8 МАРТ, ВЕЛИКДЕН, МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ - Божествената Флоренция и Тоскана от Варна (АРХИВИРАНА)


Цени от: 800
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Собствен
Местоположение: Италия

Описание

Предимства нa екскурзията:

директен полет от Букурещ

трансфер от и до Варна и близките градове

тур на Флоренция

допълнителни екскурзии до Сиена и Сан Джиминяно с дегустационна програма и Портовенере и Чинкуе Тере

нощувки в централни хотели/апартаменти

 

 „Божествената” Флоренция смайва своите посетители с величествените си дворци и катедрали, с многобройните си шедьоври на изкуството, пазещи спомена за Ренесанса, за епохата на славните Медичи и ненадминатите Микеланджело, Донатело и Ботичели. Флоренция наистина си заслужава! Убедете се сами!

1 ден   Варна - Букурещ - Пиза

Трансфер до летище Букурещ от Варна, Шумен, Разград, Добрич, Русе. Полет Букурещ-Пиза, пристигане в Пиза. Трансфер до Флоренция. Нощувка.

2 ден   Флоренция

Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език /срещу допълнително заплащане/. Този изключително увлекателен четиричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други. На края на разходката ни, за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град, ви препоръчваме в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Кианти.

Нощувка във Флоренция.

3 ден  Флоренция – Сиена – Сан Джиминяно – Кианти /Флоренция - Портовенере и Чинкуе Тере

Закуска.  Екскурзия по желание /срещу допълнително заплащане/.

Сиена и Сан Джиминяно с дегустационна програма. Днес пътешествието ви ще започне с очарователния регион Кианти, в сърцето на Тоскана, с класическия италиански пейзаж: хълмове, покрити слозя и маслинови дървета. По пътя, от широките панорамни прозорци на автобуса, ще можете да се възхитите на средновековното селце Монтериджони, оградена от крепостни стени, останали непокътнати и до днес.

Пристигане в Сиена. Туристическа обиколка с екскурзовод на стария град, започваща от известната базилика Сан Доменико, съкровищница на изкуството на Ренесанса, построена през 13-ти век и посветена на св. Екатерина от Сиена. Разходка по тесните средновековни улички на града, с техните кули и градски замъци, в търсене на блясъка на миналото. В Катедралата, посветена на Света Богородица, ще се срешнете с произведенията на творци от световно значение, като например скулпторите Никола Пизано, Якопо дела Куерча и Донатело, художниците Дучо и Пинтурикио. Катедралата ще ви посрещне с мраморните „картини“ на пода си, 52 интарзии, които Вазари описва като „най-красивият и най-великолепен мраморен под създаден някога“.  Обиколката на Сиена завършва с площада Пиаца дел Кампо - може би най-интересният и завладяващ в цяла Италия, с поразителната си форма на огромна мида или ветрило. Площадът е скъп на всеки жител на Сиена, защото съхранява древната традиция на така нареченото Палио, конното състезание, което води зрители от цял свят, надбягването, което носи невероятно силни емоции на сиенци два пъти в годината. Казват, че човек трябва да е роден в Сиена, за да почувства наистина надбягването.
Следващата спирка е Сан Джиминяно – миниятюрен град, разположен на върха на хълм, останал непокътнат през вековете и известен със своите многобройни високи кули, стенописи и други ценни произведения на изкуството. В средновековния дворец се намира малък, очарователен музей. Местният екскурзовод ще ви запознае  с историята и традициите на този прекрасен град чрез един  емоционално наситен разказ за това, какъв е бил животът тук през четиринадесети век. Нещо повече - ще станете свидетели как опитни майстори произвеждат ръчно изработени предмети.
В края на туристическата програма в едно стопанство в близост до крепостта Сан Джиминяно ще опитате традиционната кухня за района на Сиена и дегустирате известни местни вина. Напускате Сан Джиминяно, за да почувствате още веднъж  релаксиращия и медитативен ефект на гористите хълмове, маслиновите горички и лозята на прочутата област  Кианти.

Нощувка във Флоренция.

4 ден Флоренция - Чинкуе Тере и Портовенере /след април//Галерия Уфици - Галерия на Академията - Палацо Пити

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на уникалния по рода си Национален парк Чинкуе терре /петте земи/, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тази панорамна обиколка с влак и корабче по скалистото крайбрежие на Лигурия ще ни отведе през многобройни галерии до малките живописни градчета Монтеросо, Вернаца, Риомаджоре с изключителни морски пейзажи. 

Ще спрем за обяд в малкото рибарско градче Риомаджоре, а морето ще бъде почти буквално под нас и пред нас. Влюбените могат да си носят или закупят в Монарола или Риомаджоре  катинарчета, за да заключат сърцата си по  местна, но и станала международна традиция. Следобед посещение на Портовенере /Заливът на поетите/.

Може да посветите този ден за разглеждане на галерията Уфици /с доплащане/, един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други, а следобеда да посетите Палацо Питти и Ренесансовите градини Боболи или  Галерия на Академията с известни скулптори от Микеланджело, включително и невероятната статуя на „Давид”.

Палацо Питти е една от основните атракции на град Флоренция и е най-големият запазил се флорентински дворец, той е и един от най-големите музейни комплекси във Флоренция, подслонил е Галерия Палатина, Галерия за съвременното изкуство, Музей на среброто, Музей на порцелана, Музей на каретите и Галерията на костюма.

Нощувка във Флоренция.


5 ден Флоренция - Летище Пиза - Букурещ - Варна

Закуска. Съветваме ви да продължите престоя си във Флоренция с още един-два дена, защото тя не се гледа на бързи обороти. Така ще можете действително да почувствате красотата, съвършенството и любовта, които бликат от нея, за да завладеят и вас.

Един последен съвет,  преди да си тръгнете от Флоренция, минете под портика на Новия пазар. Не забравяйте да потриете за късмет носа на прословутото диво прасенце и да пуснете монета в устата му. Ако монетата премине през решетката, Флоренция ще ви донесе късмет.

Полет Пиза-Букурещ, трансфер Букурещ-Варна, Шумен, Разград, Добрич, Русе

 

ФЛОРЕНЦИЯ, цени музеи:

Купола на Дуомо - 8 EUR (раб.време 8.30-19.00ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);
Баптистерий на Дуомо– 3 EUR (раб.време 14.00-19.00ч.);
Параклис на Медичите „Сан Лоренцо” – 6,50 EUR (раб.време 8.30-17.40ч., затворен в неделя;
Галерия Уфици – 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 12,50 EUR) - раб.време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;
Галерия Академия – 6,50 EUR (раб.време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);
Двореца Пити – Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство – 8,50 EUR EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 13 EUR) (раб.време 8.15 -18.50., затворен в понеделник);
Палацо векио – 6.50 EUR (раб.време 9 -19.00ч., затворен в четвъртък и всички религиозни празници);
Къща-музей Данте – 4 EUR (от 1 октомври до 31 март отворен от вторник до неделя от 10.00ч. до 17.00ч. , затворен - понеделник; от 1 април до 30 септември отворен всички дни от 10.00 до 18.00);
Църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR (работно време от понеделник до събота от 9.30 до 17.00 ч. и е затвотрена на всички църковни празници), Национален


Условия на плащане:

 • Цената на екскурзията е обвързана с цената на самолетните билети, затова е възможна промяна на пакетната цена, в зависимост от наличните места. По-ранното записване за екскурзията Ви гарантира максимално ниска цена! /цена към 09/10/2016/
 • Начин на плащане: депозит – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Информация за дати и цени

07.03.2017 - 11.03.2017
11.04.2017 - 15.04.2017
02.05.2017 - 06.05.2017

Какво е включено в цената

Пакетната цена е на човек в двойна стандартна стая/апартамент и включва:

 • Полет Букурещ – Пиза – Букурещ с АК Уизеър и малък ръчен багаж
 • Трансфер Варна - Букурещ – Варна
 • Туристическа обиколка на Флоренция
 • 4 нощувки със закуски във Флоренция в хотел 3* или луксозен апартамент в центъра на Флоренция без закуска – по желание

Какво не е включено в цената

Цената не включва:

 • Екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно с дегустация на местни вина и специалитети80 евро на човек с гид на български език, мин. 6 човека
 • Екскурзия до Портовенере и Чинкуе терре - 90 евро на човек с гид на български език, мин. 6 човека
 • Разходи за трансфер от Летището в Пиза до Флоренция и обратно - около 16 евро
 • Мед. застаховка, Входни такси за забележителности, Разходи от личен характер, Градски такси - 2-3 евро на човек на нощувка, които се заплащат на място в хотелите

Доплащане за багаж:

 • голям ръчен багаж - около 30 евро отиване и връщане,
 • чекиран багаж 23 кг. – около 25 евро на посока
Дидона ЕООД

Адрес: бул.„ Княз Борис I“ 7, надп. ет. 1 9000 Варна
Телефон: 0895047288
Сайт: http://www.didonatravel.bg

Още оферти