Блогът на Лина: Разходка около София с бебе на 20 дни

публикувано на 05.04.2016 19:27

Казвам се Лина. Живея в София и като всеки Стрелец обожавам пътуванията. Имам съпруг и дъщеря на почти 8 години и отскоро сме вече четиричлено семейство благодарение на бебе Жорко. Жорко промени начина ни на живот за по-добро. Но на този етап пътуванията са ни ограничени. Ще ви разкажа как прекарахме поредния уикенд в София.
 
Той отново реве, а не е наакан и вече хапна. Уж коликите били вечер – да, ама не – сега е 9.00 сутринта и навън вали като из ведро. Скоро няма изгледи да спре, което значи липса на разходка в парка. Съботният ден изглежда като мрачно прекарване на деня вкъщи със ревящо 20 дневно бебе и кака му играеща на компютърни игри. А, не...
 
С таткото решаваме да потърим къде може да отидем на екскурзия около София с кола, или иначе казано -  на автотуризъм. Със семейството ми сме свикнали често да пътуваме преди появата на бебето. Имаме цел да водим дъщеря ни всяка година в нова страна (ще ви разкажа за пътешествията в други статии). Отделно със съпруга ми правим пътешествия за удоволствие и за работа поне веднъж в месеца. Можете да си представите какво е за хора като нас да не могат да излязат от София повече от два месеца (заради късната бременост и аха –да- се- роди детето и после заради това, че бебето е много малко и не трябва да се среща с други хора).

Та... екскурзия в близост до София. Започнахме  проучване къде да отидем. Много помогна статия в списание Пейка озаглавена „Около София - 25 идеи за разходка на 150 км“. Избрахме Кремиковския манастир. Бебето заспа в колата и не се събуди дори след като се върнахме. Екскурзията ни беше около час и половина с разглеждането на манастира – по половин час в двете посоки и разглеждането на мястото. Както споменах, валеше, но там има заведение и през лятото в сухо време изглежда като привлекателно място за пикник. Самият манастир – Св. Георги – има ремонти дейности. Свещи се купуват от едни мили девойчета, но свещите ми се сториха по-скъпи от стандартните – по 0,40лв. Палят се в храма, след което се отива в третата сграда – същинския стар манастир. Има доста богата история и чудесни стенописи... Ще ви оставя сами да я откриете, когато го посетите. Местността изглежда удачна и за разходки по асфалтовия път стига да няма много минаващи коли.

И ето... час и половина по-късно сме отново вкъщи. Бебето все още спи, каката е отново на телефона си, таткото подремва, а аз имам възможност да ви разкажа за автотуризъма с бебето на 20 дни. Следващият път ще ви разкажа и за другата ни екскурзия съобразена с малкия.
 
Лина.

За да следите интересните статии на travelmix.bg, последвайте ни във фейсбук