БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС 28.06 – 04.07.2019г. 6 нощувки/ 7 дни със закуски и вечери с включени


Цени от: 2300 ЛВ.
Продължителност: 7 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Русия, Русия - Москва, Русия - Санкт Петербург

Описание

ЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА
    С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
   29.06 – 05.07.2019г.
   6 нощувки/ 7 дни със закуски и вечери с включени
   Входни такси по програмата
ЦЕНА: 2300 лв. ранни записвания до 31.01.2019 г.
 
29.06Излитане от летище Бургас с полет до Москва. Пристигане на летището в Москва. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др.   Ще  се насладите на прекрасна панорама от  площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности.
Разходка с корабче по Москва-река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др.  Настаняване в хотела. ВечеряНощувка.
30.06.Закуска. Екскурзия  в централната част на Москва : Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.
Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.
Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове …
По желание - Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници.
Свободно време. ВечеряНощувка.
01.07 Закуска. Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живелидворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева. Посещение на храма „Христос Спасител“ - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва. Трансфер до Московската гара. След обяд отпътуване от Москва за Санкт Петербург със скоростния влак Сапсан (пътуване 4 ч). Пристигане в Санкт  Петербург . Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
02.07.Закуска.Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:  Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския събор-православна църква, една от най-впечатляващите забележителности на тогаващната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.  , храма „Спас на Крови”  построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.    , събора Смолни,  Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Посещение на Петро-Павловския събор в Петропавловската крепост - строителството му започва през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и мраморните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год. Тук са и саркофазите на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. Свободно време за обяд Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл  - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
03.07.Закуска. Автобусна екскурзия на български език  в Петерхов – извънградския дворец на Петър I, разположен на 30 км от Санкт Петербург. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Според замисъла на Петър I главно украшение на Петерхоф е трябвало да станат фонтаните, които донасят световна слава на дворцовия комплекс и града- „столицата на фонтаните”.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата
Главната архитектурна ценност на Петерхоф е Големият дворец, гледащ към Балтийско море. Там е бил и парадният вход в резиденцията. Петерхоф се превръща в съвършен дворцов ансамбъл. Целта на Петър I да удиви, да порази чуждите гости с великолепието и разкоша на своята резиденция е била постигната. Свободно време в Петерхоф.Трансфер до хотела.Свободно време. Вечеря.  По желание  нощна екскурзия „Белите нощи с вдигане на мостовете” с корабче по каналите на Санкт Петербург и р. Нева – неповторим спектакъл с приказното сияние на белите нощи.
04.07.Закуска Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Посещение на Екатерининския Дворец -несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер. Свободно време. Връщане в Санкт Петербург.Вечеря. Нощувка. Вечерта по желание посещение на балетен спектакъл.
05.07. Закуска. Свободно време в Санкт Петербург. Трансфер до летището.Чартърен полет до Бургас.
ЦЕНА: 2300 лв. ранни записвания до 31.01.2019 г.
СТАНДАРТНА ЦЕНА: 2450лв. на човек в двойна стая
Доплащане за еднична стая + 450 лв.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит – 40 % при сключване на договор
Доплащане – до 35 дни преди отпътуване
Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”
Застраховка „Отмяна от пътуване“:”Романтик холидейз”ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска 
дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” 
№19250  1315 0000676410 / 14.01.2020 г. в ЗAД „Армеец”
 
 
"РОМАНТИК ХОЛИДЕЙЗ" ООД притежава удостоверение за 
регистрация за ТУРОПЕРАТОР и ТУРИСИТИЧЕСКИ АГЕНТ № 04428.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите в нашите офиси. 
 

Информация за дати и цени

ЦЕНА: 2300 лв. ранни записвания до 31.01.2019 г.
СТАНДАРТНА ЦЕНА: 2450лв. на човек в двойна стая
Доплащане за еднична стая + 450 лв.

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-Самолетен билет  от Бургас до Москва и от Санкт Петербург до Бургас с вкючени летищни такси и чекиран багаж
-4 нощувки със  4 закуски и  4 вечери в Санкт Петербург – хотел Hotel Vera 3 * Стандратни стаи. Хотелът се намира в историческия център на Санкт Петербург.
-2 нощувки/3дни със 2 закуски и 2 вечери в Москва – хотел Hotel Delta 4*- стаи "Бизнес Премиум"
-трансфери: летище-хотел-летище
-екскурзоводско обслужване на български език
-описаните екскурзии в Санкт Петербург и Москва с екскурзовод на български език
-разходка с корабче по Москва- река.
-входните такси на посещаваните обекти по програмата
-билет за скоростния влак Сапсан от Москва до Санкт Петербург
-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.
-водач от агенцията
-слушалки по време на екскурзионните програми

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: стойността на руската виза за български граждани  – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи
-медицинска застраховка за лица над 65г. – 20 лв. доплащане
-нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете”
-балетен спектакъл в Мариинский театър,Михайловски театър, Ермитажний театър
Забележка: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата
"РОМАНТИК ХОЛИДЕИЗ" ООД

Адрес: ГР. БУРГАС УЛ. СИЛИСТРА 1
Телефон: 0888731972
Сайт: http://www.romanticholidaysbg.com

Запитване


Още оферти