ВЕЛИКДЕН 2018 в SPA Hotel '' 4 Epoxes'' (АРХИВИРАНА)


Цени от: 309.00 лева
Продължителност: 3 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция

Описание

 СПА хотел за ВЕЛИКДЕНСКА ваканция 2018 в Гърция СПА курорт ЛУТРАКИ ПОЗАР 

ПРОМОЦИЯ за РАННИ записвания до 12 март – 309 лева! 

ВЕЛИКДЕНСКА почивка на планина в КАЙМАКЧАЛАН - гръцките АЛПИ 

Маршрут:
София - езеро Керкини - СПА курорт Лутраки Позар - Едеса - София

Великденска екскурзия с автобус: 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в СПА хотел! 

SPA Hotel 4 Epoxes 3+* 
 
Местоположение:
SPA Hotel 4 EPOXES 3+*/ СПА хотел Четири Сезона 3+* се намира в подножието на планината Каймакчалан в СПА курорт Лутраки ПОЗАР, Гърция, само на 115 км. от Солун - столицата на Егейска Македония и Тракия.
 
В хотела:
хотелският комплекс се състои от две крила, СПА център, ресторант, дневен бар и рецепция. 
 
Стаи:
Стаите са стилно обзаведени, всички разполагат с камина, балкон, баня с вана, душ и сешуар.
 
Видове стаи:
двойни, тройни, фамилни стаи
 
Плаж:
разполага с външен басейн и шезлонги
 
Спорт:
фитнес зала, в близост еко пътеки
 
Развлечения:
SPA център: вътрешен отопляем басейн, джакузи, парна баня, сауна
 
Безплатни Услуги:
интернет, СПА съоръжения 
 
Платени Услуги:
масажи в Спа центъра на хотела
 
Хранене:
ресторант
Програма:
 

1 ден: София – езеро Керкини – Лутраки Позар

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София,

паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – езеро Керкини. Около обяд пристигане на Бутковски гьол, както ние българите сме наричали - езерото Керкини (гръцкото наименование), разположено между планините: Беласица (Керкини или още Белес на гръцки) и планина Круша (Крусия Ори), в северната част на плодородното поле на град Серес. Името си езерото дължи на селцето Бутково (Керкини-гр.), разположено на северозападния му бряг. Езерото е дом на хиляди водни птици: корморани, пеликани, чапли, фламинго, щъркели и гмурци, което го прави благодатно място за фототуризъм и релакс. Повечето патици, обитаващи езерото, така са свикнали с хората, че като видят телеобектив, започват кокетно да позират. Престой в района на езерото около два часа. По желание възможност за разходка с лодка по езерото, за обяд или чаша фрапе. Разделяме се с този животворен оазис, за да продължим пътуването до СПА курорта ЛУТРАКИ Позар в планината Каймакчалан, курорт наричан от местните – градините на РАЯ. Настаняване в СПА хотел „Четири Сезона“. Свободно време за СПА. Вечеря. По желание организирано посещение на Празнична Великденска  литургияНощувка.   

2 ден: Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар

Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневнаекскурзия до град Едеса или още наречен  в миналото от цар Самуил град – Водена в още по – отминали времена и столица на Македонското царство при цар Каранос.

Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и днес привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуването за Едеса е в 12:00 часа на обяд с престой в града за около три часа. Завръщане в СПАЛутраки в 16:30 – 17:00 часа. Свободно време за къпане в изворите. Празнична ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с жива музика и включени напитки. Нощувка.

3 ден: Лутраки – София

Закуска. Свободно време за Спа развлечения. В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Очаквано пристигане в София около 20:30 часа.


Информация за посещаваните обекти:

Описание на курорта Лутраки

Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.

Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.

Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи  и събиращи водите си в една цяла река.

Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.

Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.

Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро. 

В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

Описание на полудневната екскурзия до Едеса:
 

С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...

Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. 

Остров Свети Ахил в Малко Преспанско езеро 

 

Един остров в затънтените краища на Северозападна Гърция пази спомени за българското минало. Това е остров “Свети Ахил” в Малкото Преспанско езеро, което заобиколено от величествени планини се простира като обширно огледало сред възвишенията. Понтон в езерото, дълъг почти километър ни отвежда до острова „Свети Ахил”, от  който ни делят само няколкостотин километра и… десет века история. Тук, на острова се е издигала любимата резиденция на цар Самуил.

Когато човек се намира на острова, има чувството, че над него е само Бог, който държи това място в дланите си. Спокойните води на езерото и тишината наоколо изпълват душата с усещане за вечност, с усещането за онази хармония и сигурност, които са изпълвали първите хора при Сътворението.

На източния склон на острова се издигат величествените останки на храма „Свети Ахил”. По размери храма не отстъпват на Голямата базилика в Плиска, построена при Свети княз Борис, покръстител на българите.

 

Масивни стени и колони са обгръщали централния кораб. Каменна настилка, вдъхваща респект, води към обширен олтар. От тук патриарх Герман, духовния спътник на цар Самуил, е благославял България и народа й. По тесния коридор, към изхода, облицовани с тежки плочи, са подредени саркофазите на царското семейство. В единия от тях, през 1969 г. гръцкия археолог Николаос Муцопулос открива останките на цар Самуил….

Описание на  Кастория

 

Кастория или още наричан от нас българите – Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви. 

Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка – красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му.Езерото Орестиада -  разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, междупланините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 квадратни километра, а водосборният му басейн e 253 квадратни километра. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 километра и има обем от 100 000 000 кубични метра вода; оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици.

 

Езерото КЕРКИНИ – намира се недалеч от границата с България, скътано между планините: Беласица (Керкини или Белес-гр.) и Круша (Крусия Ори), в северната част на Серското поле. Името си дължи на селцето Бутково (Керкини-гр.), което се намира на северозападния бряг на езерото. По произход езерото всъщност е блато на река Струма (Стримон), но с намесата на хората през 1932 година, площта на езерото е увеличена чрез преграждане на източната и южната част на езерото с язовирна стена. В 1982 година стената е подновена, което увеличава и нивото на водата с 4-8 метра. Това е един от редките случаи, в които намесата на човека, не само не нарушава природното равновесие, но напротив създава един истински рай за водните птици и не само за тях. Езерото се явява част от миграционния път на прелетните птици по пътя им към: Егейско и Черно море, както и към унгарските степи, което допринася за огромното видово разнообразие на пернатия свят тук. Около 227 вида пернати се срещат в езерото, от които 76 вида са защитени от Червената книга на Гърция, а 31 вида са под световна защита като застрашени от изчезване. Езерото Керкини е обявено за резерват и в него гнезди около 60% процента от видовото разнообразие птици в Гърция.


Информация за дати и цени

 
Настаняване в
СПА хотел „Четири сезона” 3*
2 закуски, 1 вечеря +
празнична Великденска вечеря
ПРОМО цени до 12 МАРТ
Редовни цени от 15 МАРТ
На турист в двойна
309 лева

329 лева

 
Единична стая
 
415 лева
435 лева
 
Трети възрастен
 
235 лева 255 лева
Дете 0-11.99 г.
 
с 2-ма възрастни в стая
190 лева 210 лева
 

Необходими документи:

Валидна лична карта или задграничен паспорт.

За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.  

Начин и срок на заплащане:

При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.  

 • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи. 
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
 • за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
 • за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
 • за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
 • за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

Какво е включено в цената

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 2 нощувки със закуски на блок маса в спа хотел „Четири сезона” 3*, http://www.4-epoxes.gr/
 • 1 стандартна вечеря четири степенно меню без напитки в ресторанта на хотела
 • Празнична Великденска вечеря с жива музика и включени напитки (вода, 100 мл. узо, 200 мл. Вино) в таверна
 • Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“ (закрит басейн, сауна, джакузи и турска баня)
 • Екскурзия до езерото Керкини
 • Мед. Застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК”Левинс” с лимит 2000 евро
 • Водач от агенцията през цялото пътуване

Какво не е включено в цената

Пакетната цена НЕ включва:
 • Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание
 • Разходка с лодка по езеро Керкини – 10 евро
 • Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро
 • Входове за СПА центъра при изворите в Лутра
Ейнджъл Травел ООД

Адрес: гр.София ул.Одрин №132
Телефон: 0897944043
Сайт: http://www.angeltravel.bg

Още оферти