НОВА ГОДИНА В ЗАГРЕБ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 389 лв.
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Словения, Хърватска

Описание

 

30.12.2015 – 02.01.2016

Но по-важен е въпросът – Защо в Загреб на Нова година?
Защото е красиво, защото носи нещо аристократично и мъничко балканско. Защото хората умеят да се усмихват, а ние започваме да забравяме как става това?! Защото, ако не на Нова година, то кога трябва да се заредим с положителни емоции и те да не се изчерпват поне до следващия 31 декември.

 

30.12.2015: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 5.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Заради историческата съдба на Хърватия, общият архитектурен стил на Загреб е повлиян изключително от Австро-унгарската империя и затова е наречен „малката Виена“. Столицата съчетава по уникален начин ускорения пулс на съвремието с историческите паметници, a Средновековната красота на града е непокътната и до днес. Пристигане привечер и настаняване в хотел Дубровник 4****  в ТОП центъра на Загреб. Свободно време за приятна вечерна разходка. Поради отличната локация на хотела в самото сърце на града, на централния площад Бан Йосип Йелачич, още с пристигането си може да се потопите във уникалната вечерна атмосфера на Загреб, като единственото, което трябва да направите е да прекрачите прага на хотела и да седнете на чаша вино в някое уютно заведение наоколо или да поспрете за миг  да послушате пеенето на градските музиканти по оживените търговски улици. Или пък да посетите бароковата част на Горния град, където  все още се организират панаири за сувенири, така както е било през Средновековието. Нощувка.

31.12.2015:  Закуска. В 10,00 ч. организирана пешеходна туристическа обиколка  в Загреб - град с неповторим чар и  свой собствен дух. Ще видим централния площад Бан Йосип Йелачич (на който е разположен и хотела ни) - чудесна отправна точка за опознаването на средновековния град; Катедралата на Каптол – Св.Богородица, най-голямата катедрала в Хърватия; фонтана на Богородица; колоритния пазар Долац с характерните червени чадъри, където се предлагат богатства от четирите края на Хърватия: от прясна риба от Далмация до зеленчуци от региона Славония. Продължаваме по улица „Кървави Мост” към Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; Площадът и църквата Св. Марк заобиколена от представителните сгради на Парламента, Кметството, Върховния съд. Спускаме се по ул. Кирило-Методиева, за да се усмихнем пред Музея на разбитите връзки и минавайки покрай йезуитската църква “Св. Катерина” да се озовем на площадката със зашеметяваща панорамна гледка към града. Свободно време за шопинг и потяпяне в предпразничната атмосфера. И за да посрещнете Новата година с усмивка Ви предлагаме да се насладите на:

Новогодишна Гала вечеря /по желание/ в празнично украсената зала „Дубровник” с панорамна гледка към централния площад на Загреб, където местните жители тържествено посрещат Новата година!   ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

01.01.2016:  Закуска. Свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане/ полудневна екскурзия до Любляна. Отпътуване около 11,30 ч. за столицата на Словения. Туристическа програма вЛюбляна - един град с душа. Пешеходна обиколка в старата част на града, за да го почувстваш, достатъчно е да обиколиш стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Свободно време. Връщане в  Загреб. Нощувка.

 

02.01.2016:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Информация за дати и цени

Възрастен в двойна Standard room

389 лева


Какво е включено в цената

 

Цената включва:

* Транспорт с автобус категория 3*

* 3 нощувки със закуски в хотел Дубровник 4**** в ТОП центъра на Загреб

* градска такса

* туристическата програма в Загреб

* представител на фирмата придружаващ групата

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).


Цената не включва:

* Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела със зашеметяваща панорамна гледка към главния площад на Загреб  - 85 евро/167 лв. възрастен, деца до 11,99 г. – 45 евро/ 88 лв.

В цената са включени: напитка за „Добре дошли”, вечеря на блок маса, 350 мл вино, 500 мл минерална вода, чаша шампанско и незабравимо Парти с DJ.

* полудневна екскурзия до Любляна – 20 евро / 39 лв. (при група мин. 20 рах)

* медицинска застраховка – 8 лв., за туристи над 65 год. – 16 лв.

* разходи от личен характер


БАЯ ТУРС ООД

Адрес: СОФИЯ, БУЛ.БЪЛГАРИЯ 53
Телефон: 35929870667
Сайт: http://WWW.BAJATOURS.BG

Още оферти