ГРУЗИНСКА ПРИКАЗКА В ГРАДИНАТА НА КАВКАЗ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2019 Г.


Цени от: 1073€ / 2099лв
Продължителност: 7 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Грузия

Описание

7 дни / 6 нощувки - самолетна програма

Програма

1 ден София – Тбилиси
Сборен пункт: летище София в 8.00 ч за полет София – Истанбул- Тбилиси на АК „Turkish Airlines” в 10:00ч. Пристигане в Тбилиси в 16:25ч, трансфер до хотела, свободно време и нощувка.
2 ден Тбилиси
Закуска. Целодневният тур, предвиден за този ден ще ни отведе до най-значимите и интересни места в грузинската столица – Катедралата „Света Троица“ е най-високата сред източно-православните църкви ( 103 м. под купола). Следват кралската резиденция от 5в., когато за първи път Тбилиси е обявен за столица на Грузия. Гордо пред Стария град се издига бронзовата статуя на основателя и първи владетел на Тбилиси – цар Вахтанг V Горгасали. Примамващите малки улички като ул„Шардени“, с малките си магазинчета за сувенири, живописната атмсфера с много открити кафенета, галерии и много цветя са типична гледка в тази част на града. В съседство са и „Пътя на памука“ и „Пътя на желязото“ - чудесни за лежерна разходка из стария град. Ще спрем за снимка на „Моста на мира“, който е изграден от стъкло. Ще продължим с Националният музей на Грузия. Един от най-впечатляващите експонати на музея са останките пра- исторически човек, намерени в района Даманиси (датиращи от преди 1,8 млн. години и най- старото доказателство за човешкото съществуване извън пределите на Африка). Това откритие преобръща света на учените и цялата теория за човешката еволюция. В музея могат да бъдат видяни и невероятно красиви златни находки, датиращи от пред- християнския период на страната. По въжената линия (фуникуляр) ще стигнем до най-старата крепост в страната Нарикала ( 4в.) , откъдето се разкриват изумителни гледки към старинната столица. Пеша ще се разходим до ботаническата градина, а оттам ще продължим до Абанотубани – особено важна историческа част на града – мястото, където са открити топлите минерални серни извори и се вярва, че именно заради тях впоследствие се създава новата столица. Ще влезем в отоманските свещени бани, които като част от типичната отоманска архитектура придават ориенталският вид на Тбилиси. Тук ще се почувствате на ръба между двата големи континента: Европа и Азия. Обиколката ще завърши на стария площад Мeйдани. В оставащото време ще можете да се разходите самостоятелно по любимата за разходки на местните ул.“Руставели“, и да вечеряте в някой от многобройните традиционни ресторанти с местен фолклор и неустоима храна. Нощувка.
3 ден Тбилиси-Mцхета- Гори- Уплистцихе- Кутаиси
Закуска. Отпътуваме към Мцхета – старата столица на източното грузинско царство. Поради голямата си роля в грузинската християнска история, градът получава статут на „Свещен град“. Тук ще посетим два обекта от списъка на ЮНЕСКО: Мъжкият манастир Джвари, построен в зората на грузинското християнство ( 5-6 в.), и катедралата „Светисковели“ ( 11в.), която също е типичен пример за стила на ранното строителство на християнски храмове в Грузия. Град Мцхета е разположен в долина между две реки и има очарователна и запленяваща природа, а живописните улици в града изкушават за една приятна разходка. Пътуването продължава към района Картли. Първата спирка по пътя е град Гори – сърцето на областта и родно място на Йозеф Сталин. Ще посетим музейният комплекс, който включва родната му къща, експозиция на лични вещи и подаръци, както и личният му автобус, с който пътувал до Техеран, Ялта и Потсдам. Следва спирка в с. Уплистцихе. Тук се намира един от най- старите пещерни комплекси, създаден и населяван от хора в района, датиращ от ранният период на желязната ера. В него има останки от древни молитвени олтари, открит амфитеатър, малък пазар, тайни тунели, свързващи различните помещения и зали. В малкия музей наблизо, можете да видите кратка прожекция за всички пещери в района. Последната спирка за този ден ще е в град Кутаиси, след като пресечем природният вододел на Изтока и Запада -прохода Рикоти, ще пристигнем в центъра региона Имерети, гр.Кутаиси. Тук ще посетим два от обектите, вписани в световното културно наследство на ЮНЕСКО: катедралата Баграти, построена през 11в. величествено разположена върху хълм в централната част на града, Академията и манастирксият комплекс Гелати ( 12в.) с невероятно красивите мозайки, на фона на средновековните постройки, символ на грузинската архитектура. Нощувка в Кутаиси.
4 ден Кутаиси-Пещерите на Прометей – Ананури- Гудаури
Закуска. Ще оставим част от сърцата си в красивият Кутаиси и ще продължим към едно от невероятните чудеса на Грузия – пещерният комплекс Прометей. Поразителни скални образувания – сталактити, сталакмити, подземни реки и приказни малки езерца, в които се спускат каменни водопади пленяват туристи от целия свят. Разточително природно величие, оставящо незабравими спомени. Следваме стария Път на коприната, или както го наричат още в наши дни „грузинската военна магистрала“ , водещ до големите грузински манастири. Ще спрем до комплеска Ананури ( 16 -17в.), който се състои от три църкви, крепост, тунели, кули и жилищна сграда, използвана от местните владетели. Оттам ще се отправим към известния ски–курорт Гудаури, намиращ се на 2000м надморска височина. Вечеря и нощувка.
5 ден Гудаури – Гергети - Дариали- Гвелети- Тбилиси
Закуска. Днес ще изследваме високите кавказки планини като ще направим няколко спирки по пътя, за да се насладим на природни феномени, причудливите заигравки на природата във формата на водопади, а гледките на които ще станем свидетели ще спират дъха ни през целия път. Ще видим извора на река Арагви и ще можем да вкусим натуралната минерална вода, от изворите в областта. След пристигането ни в китното селце Степанцминда ще се отправим до местността Гергети и църквата „Св.Троица“. Църквата от 14в. се намира над селото и до там ще стигнем с малко по-нестандартен транспорт – джипове 4х4 ( включен в цената). Пред нас ще се разкрият невероятните пейзажи, които Кавказ предоставя на своите посетители и любители на природата, а гледката към гледчера Казбеги ( Казбек, 5047м.) ще е прекрасен фон за снимките ви. Продължаваме през дефилето Дариали, водещо до границата с Русия. Връщането ще е не по-малко забележително. Ще спрем за кратка разходка до водопада Гвелети – изумителна игра на природата с водата на фона на живописната долина около него. Връщане в Тбилиси. Нощувка.
6 ден Тбилиси
Закуска. Свободен ден за самостоятелни занимания или по желание и срещу допълнително заплащане – Еднодневен винен тур до Кахети ( 120 евро / 235 лева на човек) – един от най- популярните и винарски райони в Грузия. Ще се насладим на вкуса на грузинските вина и ще се докоснем до многовековните винарски традиции, датиращи от преди 6000 години. Древния ритуал за приготвяне на вино в Кахети (методът Квеври) е описан като част от културното наследство на ЮНЕСКО. Плодородната земя на района, горещото лятно слънце и упоритата работа са допринесли за развиването и отглеждането на над 500 винени сорта грозде в Грузия, и до производството на най-голямото разнообразие на вина в света. Екскурзията ще започне след закуска с отпътуване към с.Цинандали, родно място на Александър Чавчавадзе – поет и нобелов лауреат, собственик на винарна, датираща от 19в. В къщата – музей ще посетим уникалната градина в английско-френски стил, известна със своите прекрасни растения. Именно тук ще е първата ни среща с неустоимото грузинско вино. Следва спирка във винарната Шуми, където ще опитаме отново вино, местно производство. След кратката дегустация се отправяме към градчето Телави за обяд в местна традиционна къща. Продължаваме виненото приключение с посещението на една популярна винарна в с. Напареули, район популярен предимно с винения и селски туризъм, притегателна сила за любителите на божествената напитка. Тук е един от малкото музеи посветени на нея. Тук са и големите делви, Квеври, използвани за съхранение на виното, поради което то добива онзи отличаващ го вкус и аромат. По пътя обратно към Тбилиси ще спрем за кратко посещение на стария (Дзвели) и новия (Аксали) манастири в района на с. Шуамта. Връщане в Тбилиси. Нощувка.
7 ден Тбилиси - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полета до София в 10:40ч. Пристигане на летище София около 15.10ч.

Информация за дати и цени

 
 
Дата: Човек в двойна стая Единична стая Трети възрaстен
6.4.2019 1073 € / 2098 лв. 1323 € / 2588 лв.  на запитванеЗастраховка „Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването,  поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Забележка:
Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 12.
При несъбран минимален брой записани туристи, се налага доплащане в размер на 55 евро.
Уведомяване за несъбран минимален брой туристи – 20 дни преди заминаване.
Цените са формирани на база възрастен, настанен в двойна стая.
Доплащане за единично ползване на стая - 490 лева.
 
Условия за записване:
Депозит при сключване на договора: 40%
Доплащане  - 30 дни преди дата на отпътуване
Заявяване и заплащане на допълнитения винен тур – при доплащането на пакетната цена.

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет


Пътуването е свързано с дълги пешеходни обиколки, поради което НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. 

Допълнителна информация:
За пътуване в Грузия не се изисква издаване на визи за български граждани.
За влизане и пребиваване в Грузия е необходимо да се притежава  български паспорт с валидност 6 месеца след датата на завръщане или лична карта.  
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Местна валута
Грузински лари (GEL) 1 GEL = 0,64 BGN към 14.09.2018г.
*Препоръчително е да  обмените валута в България, поради нестабилността на обменните курсове в  Грузия.

Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.

Какво е включено в цената

 
 • Самолетни билети на АК “Turkish airlines “ София-Истанбул - Тбилиси-Истанбул - София с включени летищни такси и багаж (до 8 кг ръчен и до 30кг чекиран)
 • Трансфер летище- хотел – летище
 • 6 нощувки, 6 закуски , 4 вечери избрани 3 и 4* хотели:
 • 4 нощувки в Тбилиси х-л Danisimo 3* или подобен
 • 1 нощувка в Кутаиси х-л Argo Hotel 4*, или подобен
 • 1 нощувка в Гудаури х-л Gudauri Club 2100 3* или подобен
 • 1 Вечеря в традиционен местен ресторант с фолк- шоу.
 • Професионален местен екскурзовод на английски/руски език
 • Транспорт с комфортен климатизиран бус / мини-бус, с квалифициран шофьор;
 • 2 x 0.5 ml. бутилки минерална вода на ден, на човек;
 • Всички екскурзии, описани в програмата, с изключение на винения тур (Ден 6)
 • Екскурзията с джип 4х4 в Гергети (Ден 5)
 • Входни такси за всички обекти, описани в програмата;
 • Водач-преводач от фирмата организатор
 • Всички пътни такси по маршрута;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗД „Евроинс“

Какво не е включено в цената

 
 • Алкохолни напитки;
 • Лични разходи;
 • Посещения на обекти, извън описаните в програмата и входните такси за тях;
 • Винен тур в ден 6 е по желание и на цена 120 евро / 235 лв на човек ( включва транспорт, екскурзоводско обслужване, обяд, две дегустации на вино, чаша вино в музея в Цинцали, 2 бр. мин.вода, всички входни и пътни такси)
 • Бакшиши – 5 евро на човек на ден
 • Застраховка „Отмяна на Пътуване“ към ЗД „Евроинс“АД
Уелкам Травъл ЕООД

Адрес: София, Искър 29
Телефон: 02 980 2050, 0889506174
Сайт: http://www.welcometravel.bg

Запитване


Още оферти