Виетнам и Камбоджа (АРХИВИРАНА)


Цени от: 4895
Продължителност: 12 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Виетнам, Камбоджа

Описание

Маршрут: София - Пном Пен - Сием Рип - Ангкор Том - Ангкор Ват - Хо Ши Мин - Кай Бе - Ханой - Халонг - Ханой - София
Екскурзия до Виетнам и Камбоджа - утвърдена през годините програма. В цената са включени 8 нощувки в хотели и 1 нощувка на круизен кораб, екскурзии, входни такси и всичко необходимо за незабравимо изживяване! 

ПРОГРАМА: 
1 ден 
Полет София – Пном Пен с прекачване. 

2 ден / Пном Пен 
Пристигане в Камбоджа. Трансфер до хотела. Настаняване. Разходка с местна рикша, забавен начин за запознаване с най-известните места на града. Спирка при храма Ват Пном, разположен на малък хълм и считан за мястото, където е поставено началото на града. Вечеря. Нощуване в Пном Пен. 

3 ден / Сием Рип 
Закуска. Екскурзия с посещение на Кралския дворец от 1866 г., построен по времето на френския колониален период, в който се намира известната сребърна пагода. Подът на храма е покрит с 5000 тежки сребърни плочки, а в него се съхранява богата колекция от образи на Буда, направени от злато, сребро, кристал и бронз. Следващата спирка е при националния музей, построен в традиционен кхмерски стил. В него има колекция от над 5000 религиозни и художествени артефакти от 4 до 13 век. Трансфер до летището за полет до Сием Рип. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване. 

4 ден / Сием Рип 
Закуска. Екскурзия с рикша до храма Та Пром от 12 век, уникален с това, че е запазен така, както е намерен потънал в гъста растителност, което го е превърнало в един от най-впечатляващите и запомнящи се храмове в комплекса, познат и от филма с Лара Крофт. Връщане в хотела за кратка почивка. Екскурзия до древния град Ангкор Том, последната столица на великата Кхмерска империя под управлението на Джаяварман VII. Градът е построен във формата на квадрат, с дължина на страната от 4 км и обграден от стени с височина 8 метра. Влизане в града през древната каменна порта, гравирана с образи на слонове. Посещение на храма Байон, изграден от 54 кули, представляващи 54-те провинции на империята. Терасата на Слоновете и Терасата на прокажения крал впечатляват с каменните си релефи. Вечеря в ресторант с представяне на национални танци Апсара. Нощуване. 

5 ден / Хо Ши Мин – Сайгон 
Закуска. Екскурзия до най-известния храмов комплекс в света – Анкгор Ват. Построен по времето на крал Суриаварман II през 12 век, той символизира планината Меру, дома на боговете. Стените са покрити с каменни релефи със сцени от хиндуизма и войните, които кралят водил през управлението си, както и над 2000 образа на танцьори, наречени Апсара. Смята се, че над 30 години интензивен труд са били необходими за изграждането на храма. 
Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин /Сайгон/. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощуване. 

6 ден / Делтата на Меконг 
След закуска отпътуване за град Кай Бе, разположен на делтата на Меконг. Тук ви очаква круиз из плаващия пазар, където търговците предлагат стоките си от борда на своите лодки. Посещение на местна работилница за оризова хартия и свещи от кокос. Докато лодката плава край брега ще можете да се насладите на красивите пейзажи и романтични малки селца. Обяд с местни деликатеси. Връщане с автобус в Хо Ши Мин. Вечеря. Нощуване. 

7 ден / Хо Ши Мин 
Закуска. Обиколка на града – Чайнатаун с неговите пазарчета, магазини и кантонската пагода Тиен Хау, посветена на богинята на морето. Посещение на историческия музей и бившия президентски дворец. Панорама на колониалната част на града – старата поща на Сайгон, бившата Рю Катина, хотел Континентал, операта и кметството. Свободно време. Вечеря. Нощуване. 

8 ден / Ханой 
Закуска. Полет до Ханой. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощуване. 

9 ден / Залива Халонг 
Закуска. Отпътуване с автобус за залива Халонг. Настаняване на борда на круизен кораб, построен в традиционен стил. Обяд. Круиз из залива Халонг, едно от най-красивите места в страната, включено в листата на ЮНЕСКО. Вечеря и нощуване на борда. 

10 ден / Ханой 
Насладете се на закуската на борда, докато корабът бавно се движи около впечатляващите скални формации. Освобождаване на кораба и отпътуване за Ханой. Екскурзия из Ханой - стария квартал, известен като „36-те улици“. Оживен район с тесни улички и множество магазинчета. В края на деня ще присъствате на спектакъл с марионетки, уникално изкуство от северен Виетнам, представящо сцени от селския живот и епизоди от историята на страната. Вечеря. Нощуване. 

11 ден / Ханой – София 
Закуска. Посещение на Храма на литературата, в който през 1076 г. е създаден първия университет в страната, за да образова кралското семейство, мандарините и членовете на елита. Той съществува почти 700 г. Градините му и добре запазената архитектура дават чудесен поглед към миналото на Виетнам. Пагодата с една колона е създадена през 1049 г. от крал Лу Тай. Считана е за един от най-известните храмове в страната. Близо до нея е мавзолеят на Хо Ши Мин, бащата на съвременен Виетнам и бившия президентски дворец, в който той живее между 1958 и 1968 г. Трансфер до летището за полет към България. 

12 ден 
Пристигане в София. 


Информация за дати и цени

08.10-19.11.2017
12 дни / 9 нощувки
настаняване цени
На човек в двойна стая 4895 лв
Единична стая 5795 лв
 

Какво е включено в цената

 • Самолетни билети с летищни такси София – Пном Пен – Сием Рип – Хо Ши Мин – Ханой – София

 • 8 нощувки в хотели 3/4*

 • 8 закуски в хотели 3/4*

 • 8 вечери в хотели 3/4*

 • 1 нощувка на круизен кораб в залива Халонг

 • 1 закуска, обяд и вечеря на круизен кораб в залива Халонг

 • 1 обяд на делтата на Меконг

 • Описаната туристическа програма с местни екскурзоводи на руски език

 • Всички трансфери по програмата;

 • Обиколка на Пном Пен

 • Екскурзия и посещение на Кралския дворец

 • Екскурзия до храм Та Пром

 • Екскурзия до древния град Ангкор Том

 • Посещение на храма Байон

 • Екскурзия до храмовия комплекс Анкгор Ват

 • Круиз из плаващия пазар в Кай Бе

 • Посещение на работилница за оризова хартия и свещи за кокос

 • Обиколка на Хо Ши Мин

 • Круиз из залива Халонг

 • Екскурзия в Ханой

 • Посещение на Храма на литературата

 • Входни такси за музеите

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал


Какво не е включено в цената

 • Визи: Виетнам - 30 долара и Камбоджа - 25 долара (заплащат се при пристигане на летището)

 • Напитки и бакшиши

АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти