ВЪРНЯЧКА БАНЯ и SPA Hotel ZEPTER 3* (АРХИВИРАНА)


Цени от: 235.00 лева
Продължителност: 3 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Сърбия

Описание

SPA оферта За ВЕЛИКДЕН 2018 Сърбия, ВЪРНЯЧКА БАНЯ и SPA Hotel ZEPTER 3* ТОП цена 235 лева!

СПА уикенд във Върнячка баня – курорт на влюбените и КРАЛИЦА на СПА курортите в Сърбия!

ТОП оферта: 2 нощувки, 2 закуски, 2 празнични вечери с жива музика НЕлимитирани напитки!

 

Дати на провеждане: 07.04.2018 - 09.04.2018!
 
Предимства на програмата:
СПА курорт Върнячка баня със своите 7 термални извори в красив парк е само на 285 км. от София!  
СПА хотел „Цептер” централно разположен в курорта - изцяло реновиран с вътрешен басейн с минерална вода.
Добавете към това и възможност да опознаете сърцето на Сърбия - Западна Сърбия: историческата област Рашка, с перлата на планинския туризъм Златибор и Мокра гора с Дървен град - места, където всеки посетител осъзнава, че…”Животът е чудо”…   .

Описание на СПА ZEPTER HOTEL 3*
 
Местоположение на СПА ZEPTER HOTEL 3*, Върнячка баня: хотелът е централно разположен в курорта Върнячка баня - един от най-добрите СПА курорти на Сърбия, само на 285 км. от София! Непосредствената близост на хотела до крайбрежната алея, река Върнячка и красивия парк го прави предпочитано място за настаняване.
 
Настаняване в СПА ZEPTER HOTEL 3*, Върнячка баня: капацитета на хотела е а хотела е 230 легла, разпределени в 125 помещения. Предлагат се: единични, двойни и тройни стаи (с двойно легло или класически отделни легла), студиа и апартаменти. Всяка стая разполага с TWC, телевизор с кабелни канали и безплатен WiFi.
 
Изхранване в СПА ZEPTER HOTEL 3*, Върнячка баня: на разположение са два ресторанта, коктейл бар, лятна тераса с изглед към крайбрежната алея. Хотел ZEPTER разполага с преустроена Crystal Hall за гала вечери и партита с 450 места, чиято реконструкция скоро ще приключи.
 
В ресторанта се предлага: закуска - бюфет, обяд и вечеря, а храната се приготвя в съдове ZEPTER – гаранция за здравословно сготвена храна.
 
Развлечения, спорт и удобства в СПА ZEPTER HOTEL 3*, Върнячка баня: нов закрит плувен басейн с минерална вода и джакузи, които през лятото ползват собствена градина с коктейл бар; фитнес зала и сауна.
 
На разположение на гостите е и конгресна зала с 1200 места. Безплатен паркинг. Зъболекарски кабинет и кардиологичен кабинет.

Програма:

1 ден: София – Върнячка баня

Сутринта в 08:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: ГКПП Калотина – Ниш – Върнячка баня. Настаняване в СПА хотел „Цептер” 3*. Свободно време за релакс, спа удоволствия и разходка в красивия курорт.

Определят Върнячка баня като Кралицата на спа курортите в Сърбия заради богатството от седем на брой извора, до които можете да стигнете в разходка по централната алея, наричана още крайбрежна алея заради разположението си край река Върнячка. Река Върнячка с коритото си разделя крайбрежната алея от отсреща разположения прекрасен и най-добре поддържан парк в Сърбия. Петнадесет на брой са изградените над реката мостове, които да Ви преведат в парка, като най-известен от тях е мостът на Влюбените.. Мостът е истинска атракция с безброй катинари заключени по протежението му. Според легендата ако искате Вашата любов да остане истинска и само Ваша завинаги, трябва да заключите свой катинар тук на този мост, а ключето от него да изхвърлите в реката…И независимо по кой мост ще пресечете реката в своята разходка пътят ще Ви отведе или до някой от изворите (Римски извор, Топъл извор, извор Слатина, извор Снежник или извор Езеро), или до известна архитектурна забележителност или църква, или до японската градина, vrnjčkog вагони или vrnjačkog поток, до спортни центрове, много кафенета и ресторанти.

Вечеря с музика на живо. Нощувка.

 

2 ден: Върнячка баня – Ужице – Шарганска осмица – Мокра Гора - Върнячка баня

Закуска. Свободен ден за разходки и СПА развлечения или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до Западна Сърбия: Шарганска осмица, Мокра Гора и Дървен град.

Днес Ви каним да опознаете сърцето на Сърбия – Западна Сърбия. Ще се насладите на дивни гледки от запазената и красива природа на национален парк Мокра Гора в едно запомнящо се пътешествие с гордостта наместните – влакчето „Чира” ( Пуф-паф на сръбски).

На гара Голубичи край Мокра гора, всеки посетител остава с усещането, сякаш настоящето среща носталгията по миналото, благодарение на специалното атракционно влакче, наречено „Носталгия". Настоящето тук е електронното разписание на пътуващите през деня влакчета и безжичния интернет ( къде ли без него), но славата принадлежи на миналото, на влакчето с малките кокетни вагони, пъплещи бавно-бавно по част от възстановената теснолинейка, известна с уникалното инженерно решение - Шарганската осмица.

Разходката ни в миналото продължава и в Дървен град на Емир Костурица - приказна атмосфера създадена от автентични дървени къщички и помещаващите се в тях: сладкарница, ресторант, сувенирни магазини, кинозала, църква и др.

По пътя ни обратен към настоящето ще ни върне аромата на малини в град Ужице - най-големият им производител в Сърбия. Ужичанки се славят като едни от най-красивите девойки, а местните твърдят, че който целуне мома от Ужице, дъхът от малини ще го държи толкова дълго, че пак ще се върне тук за още целувки…

Тържествена Великденска вечеря с НЕлимитирани напитки и жива музикаНощувка.

 

3 ден: Върнячка баня – Ниш - София

Закуска. Отпътуване за София с попътна разходка в Ниш. В Ниш можете да се разходите по улица “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, да изпиете чашка кафе в семплите заведения. Можете да разгледате площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка, Националния театър, Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, двореца "Бановина", построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес - седалище на Нишкия университет. Продължаване за София. Пристигане вечерта.


Информация за Западна Сърбия – сърцето на Сърбия!
 
Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка, перлата на планинския туризъм курортът Златибор, националният парк Мокра Гора и прословутата Шарганска осмица..
 

Ужице - скрит сред хълмовете е живописният град Ужице, чиито жители и днес се гордеят, че са наследници на жупан Никола Алтоманович (1348-1373 г.), славил се като един от най-лудите местни владетели, и непогаждал се с нито един от съседите си.

Ужице е и един от четирите „царски града” на отоманската империя заради непревземаемата си крепост „Стар град” изградена на непристъпни скали с естествена водна бариера пред себе си - река Джетиня.

Любопитна и важна подробност е, че Ужице се споменава в един от преписите на История славянобългарска като български град - Оужеца в областта Дардания, която в периодите на най-силен разцвет на България през Средновековието се явявала част от българските земи – Западната!

Днес Ужице е пак царица на малините..Града и околностите е един от основните производители на малини, а Сърбия е сред най-големите износители на малини и други горски плодове в света. През 2015 година страната става и топ износител на малини със 100 хил. тона продукция, предложена на международните пазари.

А тъй като ужичанки се славят като едни от най-красивите девойки, то местните често казват, че когато целунеш някоя мома от Ужице, дъхът от малини ще ти държи толкова дълго, че пак ще се върнеш за още целувки.

Шарганска осмица е някогашната железопътна линия, свързваща Белград с Дубровник на Адриатическо моредо Зеленика и Херцег Нови (днес в Черна гора). Линията е строена през 19 и 20 век, а избраното междурелсие е било т. нар. босненски тип, т.е. с ширина 760 мм. Служил на хората стоманения път, пренасял хора и товари цели 49 години и 25 дни от построяването му през 1925. Дошли модерни времена и потънал железният път в забвение и така до 1996 година, когато ръководството на Сръбските железници залага на развитието на атракционните пътувания и не само заради осигуряването на допълнителни приходи, но и за подобряване на имиджа си пред гражданите на Република Сърбия и чужденците.

Започва редовната експлоатация на туристически влак „Романтика”. През топлите сезони този влак се движел по предварително определени маршрут и разписание и бил достъпен за всички желаещи да се „повозят” в историята. Успехът бил голям и решението за възстановяването на движението на парната теснолинейка е взето много лесно.

Ето така през 2003 г. към живота се връща малкото влакче „Чира”. В един малък участък (около 15,5 км) от Шарган до гара Мокра Гора, в края на лятото на 2003 г. отново започва да се движи влак – влак „Носталгия” (известен сред сърбите като „Чира” – означава „пуф-паф”). Съставът на влакчето е автентичния, който и преди това се движел по линията от самото й откриване и бил съхранен през годините в железопътния музей в градПожега. Капацитетът на влакчето е 150 пътника. Избран е именно този участък, защото той съчетава романтиката на „Чира” с великолепния пейзаж на Природен парк „Мокра Гора”, през чиято територия преминава линията. За това кратко разстояние се преодолява денивелация от 300 метра при максимален наклон от 18‰. За целта са изградени множество мостове и 22 тунела (най-дългия от които е 1660,8 м), а части от линията на местапреминават едни над други. Така се е оформила и прословутата Шарганска осмица. Идеята за атракционните пътувания се доразвива и през септември 2011 г. отново е открито за движение вече и трасето от Мокра Гора до Вишеград.

В близост до гара Ятар (Между Мокра Гора и Шарган) пък се появява „Дървеното село” на режисьора Емир Костурица. Това село възниква като декор на филма „Животът е чудо”, в който се разказва за белградски инженер, посветил живота си на изграждането на туристическа железница в Босна и Херцеговина в началото на 90-те години на 20 век. За негова зла участ започва разцеплението на Югославия и животът му буквално се преобръща. За нуждите на филма е изградена дори малката гара Голубичи.


Информация за дати и цени

Пакетна цена на турист:
 
На турист в двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете 02-11.99 г.
с 2-ма възрастни в стая
 
235 лева
 
285 лева
180 лева
 
 

Доплащане:

Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

Необходими документи:

Валидна лична карта или задграничен паспорт.

За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.  

Начин и срок на заплащане:

Начин и срок на заплащане: При записване – 100 лева депозит; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.  
 
 • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи. 
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 
Полезна информация:
Валута: сръбски динар
България 12:00 часа – Сърбия 11:00 часа    
 

Какво е включено в цената

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3* с климатик видеосистема, минибар
 • 2 нощувки със закуски в СПА хотел Zepter, Върнячка баня
 • Празнична Великденска вечеря с жива музика и НЕлимитирана консумация на напитки*(безплатната консумация на напитки до 22.00 – след това гостите могат да поръчват напитки срещу заплащане).
 • Втора празнична вечеря с музика на живо без напитки.
 • Безплатно ползване на вътрешен минерален басейн, сауна, фитнес зала и др.
 • Посещение на град Ниш
 • Медицинска застраховка– покритие 2000 евро на застрахователна компания Левинс
 • Водач по време на пътуването

Какво не е включено в цената

Пакетната цена НЕ включва:
 • Екскурзия до Западна Сърбия: Шарганска осмица и билет за влакчето „Чира-Носталгия”, Мокра Гора и Дървен град - 40.00 лв.
 • Вход за Дървен град – 300 динара
 • Входна такса на музеи и забележителности, посещавани по желание
 • Масажи и СПА процедури
 • Градска такса
 • Лични разходи
Ейнджъл Травел ООД

Адрес: гр. София ул.''Пиротска ''87
Телефон: 0897944043
Сайт: http://www.angeltravel.bg

Още оферти