Гергьовден на остров Корфу


Цени от: 320
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция

Описание

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“,  Ви каним на едно вълнуващо пътешествие в началото на месец май  до перлата на Йонийско море – остров Корфу  на невероятната цена от

320 лв за 5 дни / 3 нощувки в хотел MESSONGHI BEACH 3***

С ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО : 04.05. – 08.05.2017г.

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ви ден :04.05.2017г.

 Отпътуване в 22.00 ч. от храм-паметник „Александър Невски”, София за Гърция по маршрут София–Кулата–Солун–Вериа–Козани–Янина–Игуменица (630 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.

 

2-ри ден : 05.05.2017г.

Пристигане в Игуменица сутринта. Трансфер с ферибот (около 2 часа) до Корфу, най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност, християнски храмове от времето на Византийската империя и Венецианска архитектура. Трансфер до хотела и настаняване (след 14.00ч, но при наличие на свободни стаи – веднага).
Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

 

3-ти ден : 06.05.2017г.

Свободен ден за плаж и почивка или по желание – в 13.30ч. – полудневна допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) – отпътуване за столицата на острова–Керкира (Корфу).
– Посещение на двореца “Ахилион” – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата (допълнително се заплаща билет за двореца – 5 ЕВРО)
– Посещение и фотопауза на полуостров Канони.
– Пешеходна обиколка на столицата Керкира с местен екскурзовод: площад “Еспланада”–сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките “Листон”–едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”–закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада, и… Свободно време–ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната атмосфера на столицата на острова.
– При подходящи метеорологични условия – по желание (срещу допълнително заплащане) – едночасова разходка с корабче с прозрачно дъно „Калипсо стар” до разположения в близост остров Видо.

Кратка почивка и водолазно шоу с тюлени (билет: 15 ЕВРО за възрастен и 8 ЕВРО за дете до 12 г.)
Трансфер до хотела. Нощувка.                                                                                             

 

4-ти ден: 07.05.2016г.

Свободен ден за плаж и почивка или по желание – в 13.30ч. – полудневна допълнителна екскурзия
(срещу допълнително заплащане) – отпътуване за Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Пиги”(извор) построен през 1225 г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.
– При подходящи температури – възможност за разходка с лодка с разглеждане на пещерите в залива (срещу допълнително заплащане 8 ЕВРО/деца до 4 г. – безплатно).
– По възможност – посещение на фабрика за дестилиране на местни напитки (узо, бренди, ликьори от  кум куот и вина) с кратка презентация и безплатна дегустация.
Трансфер до хотела. Нощувка.                                         Цена на екскурзията: 10 ЕВРО

 

5-ти ден :08.05.2017г.

Отпътуване за България и пристигане в София късно вечерта .

                        


Какво е включено в цената

Транспорт с лицензиран комфортен автобус.
Всички гранични, пътни, фериботни такси и билети;
3 нощувки в хотел MESSONGHI BEACH – 3* на съответната база изхранване  
Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
Водач от фирмата по време на цялото пътуване;

Какво не е включено в цената

Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Екскурзия на 06.05.2017 г.
-пешеходна обиколка на столицата на острова и посещение на двореца на Сиси – „Ахилион” с местен лицензиран екскурзовод на английски или руски език и симултантен превод на български език от водача на групата: 15 ЕВРО на човек (при минимум 20 желаещи). Допълнително се заплаща входна такса за двореца “Ахилион” (5 EUR);
-билет за разходка с корабче с прозрачно дъно – 15 ЕВРО за възрастен и 8 ЕВРО за дете до 12 г.

Екскурзия на 07.05.2017г.
– Палеокастрица: 10 ЕВРО на човек (при минимум 20 желаещи). Разходка с лодка в Палеокастрица – разглеждане на пещерите в залива-около 40 мин (цените се препотвърждават на място): 10 ЕВРО / деца до 4 г. – безплатно

ТЕСКО ГРУП ЕООД

Адрес: гр. Пловдив, ул.''Опълченска''19
Телефон: 0889080606, 032340606
Сайт: http://www.teskogroup.bg

Запитване


Още оферти