Великолепна Хърватска - круиз с луксозна яхта (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2718 лв.
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Круиз
Местоположение: Хърватска

Описание

Предлагаме ви едно уникално пътешествие с яхта из очарователното хърватско крайбрежие. Само за седмица, в почивна фамилна атмосфера, ще може да разгледате голяма част от Далмация и Опатия. Яхтата пътува между континента и островите и винаги сте обградени от красиви гледки и зеленина. Често се спира на подходящи места за плуване и гмуркане. Вечер се остава в пристанищата на различни градчета, където можете да излезете, за да опитате местната кухня, а после да се впуснете в нощния живот.

1 ден 27.07.2019 Дубровник
Настаняване на яхтата след 16.00 ч. Вечеря.
2 ден 28.07.2019 Дубровник
Рано сутринта отпътуваме за остров Млет. След обяда на борда ще имате време да се разходите из северозападната част на острова, която е обявена за национален парк /плаща се вход/. Мястото е с отъпкани пътеки, които са удобни и за колоездачи. Основната забележителност са двете солени езера – Велико и Мало, в които може да поплувате. На острова Света Мария в голямото езеро се намира сградата на бивш Бенедиктински манастир от 12 век, до който може да се отиде с лодка. Легендата разказва, че това е мястото, на което аргонавта Одисей остава 7 години при нимфата Калипсо. Тази нощ ще останете и вие.
3 ден 29.07.2019 о.Хвар
Сутринта ще имате възможност да се насладите на прекрасен круиз, преди да пристигнете на о.Хвар около 16.00 ч. Поля покрити с лавандула, маслини и лозя, чиста природа, закътани пристанища – това е Хвар. Често е включван в листа на 10-те най-красиви острови на света. Историята на град Хвар се поставя от илирите около 4 век преди новата ера. По-късно тук живеят гръцки и римски колонизатори  до идването на Венецианската република през 13 век., която променя неговото лице с новопостроените крепостни стени и обществени сгради. Екскурзоводът ще ви разходи из историческия център, за да видите главния площад Свети Стефан, разположен непосредствено до пристанището, около който се намират историческите сгради, както и градският театър от 1612 г., който е и първият публичен театър в Европа. Туризмът на Хвар има 140 годишни традиции. Тук ще нощувате, а за вас остава само да изберете вашата „коноба“ – малка традиционна кръчма, където да се насладите на местните вина и вкусна кухня. 
4 ден 30.07.2019 Бол  и Сплит
Около 09.00 ч., след тричасов круиз ще бъдем в Бол, където ще имате кратък престой. Бол се намира на о.Брач и има население около 1600 души. В центъра има манастир и красиви стари сгради, повечето строени от венецианците, а крайбрежната алея е обградена с кафенета и ресторанти. Наблизо се намира най-известният плаж в Хърватска – Златни рат. Връщате се на борда за обяд и около 15.00 ч. ще сте в Сплит. Екскурзията из историческия център ще ви срещне с тесните улички и малки площади във венециански стил и стария римски град с двореца на император Диоклециан. Строен като луксозна вила и едновременно военен лагер, дворецът и до днес е сред най-запазените сгради от римския период в света. Тук ще нощувате, така че ще имате достатъчно време да  посетите малките магазинчета за антики или сувенири, да се разходите по крайбрежната и да опитате пресни морски дарове, пица или черно ризото.
5 ден 31.07.2019 Пучиска и Макарска
В 08.00 ч. ще отпътувате от Сплит и след 2 часа ще бъдете в белия град Пучиска на о.Брач. Той е красиво разположен в края на дълбок залив. Тук ще имате около 2 часа свободно време, за да пийнете кафе в крайбрежните заведения или да се разходите из кълдаръмените улици, обградени от каменни къщи. Местният бял камък е известен като строителен материал за много средновековни дворци в Европа. Той е в основата на островната икономика и до днес. Ще се върнете на борда за обяд и след кратък круиз ще пристигнете  в Макарска, където ще нощувате. Градът също е бил част от Венецианската република, а днес е център на най-известната курортна зона в Хърватска – Макарска ривиера. Удобното му местоположение го е превърнало в търговски порт още по времето на Османската, а по-късно  и на Венецианската окупация. Израснал е около естествено пристанище, пазено от живописния полуостров Свети Петър и нос Осеява. В миналото е давал закрила на пирати и търговци от бурното време, а днес на яхти, рибарски лодки и туристически корабчета.  Вечер курортът се оживява още повече, когато десетките заведения край морето отворят врати и витрините им се изпълнят с прясна риба върху лед.
6 ден 01.08.2019 Корчула
Сутринта ще прекарате на борда със слънчеви бани, спирка за гмуркане или просто наслаждавайки се на прекрасната панорама, която се открива от борда. В 15.30 ч. ще пристигнете в Корчула и ще имате пешеходна екскурзия. Този град, смятан за родно място на пътешественика Марко Поло, ще ви очарова със старинната крепост от 13 век, стръмните улички на стария град, десетките църкви от 15 и 16 век, пръснати между елегантни каменни къщи. Старият град е проектиран във вид на рибена кост, за да може да защитава улиците и домовете най-добре от идващите от морето ветрове през зимата. Под крепостните стени се намира крайбрежната улица, пълна с ресторанти и кафенета. Изборът ви няма да е лесен между прясна риба, агнешко на шиш, различни местни сирена или прошуто.
7 ден 02.08.2019 Дубровник
Тази сутрин също ви очаква плаване, преди да пристигнете в Дубровник около 14.00 ч. После сте поканени на екскурзия до стария град. Ще разгледате главната порта на града, старата аптека, двореца Спонца, където са се секли монетите на Дубровнишката Република, паметника на Гундулич, Францисканския манастир, който бил извън града, но заради множеството войни се наложило да бъде преместен вътре през 1317г., Доминиканския манастир от 1301г., църквата на Спасителя, която единствена оцелява след голямото земетресение от 1667г. Днес е последната ви вечер. Насладете се на местните специалитети и не пропускайте да опитате паста с трюфел или пресни стриди, придружени с пивко бяло вино.
8 ден 03.08.2019 Дубровник
След закуска вашият круиз приключва.

Яхта Аполон
Яхтата е построена през 2016 г. по най-съвременни стандарти. Дълга е 44 метра, широка 8,3 метра и има 7 души екипаж.  На средната палуба има салон-ресторант с панорамни прозорци, където се сервира закуска на бюфет и обяд с фиксирано меню – домашна кухня. До ресторанта има бар с  открита тераса с маси и кресла, където може да поръчвате напитки през целия ден. На слънчева палуба има шезлонги и малко джакузи. На долна палуба удобно място за гмуркане.
Каюти:
Долна палуба – 8 двойни каюти с площ 15 – 17 м2, с илюминатори. Две имат възможност за 3-то допълнително легло.
Средна палуба – 11 двойни каюти с площ 14 – 17 м2 с прозорци, които се отварят.
 Всички каюти са с индивидуален климатик, баня и тоалетна, с 1 двойно или 2 разделени легла, маса и стол, сейф, сешоар.

Условия:
Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси. При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 20  дни преди началото на круиза.
Във връзка с климата и натоварванията на пристанищата е възможно да има промени в часовете на пристигане и отплаване. Както може и да се наложи клиентите да бъдат оставени на брега и яхтата да дойде да ги вземе в определения час, без да остане на пристан.
Актуалната дневна програма ще бъде обявявана на борда всеки ден.
Цената е валидна при минимум 20 пълно платили.
За лица, над и навършили 66 г. има доплащане 12 лв. за медицинска застраховка.
Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.
Ваксинации: по дестинацията не са необходими ваксинации.
Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100001730
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗАД Мондиал.
Период на пътуване: 27.07 - 03.08.2019

 

Информация за дати и цени

27.07. - 03.08.2019 
8 дни / 7 нощувки
  Ранна резервация до 30.05.2019 г. Стандартна цена
 
На човек в двойна или тройна каюта  /  Долна палуба 2718 лв. 2940 лв.
На човек в двойна каюта
Средна палуба
3199 лв. 3626 лв.
Единично настаняване + 100 % върху цената.

Резервации:
Резервации се приемат с авансово плащане от 30%.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.
 

Какво е включено в цената

 • 7 нощувки със закуски на борда на яхта Apolon;
 • 6 обяда и 1 вечеря;
 • Чаша вино, вода и кафе по време на хранене;
 • Пристанищни такси;
 • Безжичен интернет /може да се губи в някои точки на маршрута/;
 • Пешеходна екскурзия на Хвар;
 • Пешеходна екскурзия на Сплит;
 • Пешеходна екскурзия на Корчула;
 • Пешеходна екскурзия на Дубровник;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
 • Тур мениджър на български.

Какво не е включено в цената

 • Транспорт до Дубровник /ще бъде предложен 30 дни преди датата на пътуване/;
 • Напитки;
 • Входни такси за обекти и музеи;
 • Бакшиши за персонала – препоръчителна сума 7 евро на човек, на нощ.
 • Слушалки по време на екскурзиите - 10 лв., заплащат се от България
 • За лица, над и навършили 66 г. има доплащане 12 лв. за медицинска застраховка.
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти