БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА + КРУИЗ ХЕЛЗИНКИ- СТОКХОЛМ – ТАЛИН С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС


Цени от: 2755ЛВ.
Продължителност: 11 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Русия, Русия - Москва, Русия - Санкт Петербург

Описание

БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА + КРУИЗ ХЕЛЗИНКИ- СТОКХОЛМ – ТАЛИН     С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
4 нощувки в Санкт Петербург, 2 нощувки в Москва и 4 нощувки на круизния кораб „Принцеса Анастасия 
                  10 нощувки/ 11 дни  09.07 – 19.07.2019г.
Всички екскурзии и входни такси включени в цената + 6 вечери!
09.07Излитане от летище Бургас с полет за Москва 08:00ч. Пристигане на летището в Москва. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др.   Ще  се насладите на прекрасна панорама от  площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности.
Разходка с корабче по Москва-река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др.  Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
10.07.Закуска. Екскурзия  в централната част на Москва : Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки , Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.
Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.
Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове
- Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници.
- По желание посещение на "Третяковката галерия"- Основана през 1856 г, от братята Павел и Сергей Третякови, с най- голямата колекция от руски картити, графики и склуптури в света. С над 180 хиляди експоната-/ 30 Евро  при минимум 15  човека/
Свободно време. Вечеря. Нощувка.
11.07 Закуска. Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева. Посещение на храма „Христос Спасител“ - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва. Трансфер до Московската гара. След обяд отпътуване от Москва за Санкт Петербург  със скоростния влак Сапсан (пътуване 4 ч). Пристигане в Санкт  Петербург . Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
12.07.Закуска.Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:  Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския събор-православна църква, една от най-впечатляващите забележителности на тогаващната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.  , храма „Спас на Крови”  построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.    , събора Смолни,  Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Посещение на Петро-Павловския събор в Петропавловската крепост - строителството му започва през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и мраморните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год. Тук са и саркофазите на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. Свободно време за обяд Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл  - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
13.07. Закуска. Автобусна екскурзия на български език  в Петерхов – извънградския дворец на Петър I, разположен на 30 км от Санкт Петербург. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Според замисъла на Петър I главно украшение на Петерхоф е трябвало да станат фонтаните, които донасят световна слава на дворцовия комплекс и града- „столицата на фонтаните”.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата
Главната архитектурна ценност на Петерхоф е Големият дворец, гледащ към Балтийско море. Там е бил и парадният вход в резиденцията. Петерхоф се превръща в съвършен дворцов ансамбъл. Целта на Петър I да удиви, да порази чуждите гости с великолепието и разкоша на своята резиденция е била постигната. Свободно време в Петерхоф.Трансфер до хотела.Свободно време. Вечеря.  По желание  нощна екскурзия „Белите нощи с вдигане на мостовете” с корабче по каналите на Санкт Петербург и р. Нева – неповторим спектакъл с приказното сияние на белите нощи.
14.07.Закуска Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Посещение на Екатерининския Дворец -несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер. Свободно време. Връщане в Санкт Петербург.Вечеря. Нощувка. Вечерта по желание посещение на балетен спектакъл.
15.07. Закуска.  Свободно време.В 15.00ч. трансфер до круизния кораб „Принцеса Анастасия”. Регистрация и настаняване в каютите.18.00ч. отплаване от Санкт Петербург за Талин. Вечеря/ по желание/.Време за разходка и разглеждане на круизния кораб. За любителите на нощния живот има дискотека, шоу програма, ресторанти и кафенета, а шопинг маняците могат да  посетят магазините. Нощувка.
16.07 Закуска/ по желание срещу доплащане/. В 12.30ч. пристигане в Талин. Обзорна туристическа обиколка на столицата на Естония . Ще видите средновековния замък Томпеа, Домската Катедрала, ще се запознаете с архитектурните забележителности на Стария град. Свободно време за обяд и самостоятелни посещения. Връщане на кораба в 17.00ч. В 18.30ч. отплаваме за Стокхолм. Вечеря/ по желание/. Нощувка.
17.07. Закуска/ по желание срещу доплащане/. В 09.30ч. пристигане в Стокхолм. Обзорна екскурзия на Стокхолм. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав..  Ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. По желание посещение на Кметството  /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.Свободно време. В 16.30ч. връщане на кораба. Отплаване в 17.30ч. за Хелзинки. Вечеря/ по желание /. Нощувка
18.07. Закуска/ по желание срещу доплащане/. В 11.30ч. пристигане в Хелзинки. Обзорна екскурзия на Хелзинки с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време. В 18.00ч. връщане на кораба. В 19.00ч. отплаване за Санкт Петербург. Вечеря./ по желание/ Нощувка.
19.07. Закуска/ по желание срещу доплащане/. Свободно време.Трансфер до летището за полет  от Санкт Петербург до Бургас с чартърен полет.
Обща пакетна цена: 
Промо цена: 2755 лв. на човек в двойна стая и двойна каюта за записвания до 28.02.2019 г. и до изчерпване на промоционалните места!

Стандартна цена след  28.02.2019г. - 2955 лв. на човек в двойна стая и двойна каюта
 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Самолетен билет  от Бургас до Москва и от Санкт Петербург до Бургас с включени летищни такси и чекиран багаж.
-4 нощувки със  4 закуски и  4 вечери в Санкт Петербург – хотел Hotel Vera 3 * Стандратни стаи. Хотелът се намира в историческия център на Санкт Петербург.
-2 нощувки/3дни със 2 закуски и 2 вечери в Москва – хотел Hotel Delta 4*- стаи "Бизнес Премиум"
- 4 нощувки  на круизния кораб „Принцеса Анастасия” в двойни каюти В2 по маршрут Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург

-трансфери: летище-хотел-летище
-екскурзоводско обслужване на български език
-описаните екскурзии в Санкт Петербург и Москва с екскурзовод на български език
-описаните екскурзии с круизния кораб с екскурзовод на руски език- Талин, Стокхолм и Хелзинки
-разходка с корабче по Москва- река.
-входните такси на посещаваните обекти по програмата
-билет за скоростния влак Сапсан от Москва до Санкт Петербург
-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.
- водач от агенцията
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: стойността на руската виза за български граждани  – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
по желание 4 закуски и 4 вечери  на круизния кораб  /закуските и вечерите са на блок маса с изключително богат асортимент от храни с включени напитки алкохолни/вино и бира/ и безалкохолни, цена на закуска на ден 13 евро, цена на вечеря 31 евро на ден.  Цените са валидни при заявка от България при записване в агенцията!
- лични разходи
-медицинска застраховка за лица над 65г. – 20 лв. доплащане
- посещение на "Третяковката галерия" -30  евро

-нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете”-
-балетен спектакъл в Мариинский театър,Михайловски театър, Ермитажний театър
- кметството в Стокхолм – 20 евро
- каюта с прозорец – А 2 – 80 лв.на човек
Описание на круизния кораб: Круизен кораб Принцеса Анастасия -  Princess Anastasia — това е съвременен круизен кораб, с възможност да приеме на борда си 2353 пасажери. Разполага със 834 каюти от различен клас. Инфраструктурата му включва 2 ресторанта: шведска маса и А ла Карт, барове, дискотеки, детски площадки, SPA, фитнес зала, казино, кинотеатър, магазин Duty Free, лекарски кабинет.
Каюта В2 – на палуба 4, 5 или 6 над ватерлинията, каюта без прозорец, с климатик и баня с душ;
 Каюта А 2 – на палуба 4, 5 или 6 над ватерлинията, каюта с  прозорец, с климатик и баня с душ;


Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит – 40 % при сключване на договор
Доплащане – до 35 дни преди отпътуване
Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”
Застраховка „Отмяна от пътуване“:”Романтик холидейз”ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска 
дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 19250  1315 0000676410 / 14.01.2020 г. в ЗAД „Армеец”
 
 
 

Информация за дати и цени

09.07 – 19.07.2019г.
Промо цена: 2755 лв.
на човек в двойна стая и двойна каюта за записвания до 28.02.2019 г. и до изчерпване на промоционалните места!

Стандартна цена след  28.02.2019г. - 2955 лв. на човек в двойна стая и двойна каюта.

Какво е включено в цената

Промо цена: 2755 лв. на човек в двойна стая и двойна каюта за записвания до 28.02.2019 г. и до изчерпване на промоционалните места!

Стандартна цена след  28.02.2019г. - 2955 лв. на човек в двойна стая и двойна каюта
 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Самолетен билет  от Бургас до Москва и от Санкт Петербург до Бургас с включени летищни такси и чекиран багаж.
-4 нощувки със  4 закуски и  4 вечери в Санкт Петербург – хотел Hotel Vera 3 * Стандратни стаи. Хотелът се намира в историческия център на Санкт Петербург.
-2 нощувки/3дни със 2 закуски и 2 вечери в Москва – хотел Hotel Delta 4*- стаи "Бизнес Премиум"
- 4 нощувки  на круизния кораб „Принцеса Анастасия” в двойни каюти В2 по маршрут Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург

-трансфери: летище-хотел-летище
-екскурзоводско обслужване на български език
-описаните екскурзии в Санкт Петербург и Москва с екскурзовод на български език
-описаните екскурзии с круизния кораб с екскурзовод на руски език- Талин, Стокхолм и Хелзинки
-разходка с корабче по Москва- река.
-входните такси на посещаваните обекти по програмата
-билет за скоростния влак Сапсан от Москва до Санкт Петербург
-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.
- водач от агенцията

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: стойността на руската виза за български граждани  – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
по желание 4 закуски и 4 вечери  на круизния кораб  /закуските и вечерите са на блок маса с изключително богат асортимент от храни с включени напитки алкохолни/вино и бира/ и безалкохолни, цена на закуска на ден 13 евро, цена на вечеря 31 евро на ден.  Цените са валидни при заявка от България при записване в агенцията!
- лични разходи
-медицинска застраховка за лица над 65г. – 20 лв. доплащане
- посещение на "Третяковката галерия" -30  евро

-нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете”-
-балетен спектакъл в Мариинский театър,Михайловски театър, Ермитажний театър
- кметството в Стокхолм – 20 евро
- каюта с прозорец – А 2 – 80 лв.на човек
Описание на круизния кораб: Круизен кораб Принцеса Анастасия -  Princess Anastasia — това е съвременен круизен кораб, с възможност да приеме на борда си 2353 пасажери. Разполага със 834 каюти от различен клас. Инфраструктурата му включва 2 ресторанта: шведска маса и А ла Карт, барове, дискотеки, детски площадки, SPA, фитнес зала, казино, кинотеатър, магазин Duty Free, лекарски кабинет.
Каюта В2 – на палуба 4, 5 или 6 над ватерлинията, каюта без прозорец, с климатик и баня с душ;
 Каюта А 2 – на палуба 4, 5 или 6 над ватерлинията, каюта с  прозорец, с климатик и баня с душ;
 
"РОМАНТИК ХОЛИДЕИЗ" ООД

Адрес: ГР. БУРГАС УЛ. СИЛИСТРА 1
Телефон: 0888731972
Сайт: http://www.romanticholidaysbg.com

Запитване


Още оферти