9 май в Москва - Ден на Победата (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1499
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Русия, Русия - Москва

Описание

1-ви ден (06.05.2016г): Обеден полет София – Москва. Кацане на летище Шереметиево. Посрещане от местния екскурзовод. Автобусна обзорна екскурзия на Москва. Разглеждане на историческите и архитектурни паметници на града (отвън): Кремъл; Паметника на Петър I; Мемориалния Комплекс „Парк на Победата”; Кутузовски проспект; Манежния Площад; прекрасната водна композиция на фонтаните на река Неглинка – ляв приток на река Москва и др.. Настаняване в хотела. Нощувка.
 
2-ри ден (07.05.2016г):
Закуска.  Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала.  Московският Кремъл е визитната картичка, не само на Москва, но и на цяла Русия! Красотата и величието му са въплътени в неговия архитектурно-художествен ансамбъл! Впечатлява с неповторимия природен ландшафт, църквите и дворците на неговата територия! Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе! От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната! Тук е работната Резиденция на Президента на Русия! Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни! Екскурзия в Оръжейната Палата на Кремъл – световноизвестния музей-съкровищница! Екскурзия по Червения площад и Александровската градина. Свободно време.  
Връщане в хотела. Нощувка.
 
3-ти ден (08.05.2016г):
Закуска. Посещение на Музей „Космонавтики” – Един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно-космически техники, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби и др.  След това се отправяме на  Пешеходна обиколка „Стара Москва” или т.нар. „Купеческое Замоскворечье”- От този изконен район на руската столица са произлезли известните фамилии: Третякови, Морозови, Бахрушини, Рябушкинские и тнт. Именно битът и нравите на търговците от този район са в основата на пиесите на Островски.Екскурзионната ни програма за деня ще завърши с  Посещение на Третяковската галерия – Най-известният художествен музей в Москва. В съкровищницата на руската живопис  са събрани от  иконописите от 13-ти век до творбите на руските художници от 18-ти до 20-ти век. Свободно време. Нощувка.
 
4-ти ден (09.05.2016г):
Закуска. Любимият празник на Русия – 9 май - День Победы!   Свободен ден в Москва.
Участие в тържествата в чест на  победата във Великата Отечествена Война. Ще имате възможност да усетите атмосферата на грандиозните шествия! Наблюдение на зрелищния парад на военна техника! Свободен следобед. Нощувка.
 
5-ти ден (10.05.2016г):
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за България. Около обяд кацане на летище София.
 

Информация за дати и цени

Дата: 06.05.2016г – 10.05.2016г
Цена: 1 499лв

 

Какво е включено в цената

- Самолетни билети София-Москва-София с включени летищни такси (11.01.2016г);
- 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3/4* в Москва;                  
- Трансфери: летище-хотел-летище в Москва;
- Автобусна обзорна обиколка на Москва;
- Туристическа програма на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала; Екскурзия по Червения площад и Александровската градина
- Посещение на Оръжейната палата;
- Посещение на Музей „Космонавтики”
- Пешеходна обиколка „Стара Москва”
- Посещение на Третяковската галерия
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Водач от Радугатурс

 

Какво не е включено в цената

- Туристическа руска виза - 119 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Разходи за градски транспорт  и от личен характер

Забележка:
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити.
- Възможно е да има промяна в летищните такси и часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията;
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи: 
- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 паспортна снимка, за руската виза
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;

Условия на записване: 
- Депозит – 600лв; Доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.
 
Радугатурс

Адрес: гр.Пловдив, ул.Иван Вазов 61Б
Телефон: 032620484
Сайт: http://www.radugatours.com

Още оферти