Виена и Дунавските столици (АРХИВИРАНА)


Цени от: 398
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Австрия

Описание

Програма

1 ден
Тръгване от София за Унгария в 08:00ч. от Национален стадион „Васил Левски“ и в 08:30ч. от автогара Сердика.Транзитно преминаване през Сърбия.Пристигане в Будапеща вечерта.Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ден
Закуска.Автобусна-пешеходна програма в Будапеща:Площада на героите,Музея на изящните изкуства,Операта,Будайския хълм,Кралския дворец,Рибарските кули,катедралата „Св.Матиаш“.хълма“Гелерт“ с Цитаделата и Паметника на свободата.Свободно време или по желание разходка с корабче по р.Дунав.Отпътуване за Виена.Пешеходен тур в Стария град:двореца „Хофбург“ с националната библиотека,Музея на музикалните инструменти,Музея на оръжията и доспехите и др.,площад „Грабен“ с прочутата барокова Колона на чумата,катедралата „Свети Стефан“-готическото бижу на Австрия,търговската улица „Кертнерщрасе“.
Вечерта-настаняване в хотел в района на Виена.Нощувка.

3 ден
Закуска.Панорамна обиколка на Виена:дворецът „Белведере“,един от най-хубавите барокови образци в света,принадлежал на Хабсбургите;Виенската опера,където ежегодно се провежда традиционния оперен бал;булевард „Рингщрасе“,изграден на мястото на старата крепостна стена;двореца „Хофбург“-зимнта резиденция на Хабсбургите;Градския парк с паметника на Йохан Щраус-син;Парламента със статуята на Атина Палада;Кметството-внушителна сграда в неоготически форми;най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена-Виенското колело;трите ръкава на р.Дунав;Уно сити със сградите на ООН.
Свободно време или по желание посещение на двореца „Шонбрун“-лятната резиденция на австрийското императорско семейство.Нощувка в района на Виена.

4 ден
Закуска.Свободно време или по желание -посещение на бенедиктински манастир Мелк основан през 7в. от Бабенбергите,прототип на манастира ,описан от Умберто Еко в романа у „Името на розата“.
Връщане във Виена и отпътуване за Будапеща.Нощувка.

5 ден
Закуска.Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта.


Информация за дати и цени

Дати:03.03.2016г.;05.04.216г.;29.04.2015г.;20.05.2016г.
5 дни/4 нощувки

ПРОМО Цена: 199 ЕU

Какво е включено в цената

4 нощувки със закуски в хотели:2 във Виена и 2 в Будапеща;
Автобусен транспорт;
Екскурзоводски услуги;
Туристическа обиколка на Будапеща и Виена.

Какво не е включено в цената

Медицинска застраховка
Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Допълнителни екскурзии
ТЕСКО ГРУП ЕООД

Адрес: гр. Пловдив, ул.''Опълченска''19
Телефон: 0889080606, 032340606
Сайт: http://www.teskogroup.bg

Още оферти