Великден в Корфу-островът на нимфите (АРХИВИРАНА)


Цени от: 369лв
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България, Гърция - Корфу

Описание

ПЪРВИ ДЕН - 28.04.2016

Отпътуване в 20.00ч. от Александър Невски за остров Корфу.


ВТОРИ ДЕН - 29.04.2015

Пристигане сутринта в Игуменица. Трансфер с ферибот до о-в Корфу. Пристигане в столицата Керкира. Пешеходна разходка в столицата Керкира с екскурзовод: площад "Еспланада" – сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките "Листон" – едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица "Риволи"; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът "Св. Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" - закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие.Свободно време за обяд и по желание посещение на музея на азиатското изкуство, църквата Свети Спиридон и старата Крепост. Настаняване в хотел Оазис 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН - 11.04.2015

Закуска. В 09 ч тръгване за град Керкира. Наблюдаване на Първото шествие, наречено от местните Първото Възкресение. Изнасят се мощите на Св. Спиридон - Закрилникът на острова. Шествието се вие из красивите улички на целия град под звуците на тържествена музика на трите филхармонии. Парадът свършва в 10:30 ч и тогава започват приготовленията за един оригинален местен обичай - ЧУПЕНЕТО НА ГЛИНЕНИ СЪДОВЕ.

Точно в 11 ч от прозорците започват да летят делви, пълни с вода и различни по големина, в знак на настъпващия празник и прогонването на злото. Стар обичай и поверие е да вземеш парче от счупените делви и да го запазиш за късмет и здраве до следващата година. Свободно време за обяд. Посещение на двореца Ахилйон - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена в чест на Ахил, любимият и герой. По желание посещение на музея на мидата. Ще имате възможност да видите специална колекция от миди и корали от цял свят. Посещение на Канони. Малък полуостров на юг от Керкира. Там се намира малък хълм известен като Мишия остров. Легендата разказва, че на този остров са останките на кораб превърнат в камък от ядосания Бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака. Връщане в хотела. Вечеря.

По желание в 22.30 ч тръгване към град Керкира за литургия на централния площад Еспланада. От църквата Св. Параскева се изнася осветената свещ, от която всички взимат огън. В полунощ Празникът се отбелязва и с уникално светлинно шоу. В продължение на 20 минути небето е огряно от стотици фойерверки, отразяващи се във водите на Йонийско море, докато и музиката на трите филхармонии се слива с тържествените звуци на църковната песен - оповестявайки Възкресението Христово. Прибиране в хотела. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 01.05.2016

Закуска. Екскурзия до Палеокастрица. Един от най-известните курорти на острова, КРАСИВО КЪТЧЕ В РАЯ. Там се намира мъжкият манастир "Зоодох Пигис" (построен 13в.) с действаща църква. Посещение на манстира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцката архитектура. Според легендата Богородица, спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати като вкаменила кораба им. Свободно време и при подходящи температури - възможност за разходка с лодка с разглеждане на пещерите в залива (срещу допълнително заплащане). Посещение на Сидари - Заливът на влюбените. Отпътуване за хотела. При възможност посещение на фабрика за дестилиране на местни напитки (узо, бренди, ликьори от  кум куат и вина) с кратка презентация и безплатна дегустация. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка


ПЕТИ ДЕН - 02.05.2016

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Информация за дати и цени

Цени:
*на човек, настанен в двойна или тройна стая: 420 лв.
*доплащане за единична стая: 70 лв.
 

За ранни резервации до 22.01.2016 – 12% отстъпка - 369.60 лв

 

 


Какво е включено в цената

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус 3*;

  • 3 нощувки в хотел Оазис 3* със закуски и вечери;

  • пешеходна разходка в Керкира с екскурзовод;

  • посещение на вечерната литургия в Керкира;

  • посещение на двореца на Сиси – Ахилион;

  • екскурзия до Палеокастрица и Сидари;

  • посещение на Канони;

  • мед. застраховка с покритие 2 000евро;

  • фериботни и гранична такси.


Какво не е включено в цената

Допълнителни мероприятия и входни такси извън пакетната цена:
* 40 / 90 минутна разходка с лодка в района на Палеокастрица - 12/15 евро на човек;
* входна такса за двореца на Ахил -5 евро.

Фирмата има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД"ЕВРОИНС" АД № 03700100000682 валидна до 31.05.2016г


По Ваше желание можете да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“.

 

Хестия Травъл

Адрес: гр. София, пл.Възраждане 8
Телефон: 02/9861453
Сайт: http://www.hestia-travel.com/

Още оферти