Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Мианмар и Лаос - самолет от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: от 8140 BGN
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Виетнам, Камбоджа, Камбоджа, Лаос, Тайланд

Описание

Екскурзии

Индокитай: Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Мианмар и Лаос - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

27 дни / 23 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 10.11.2018

Цена: от 8140 BGN

 

 

ХАНОЙ, ДАНАНГ, ХОЙ АН, ХЮЕ, САЙГОН (ХО ШИ МИН), ПНОМ ПЕН, СИЕМ РЕП, АНКОР ТОМ, БАНКОК, АЮТАЯ, СУКОТАЙ, ПИТСАНУЛОК, ЛАМПАНГ, ЛАМПУН, ШАНГ МАЙ, ЯНГОН, БАГАН, МАНДАЛАЙ, ВИЕНТЯН, ЛУАНГ ПРАБАНГ, БАН ТИНКЕО, ОК ПОП ТОК, БАН КСАНГХОНГ, БАН КСАНГЛЕК

Програма:

 • 1 ДЕН
 • Сборен пункт на летище София в 17.45 ч. Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 19.45 ч. с “Qatar Airways”.
 • 2 ДЕН
 • Пристигане в Доха в 01.20 ч. Самолетен полет Доха – Банкок в 02.20 ч. Пристигане в Банкок в 12.30 ч. (В Банкок има технически стоп и не се слиза от самолета.) В 14.15 ч. самолетен полет Банкок – Ханой. Пристигане в Ханой в 16.05 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Ханой.
 • 3 ДЕН
 • Закуска. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой – градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят: - Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус; - Храма на литературата, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; - Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой; - впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители. Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание – посещение на най-известното шоу във Виетнам – „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.
 • 4 ДЕН
 • Закуска. От 08.00 ч. – екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.
 • 5 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището. В 09.55 ч. – вътрешен полет Ханой – Дананг с “Jetstar”. В 11.10 ч. – пристигане в Дананг, четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр. Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. Вечеря „императорски банкет” в Хюе. С влизането в традиционния ресторант, ще Ви бъдат предоставени цветни императорски костюми, така че да се преоблечете като императори, кралици, мандарини и наложници. Ще бъдете забавлявани с традиционната музика на императорския двор на Хюе и ще Ви бъде сервирано няколкостепенно меню в традицията на императорския двор. Всяко ястие е изящно приготвено и символизира дракон, феникс и паун. Това ще бъде едно наистина уникално изживяване за Вас. Нощувка в Хюе.
 • 6 ДЕН
 • Закуска. Сутринта – разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата „Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите: - Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музей; - Двореца на император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на императора, построена през 1864 – 1867 г. Вечеря в Хюе. Трансфер до летището. В 21.20 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet”. Пристигане в Сайгон в 22.40 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон.
 • 7 ДЕН
 • Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) По желание – вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо, хавайски и фламенко танци и изпълнение на китара и флейта. Вечеря и нощувка в Сайгон.
 • 8 ДЕН
 • Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. Този ден ще имате възможност да видите плаващия пазар „Кай Би”, често оживен около 06.00 часа сутринта, така че тръгването от Сайгон тази сутрин ще бъде рано сутринта. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. След пристигане – разходка с лодка из местните фабрики – за оризови и царевични закуски, оризова хартия и кокосови сладки. Ще имате и възможност да опитате тези продукти, поднесени с горещ зелен чай. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. След обяд ще се разходите по тесните канали. Преди да се върнете в Сайгон (ако времето позволи), ще посетите храма „Кай Дай”. Вечеря и нощувка в Сайгон.
 • 9 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището и в 12.20 ч. – полет Сайгон – Пном Пен с “Vietnam Airlines”. Пристигане в Пном Пен в 13.15 ч. След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец и Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.
 • 10 ДЕН
 • След закуска – пътуване до Сием Реп с експресен кораб или с автобус (в зависимост от нивото на река Меконг). Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Денят ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Вечеря с традиционни танци "Апсара". Нощувка в Сием Реп.
 • 11 ДЕН
 • Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма “Та Prоhm”. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп.
 • 12 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището и в 08.15 ч. – полет Сием Реп – Банкок с “Cambodia Angkor Air”. Пристигане в Банкок в 09.25 ч. Следва обиколка на Банкок, включваща разглеждане на комплекса с Кралския дворец с Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Мраморния храм. Следва разходка с лодка по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим Храма на Зората. Свободно време. Вечерта, по желание - вечеря на круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма. Нощувка в Банкок.
 • 13 ДЕН
 • Закуска. Следва екскурзия до някогашната столица на Сиам, Аютая. Древният град Аютая е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 - 1767 н.е.) са останали руините на множество храмове. Обяд в местен ресторант. След обяд продължаваме към Банг Па, където ще имате възможност да посетите Летния дворец на крал Рама V – уникален за Тайланд, той е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. На връщане към Банкок ще посетим Храма на Златния Буда. Вечерта, по желание – посещение на „Калипсо шоу” (шоу на травестити – кабаретна програма, с вечеря или без вечеря). Нощувка в Банкок.
 • 14 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището и в 07.00 ч. – полет Банкок – Сукотай. Пристигане в Сукотай в 08.15 ч. Този ден ще разгледаме историческия парк Сукотай. Посещаваме легендарната столица и наследството на Тайското кралство, първото независимо Тай Кралство. Периодът на разцвет на Сукотай започва след 1240 г, когато крал Интрадит отстоява независимостта на кралството от Кхмерите. Този период се счита за “златната ера” в историята на Тайланд. Зад крепостните стени на града са запазени руините на около 20 храма. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд и Националния музей. Обяд. Продължаваме към Питсанулок. Нощувка в Питсанулок.
 • 15 ДЕН
 • След закуска посещаваме главния храм на град Питсанулок – Ват Махатхат – архитектурен шедьовър. Разглеждаме най-почитаната от тайския народ статуя на Буда – Пра Буда Чинарат. Продължаваме към провинция Лампанг. След обяд правим туристическа обиколка с файтон и разглеждаме забележителностите на града. Продължаваме към провинция Лампун и посещаваме известния храм Ват Харипунчай, бившия дворец на древния крал на Лампун. Разглеждаме великолепната пагода, покрита с ярки бронзови платна и огромна камбана в храма. Отправяме се към пазарa Tунг Kваин. Той осигурява всички видове продукти от джунглата, животни, местна храна приготвена от всички видове насекоми. Нощувка в Шанг Май.
 • 16 ДЕН
 • След закуска следва разглеждане на красивия град Шанг Май, разположен на 300 м. надм. височина, който цели седем века господства като столица на Кралство Ланна. (Историята на създаването на Шанг Май отвежда на север, към град Шанг Рай. Неговият основател Крал Манграй, управлявал обширна империя, простираща се чак до Шанг Сен на р.Меконг. Той основал Шанг Рай през 1281 г. Когато Монголският владетел Хан Кублай плячкосал Кралство Бирма през 1287 г., Манграй се уплашил, че неговата страна е също застрашена и решил да сключи съюз с владетелите на Сукотай - тогава столица на Сиам. След като подсигурил южните си граници, Манграй завзел Лампун (кралство Мон). За да централизира властта си, през 1296 г. той основава ново селище в долината на р. Пинг, което нарекъл Шанг Май - “новият град”). Разглеждане на Дой Сутеп. Скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 в. По желание - разглеждане на приказните красоти на орхидеена ферма. Вечеря – кантоке (традиционна тайландска храна) и типични танци на племената от Северен Тайланд. Нощувка в Шанг Май.
 • 17 ДЕН
 • След закуска – полет Шанг Май – Янгон в 12.00 ч. Пристигане в Янгон в 12.55 ч. Следва обиколка на Янгон: посещават се Пагодата Суле, красива осмоъгълна златна ступа от преди повече от 2000 години; пагодата Чауктатгий, където се намира огромна статуя на Полегналия Буда. Следва разглеждане на центъра на Янгон. Обиколката завъшва с посещение на Пагодата Шведагон – най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1800 карата. На залез слънце Шведагон Пагода предлага на посетителите впечатляващ спектакъл от светлини и сенки. Вечеря и нощувка в Янгон.
 • 18 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището и полет Янгон - Баган. С пристигането в Баган ще бъдете отведени до пагодата Швезигон – прототип на по-късната мианмарска ступа. След това пътуването продължава до храма Wetkyi-in Gubyaukkyi, известен с фините стенописи. След обяд туристическата обиколка продължава с посещение на селището Мианкабар, където ще се запознаете с местния бит и обичаи и също така ще имате възможност да се насладите на известните лакирани изделия. Също така можете да бъдете обучени в традиционната мианмарска направа на лакирани изделия. Следва храмът Мануха с гигантските изображения на Буда, Nanpaya, храм в раннен стил, с най-добрите каменни фрески. Въпреки, че има инсталирани лампички, ще бъде по-безопасно да носите собствено фенерче, което да може да изключвате от време на време. Вечерта ще посетите храма Ананда – архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст. Вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление. Нощувка в Баган.
 • 19 ДЕН
 • След закуска - посещение на най-високия храм на Баган “Thatbyinnyu” и „Dhammayangyi” – масивен храм с изящни тухлени орнаменти. Следва пътуване към Мандалай и посещение по пътя на планината Попа, изстинал вулкан, който е над Натс (духовете). На върха на планината има манастири, пагоди и светилища в различен стил. Късно вечерта пристигаме в Мандалай. Вечеря и нощувка в Мандалай.
 • 20 ДЕН
 • Закуска. Посещение на известната пагода Mахамуни, едно от най-светите изображения на Буда в Мандалай. Следва кратко посещение на работилнички за производство на мрамор, бронз и златно фолио. След обяд ще се насладите на туристическа обиколка на Мандалай, която започва с Мандалайския дворец, Манастира Швенандау, забележителен, със своите дърворезби, пагодата Kутодау, известна като “Най-голямата книга в света”, заради каменните будитски ръкописи. Обиколката продължава към мандалайския хълм – най-добрият пункт за панорамна гледка на града. Вечеря и нощувка в Мандалай.
 • 21 ДЕН
 • След закуска – трансфер до летището. В 12.50 ч. – полет Мандалай – Банкок. Пристигане в Банкок в 15.15 ч. Трансфер до хотел в централната част на Банкок и настаняване. Нощувка в Банкок.
 • 22 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до международното летище.В 12.05 ч. - полет Банкок - Виентян, столицата на Лаос. Пристигане във Виентян в 13.25 ч. Трансфер до хотела и настаняване. След обяд – туристическа обиколка на Виентян. Разглеждане на храма Ват Сисакет с хиляди миниатюрни статуи на Буда и на някогашния кралски храм Ват Пракео, в който преди се е пазела статуята на прочутия Изумруден Буда. Продължаваме към една от най-важните културни забележителности на Лаос – известната и свещена Луанг ступа; спирка за снимки пред впечатляващия паметник Патуксай – триумфалната арка на Виентян. Ще видите храма Ват Си Муанг, където се намира lak muang (колоната) на Виентян – основополагащият камък на града; храмът е дом на духа-пазител на статуите. Възможност да посетите изложбения център COPE, където ще се запознаете с живота в Лаос и най-големите проблеми за местните хора, с които се сблъскват ежедневно – необезвредени мини и други военни останки от времето на Виетнамската война. Този ден ще завърши с впечатляваща гледка по залез към река Меконг. Вечеря и нощувка във Виентян.
 • 23 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището.и в 09.10 ч. - вътрешен полет Виентян - Луанг Прабанг. Туристическа обиколка на Луанг Прабанг – обявен от ЮНЕСКО за „най-добре запазеният град в Югоизточна Азия”. Посещение на Музея на кралския дворец, в който са изложени редица интересни артефакти. Пешеходна обиколка, която ще ви разкрие някой от скритите тайни на Луанг Прабанг, ще минете по спокойните малки улички до храма Ват Ксиентонг. По пътя до там ще спрем на храма Ват Чомкхонг, известен със своите декоративни дърворезби. Тази част на града е смесица от красиви стари френски колониални сгради и традиционни стари лаоски къщи. Ще минете покрай Училището за изящни изкуства, където ще разгледате изложбата с ценни изделия. Посещение на храма Ват Визон, който поради формата си е известен като „Динената ступа”. Посещение на чудесния Център за изкуства и етнология, който ще Ви даде по-задълбочена представа за етническото многообразие и култура на Лаос. Късно след обяд ще изкачите възвишението Пуси, откъдето се разкрива прекрасна гледка по залез с панорама към целия Луанг Прабанг и река Меконг. След което ще се спуснем към нощния пазар, където можете да откриете голямо разнообразие от местни текстилни и занаятчииски изделия. Вечеря и нощувка в Луанг Прабанг.
 • 24 ДЕН
 • Рано сутринта имате възможност да участвате в ежедневния сутрешен ритуал на загърнатите в шафранови роби монаси, които събират дарения и милостиня от вярващите жители на града. Тази процесия е уникална за Лаос – тук живее единствената будистка нация, която спазва традицията. След което ще посетим местния утринен пазар, преди да се върнете в хотела за закуска. След закуска – круиз по река Меконг, който ще Ви даде панорамен поглед към спокойните околности. Първата ни спирка ще бъде селището Бан Ксангаи, където се произвежда местният специалитет – оризово вино. След което круизът продължава, за да разгледаме мистериозните будистки пещери Пак Оу – две свързани пещери, изпълнени с хиляди статуи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер, оставени там от поклонниците. Обяд в местен ресторант. Връщане в Луанг Прабанг, като по път ще посетите селищата, известни с тъкани и текстилни произведения, Бан Ксангхонг и Бан Ксанглек. Връщане в Луанг Прабанг в късния след обяд. Вечеря и нощувка в Луанг Прабанг.
 • 25 ДЕН
 • Закуска. Този ден ще посетите селището Бан Тинкео, където живее етническата група хмонг – ще се запознаете с начина им на живот, с тяхната култура и традиции. След това ще продължите към невероятно красивите водопади Куанг Си, където Ви очаква обяд-пикник с панорама към красивия многоструен водопад. Възможност да плувате в тюркоазено сините басейни на водопадите. По желание и при възможност във времето - спирка в Ок Поп Ток, център за коприна и тъкачество, където ще научите как се обработва коприната и как се изработват изделия от нея. Трансфер към летището на Луанг Прабанг. Полет Луанг Прабанг – Банкок в 16.45 ч. Пристигане в Банкок в 18.05 ч. Нощувка в Банкок.
 • 26 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден в Банкок. Вечерта - трансфер до летището.
 • 27 ДЕН
 • Полет Банкок - Доха. Кацане в Доха в 04.45 ч. Полет Доха – София в 06.40 ч. Пристигане на летище София в 10.55 ч.

  ЦЕНИ:

  - промоционална цена за резервации минимум 6 месеца преди тръгване при група от минимум 10 човека - 8140 лв

 • - промоционална цена за резервации минимум 6 месеца преди тръгване при група по-малка от 10 човека - доплащане 590 лв

  - стандартна цена за резервации по-малко от 6 месеца преди тръгване при група от минимум 10 човека - 8240 лв

 • - стандартна цена за резервации по-малко от 6 месеца преди тръгване при група по-малка от 10 човека - доплащане 590 лв
 • Доплащане за единична стая - 1490 лв

  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - самолетни билети за всички международни полети;
 • - самолетни билети за всички вътрешни полети;
 • - летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 968 лв/ 495 евро (25.04.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - всички трансфери летище – хотел – летище;
 • - 23 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • - 4 обяда в местни ресторанти (4-ти, 13-ти, 14-ти , 24-ти ден);
 • - 1 обяд-пикник (25-ти ден);
 • - 12 вечери в местни ресторанти;
 • - 1 вечеря „императорски банкет” в Хюе (5-ти ден);
 • - 1 вечеря с традиционни танци "Апсара".(10-ти ден);
 • - 1 вечеря – кантоке (традиционна тайландска храна) - 16-ти ден;
 • - 1 вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление (18-ти ден);
 • - екскурзия с автобус до залива Халонг (4-ти ден);
 • - корабен круиз в залива Халонг (с включен обяд в местен ресторант на един от островите) - 4-ти ден;
 • - разходка с корабче по р.Хуонг Гианг в гр.Хюe (5-ти ден);
 • - екскурзия с автобус до делтата на р.Меконг (8-ми ден);
 • - разходка с лодка в делтата на р. Меконг (8-ми ден);
 • - пътуване с експресно корабче или с автобус от Пном Пен до Сием Реп (10-ти ден);
 • - разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали (12-ти ден);
 • - екскурзия с автобус до Аютая (13-ти ден);
 • - посещение на местен утринен пазар в Луанг Прабанг (24-ти ден);
 • - круиз по река Меконг (24-ти ден);
 • - разглеждане на будистките пещери Пак Оу (24-ти ден);
 • - наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • - обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от ТО, който превежда на местния екскурзовод);
 • - входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • - възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • - такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­150 лв.

  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • - изходна такса при напускане на Мианмар - 15 щ.долара (плаща се на място ма летището);
 • - такса за вътрешните полети - 2 000 кияти (около 2 щ.долара в местна валута) за всеки полет;
 • - виза за Виетнам – 80 щ.долара;
 • - виза за Камбоджа – 30 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • - виза за Мианмар – 50 щ.долара;
 • - виза за Тайланд – 150 евро (многократна);
 • - виза за Лаос - 30 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • - такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;
 • - медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 54 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 108 лв;
 • - допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • - всички допълнителни мероприятия (плащат се от България):
 • * посещение на „Куклено шоу във вода” - 12 щ.долара (3-ти ден);
 • * посещение на тунелите Ку чи – 22 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при по-малка група се налага доплащане) (7-ми ден);
 • * вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо и танци - 30 щ.долара (7-ми ден).
 • * вечеря на круизен кораб с фолклорна програма – 40 евро (12-ти ден);
 • * посещение на „Калипсо шоу” (кабаретна програма) - 13-ти ден - с вечеря - 45 евро - без вечеря - 30 евро

  Резервация и плащане:

 • - депозит при записване 2000 лв
 • - доплащане до 45 дни преди тръгване

  Документи:

 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • - 2 снимки с размери 4 см/ 6 см (актуални) - за виза за Виетнам - да се носят на летището на влизане във Виетнам;
 • - 2 снимки (паспортен формат - актуални) за виза за Камбоджа - да се носят на летището на влизане в Камбоджа;
 • - 1 снимка (паспортен формат - актуална) за виза за Тайланд;
 • - 1 снимка - за виза за Мианмар (дигитална, до 2 мегабайта, паспортен формат - 38 мм/46 мм, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80%; снимката да е в анфас; ако се носят очила - да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 6 месеца);
 • - 2 снимки (паспортен формат - актуални) за виза за Лаос - да се носят на летището на влизане в Лаос;
 • - За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

  Хотели по програмата (или подобни):

 • Ханой - Asian Rubby Hotel Hanoi 3* www.asianrubyhotelhanoi.com/
 • Хюе - Hanhdat Hotel 3* www.hanhdathotel.com.vn/
 • Сайгон - Hotel Ruby River 3* www.rubyriverhotel.com.vn/
 • Сием Реп - Hotel The Angkor holiday 4* www.angkorholidayhotel.com/
 • Пном Пен - Kolab Sor Hotel 4* www.kolabsorhotel.com/
 • Банкок - Baiyoke Sky hotel 4* www.baiyokehotel.com Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.
 • Мандалай - Hotel Shwe Phyu 3* www.shwephyuhotel.com.mm/
 • Баган - Hotel Bagan Umra 3* www.booking.com/hotel/mm/bagan-umbra.bg.html
 • Янгон - Hotel Eastern 3* www.myanmareasternhotel.com/

  Забележки:

 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • Категоризацията на хотелите във Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Лаос не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • Туристическата агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
 • 0052

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти