ВЕЛИКДЕН – Остров Корфу (АРХИВИРАНА)


Цени от: 319 лева
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция - Корфу

Описание

Програма:
1 ден
Отпътуване от Пловдив 20.00 от Синдикален дом и София в 22.00 ч. от стадион Васил Левски.
2-ри ден
Пристигане в Игуменица, преминаване с ферибот за о-в Корфу / около 2 ч./. Настаняване в хотел 3* на острова. Свободно време. Вечеря без включени напитки. Нощувка.
 3-ри ден
Закуска.
Отпътуване към столицата Керкира – Велика Събота на острова се отбелязва по специален начин, като най-тържествените процесии, съпътствани от трите симфонични оркестъра на острова, продължават през целия ден. Най-зрелищната традиция се случва в центъра на Стария град: късно преди обяд от украсените с червени покривки балкони политат глинени делви, пълни с вода, и създават невероятен шум, разбивайки се в земята! Свободно време в столицата или по желание – екскурзия до Палеокастрица. Турът включва: посещение на манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. От манастира – образец на гръцката религиозна архитектура, се разкрива прекрасна панорама към живописното крайбрежие и тюркоазените води на Йонийско море. По желание и предварителна заявка – разходка с лодка до пещерите на Палеокастрица. Завръщане в хотела. Вечеря на блок маса. Отпътуване от хотела към столицата Корфу, за участие във вечерните събития в Стария град, с празнична Великденска литургия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, а небето се озарява от тържествени фойерверки. Завръщане в хотела късно след полунощ. Нощувка.
 4 ден
Закуска.
Отпътуване към двореца „Ахилион“. Посещение на двореца на австрийската императрица Елизабет Баварска. Не включва входна такса – 5 евро /. Разположен в селището Гастури, на около 10 км от Кeркира, дворецът е известен като “ тихото гнездо“ на най-известната принцеса в света. Посещение на градините и вътрешността на двореца: покоите на Сиси, покоите на Кайзера, капелата и т.н. Отпътуване към столицата. По пътя фотопауза на полуостров Канони – това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси – Мишия остров и църквата „Влачерна Богородица Мария“. Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира) – град на две крепости – Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Разглеждане на най-големият площад в Гърция – площад Еспланада, Дворецът „Св. Св. Михаил и Георги“ отвън, където към днешна дата се помещава Музеят на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата „Св. Спиридон“ отвън , посветена на покровителя на острова. Свободно време. Завръщане в хотела.
За хотел Месонги бийч- Празничен Великденски обяд с богато меню, фолклорна програма и музика на живо! Вечеря.Нощувка.
За хотел Benitses Bay View 3* – вечерята ще бъде сменена на късен Празничен Великденски обяд с традиционни ястия музика и танци. Нощувка.
5 ден
Закуска.
Отпътуване за България.
Завръщане в София и Пловдив късно вечерта.

Информация за дати и цени

28.04.2016 – 02.05.2016
Цена от 319 лева
Ранни Записвания до 31.01.2016

Какво е включено в цената

Цената включва :
1.    транспорт с луксозен автобус;
2.    фериботни билети и пристанищни такси;
3.    3 нощувки със закуски, вечери за хотел Benitses Bay View 3*, плюс Празничен обяд за хотел  Mеssonghi beach 3+* ;
4.    водач по време на пътуването.
5.    Обиколка на столицата Керкира на Велика Събота и участие в тържествата по случай Великден.
6.    Посещение на столицата Керкира в навечерието на Великден, за посрещане на празника с лутиргия и пищни тържества с фойерверки в центъра на града. ( забележка – това се организира след вечерята в хотела )
7.    медицинска застраховка за лица до 65 год. – 6 лева, над 65 години 10 лева;

Какво не е включено в цената

1.    разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти
2.    Екскузрия до манастира Света Богородица над Палеокастрица 10 евро на човек;
3.    Посещение на Двореца Ахилион – 10 euro; ( входът за двореца се заплаща на място 5 евро на човек )
4.    Доплащане за единична стая 100 лева на човек.
ТЕСКО ГРУП ЕООД

Адрес: гр. Пловдив, ул.''Опълченска''19
Телефон: 0889080606, 032340606
Сайт: http://www.teskogroup.bg

Още оферти