Албания - непознатата близост

публикувано на 14.07.2016 13:24

Деси Маркова от Аполо ни разказва и показва прекрасната действителност на морска почивка в Албания. Все по-интересна дестинация за българина, който се е наситил на all inclusive в Турция, на домашния туризъм в Гърция и на ресторантския по българското черноморие. Ето я и нея Албания.
За Албания започва да се говори все повече като за туристическа дестинация. Kак решихте да предлагате почивки там?

Албания е една нова и непозната дестинация на пазара. Ние, от Аполо, винаги сме се стремили да предложим на нашите клиенти нови и интересни дестинации. Албания отговаря на всичко това. Всъщност в нея може да откриeте всички удобства, на които сме свикнали в съседните страни, но на ниска цена. Тя е чудесна алтернатива за хора, които искат нещо по-различно от нашето Черноморие,  Турция или Гърция.

Какви са предимствата за почивка в Албания пред съседните Гърция и Турция?

Впечатление прави невероятно широката плажна ивица с жълт пясък и много топлото море. Не е за пренебрегване  високото ниво на обслужване и любезния персонал в хотелите. Цените също са част от основните предимства.

Какви почивки предлагате и колко средно излиза почивка в Албания за една седмица?

Предлагаме  почивка за 8 дни, или 7 нощувки, на база на изхранване „всичко включено в цената“  и транспорт с автобус  на цена от 599лв.

Също така предлагаме и почивка със собствен транспорт, като в този случай клиентът може сам да избере продължителността на ваканцията си.

Колко дълго се пътува и къде точно са курортите?

Пътят до там е много приятен. Преминава се през  Македония - покрай Скопие и Охрид. С лека кола се пътува около 9 часа и 12 ч. с автобус. Удобството е, че по-голямата част от пътя е магистрала.  Едни от най-известните курорти са Дуръс и Саранда. Хотелът, който нашата агенция предлага се намира в Дуръс,  в местността “PLYAZ”, на около 5 км. от центъра на града. Той е достатъчно близо до центъра, до който се достига с удобен градски транспорт, освен това е близо до оживена главна улица и, разбира се,  е на брега на морето.

Колко струва един обяд в заведение на плажа?

Много е относително. Зависи  в какво заведение ще отидете, какво ще си поръчате и т.н, но за един човек обядът е около 15 лв.  Ако трябва да дадем по-конкретни примери : гръцка салата струва около 250 леки / 70 леки = 1 лв./, за бира може да дадете 150 леки;  супа – 150 леки, основно ястие , например скара или нещо подобно, е от 450 до 800 леки.

Каква е политика за шезлонгите и чадърите на плажа?

С оглед на това, че повечето хотели са на първа  линия, те разполагат със собствени шезлонги и чадъри, които се ползват от гостите безплатно.  Ако не сте отседнали  в такъв хотел, можете да ползвате два  шезлонга  и чадър за около 2,50-3 евро. Има и достатъчно голяма свободна зона.

Албания е известна със своите бункери. Какви други туристически атракции предлага?

Най-известната забележителност сред туристите са бункерите. Те ги посрещат на границата и винаги са били обект на голям интерес. Аз,  като заклет пътешественик и човек, работещ в туризма, винаги откривам много и интересни места в държавата, в която се намирам. 

Столицата Тирана привлича туристите и ги посреща с много зеленина, прекрасни кафенета с истинско еспресо в италиански стил.  Само на 40км от Дуръс се намира град Круя, родното място на Скендербег. Градът предлага разходка по занаятчийската чаршия и крепостта. Много приятен е и самият Дуръс. Можете да се разходите по централната улица, запазила стила на сградите от 1936г; да разгледате главния площад с кметството, културния дом, венецианската кула и амфитеатъра . Най-интересни са хората, които са много любезни и усмихнати. Много смях предизвиква и езикът им, който е част от индоевропейското езиково семейство, но образува своя собствена езикова група. Могат да се чуят думи от гръцки, италиански, турски, френски. Само няколко примера: 

 Фаламиндерит   - Благодаря

Ррукт мбар  - на добър път

 Гъзуар - наздраве


Разкажете малко повече за Вас и агенцията.

Аполо има 16-годишна история, през която сме се превърнали във водещ туроператор. Организираме турове на 6 континента, като предлагаме програми както за тези, които търсят популярни места, така и за пътешествениците, които искат да посетят малко познати дестинации, но и искат да се чувстват сигурно и комфортно.

Винаги се опитваме да дадем различен поглед към туристическата дестинация. Поради това програмите на Аполо са направени с цел да покажат най-интересното от всяка дестинация, да дадат на туриста максимална информация, да го докоснат до местния бит и култура.

През годините се научихме да отговаряме на изискванията на различните клиенти. Затова и основахме  различни брандове, насочени към клиенти с различни интереси и търсения в областта на пътуването и туризма. APOLLO е съсредоточен над готови групови екскурзии и почивки. Традиционни самолетни програми до най-популярните дестинации: Париж, Лондон, Виена, които са с едни от най-добрите условия на пазара.
Автобусни уикенди до Истанбул с разнообразни програми – за новите и стари почитатели на този град.
Аполо държи голям пазарен дял на почивките в Турция. Вече 16-та година предлагаме ваканции  в най-известните курорти. Ексклузив сме за едни от най-добрите хотели: Palm Wings Kusadasi, Palm Wings Didim, Venosa Didim, какво и за хотел Luna Beach Deluxe в Мармарис.

VIP Zone, от друга страна, предлага програми за индивидуално пътуване на 4 континента. Може да избирате между VIP екскурзии, организирани само за Вас, с индивидуално обслужване или гарантирани групи, при които може да се присъедините на конкретни дати към групи туристи от цял свят.

Wedding Style  предлага интересни и нетрадиционни идеи за Вашето сватбено тържество или меден месец на най-невероятните места на света - плажна сватба в Пукет, историческа сватба в стар замък в Шотландия, в ренесансова вила в Италия, леден хотел в Лапландия или под звездите на пустинята. Възможностите са неизчерпаеми!

Apollo Corporate – предложения за бизнес пътувания: тийм билдинг, конгреси и фестивали в чужбина, трансфери, настаняване и визи.

Контакти:
Туроператор APOLLO