергамон, Ефес, Дидим, Бодрум! 

01.05.2018 г. - Дати с тръгване от Благоевград и Разлог!

В цената са включени 5 нощувки в хотели 3/4*, екскурзии, ферибот през Дарданелите! 

Програма 
1 ден 
Отпътуване от Централна автогара София рано сутринта. Преминаване в Азия през протока Дарданели с ферибот. Пристигане в Айвалък. Настаняване в хотел. 
Вечеря. 
Нощуване. 

2 ден 
Закуска. 
Отпътуване за Бергама. Посещение на древния елински град Пергамон. Посещение на останките на втората по големина в света библиотека след Александрийската, за която историята разказва, че е съдържала повече от 200 000 книги. Библиотеката е сватбен подарък от Марк Антоний за Клеопатра. Тук е открит пергаментът, след като Египет налага забрана за износа на папирус. В Пергамон се виждат останките на Акропола и терасите с пищните дворци на елита на града от това време. Долу в ниското е и светилището на Атина Нике – Победителката. 
Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. 
Вечеря. 
Нощуване. 

3 ден 
Закуска. 
Посещение на древния град Ефес. Стратегически разположен между Европа и Азия, градът се превръща в най-важното пристанище в района. По времето на император Август Цезар е вторият по големина след Александрия и става столица на Източната Римска империя. До днес са се съхранили останките от библиотеката на Целзиус, одеона, търговската улица, публичния дом, градската тоалетна и най-големия театър за времето си, които побирал 44 000 души. В района е и къщата на Дева Мария, в която се смята, че е прекарала последните години от живота си. Къщата е официално призната от Ватикана като място за поклонения. Днес мястото се посещава от християни и мюсюлмани от цял свят. В центъра на близкия град Селчук се намира гробът на Йоан Богослов. За него историята говори, че той довежда Дева Мария в този район и се грижи за нея до нейното успение. Пристигане в Дидим. Посещение на храма на Аполон в древния град Дидима, чието име означава Град за поклонение. 
Настаняване в хотел. 
Вечеря. 
Нощуване. 

4 ден 
Закуска. 
Отпътуване за Бодрум. Посещение на стария град с разглеждане на Замъка на рицарите - хоспиталиери от 1402 г., днес превърнат в музей на подводната археология, мелниците, които са един от символите на Бодрум и едно от седемте чудеса на древния свят - Мавзолея на цар Мавзол в Халикарнас. 
Вечерта пристигане в Памуккале. 
Настаняване в хотел. Възможност за ползване на басейн с термална вода. 
Вечеря. 
Нощуване. 

5 ден 
Закуска. 
Разглеждане на Памуккале с древния град Хиераполис, които са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектоничните размествания, които са предизвикали множество земетресения, в района бликват много минерални извори. Високото съдържание на варовик във водата придава днешния красив вид на Памуккале. В древността лечебната вода бързо разнася славата на това място и през 2-ри век.пр.н.е. се полагат основите на град, наречен Хиераполис. И днес могат да се видят руините на баните, храма на Аполон, местното светилище Платинеум и Нимфеума, чиято водопроводна система е снабдявала града с вода. 
Отпътуване за Чанаккале. Настаняване в хотел. 
Вечеря. 
Нощуване. 

6 ден 
Закуска. 
Разглеждане на Троя – център на Троянската война, предизвикана от спор за хубавата Елена, според разказите на Омир. Разкопките са направени от германеца Хайнрих Шлиман, благодарение на когото можем да видим различни исторически пластове от древния град. Пред музея се намира и макет от дърво в реални размери на Троянския кон. Отпътуване за Одрин. Посещение на джамията Селимие и покрития базар към нея. 
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта 

Информация за дати и цени

Дата: 31.03.2018 г.
Възрастен в двойна стая Възрастен на 3-то допълнително легло Единична стая Дете до 11.99 г. с 2-ма възр. в стая
440 лв. 410 лв. 585 лв. 295 лв.

Какво е включено в цената

 • Транспорт с автобус;
 • 5 нощувки с 5 закуски и 5 вечери в хотели 3*/4*;
 • Екскурзия до Пергамон;
 • Екскурзия до Ефес, къщата на Дева Мария и гроба на Йоан Богослов;
 • Екскурзия до храма на Аполон в Дидим;
 • Екскурзия до Бодрум;
 • Екскурзия до Памуккале и античния град Хиераполис;
 • Екскурзия до Троя;
 • Ферибот през Дарданелите;
 • Посещение на Одрин;
 • Тур мениджър от фирмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс в размер на 10 000 евро със ЗАД Мондиал

Какво не е включено в цената

 • Входни такси за музеите
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти