Почивка в Гърция 2015 - Остров Закинтос 19/09/2015 (АРХИВИРАНА)


Цени от: 595 лв.
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция

Описание

1 ден – Отпътуване от София в 7.00 ч от площад „Александър Невски“ маршрут София –Солун - Делфи / 663 км. /. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден – Закуска. Ще разгледаме най-големия оракулски комплекс с храм на Аполон, който достига своя разцвет през VI век пр. н.е., а Делфи става главен религиозен център на елините. Неговите останки са приютени в живописната котловина на планината Парнас. От руините, оцелели през времето като театъра, стадиона и мраморния храм-ротонда, окръжен отвсякъде с колони, стъпили върху тристепенна основа, днес съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Ще продължим към Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра / засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела – свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден – След закуска, ще се отправим към град Закинтос – столица на острова. Ще разгледаме площад „Св. Марк“ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най-почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „Соломос“– отразяващи типичната атмосфера. Ще имаме възможността да посетим Византийския музей /по желание/, Градската библиотека, Храмът на Дионисий /патрон на острова/ и Венецианската крепост. Свободно време, за да се насладим на уникалната атмосфера, да направим снимки и да изпием по фрапе в колоритните кафенета, пръснати из стария град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Свободен ден за плаж, релаксация и разходка. Вечеря. Нощувка.

5 ден – След закуска, с тези от вас, които искат да научат и видят повече от впечатляващия остров, ще се отправим към хълма Бохали за кратка фото пауза на изумителната панорамна гледка към град Закинтос. Ще продължим пътуването по източния бряг на острова и следващата спирка ще бъде селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се докоснем до неповторимата красота на „Сините пещери“ и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Ще посетим Василикос – шедьовър на приподата, рай за всички, които обичат морето. Впечатляващ е Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Връщаме се в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Свободен ден. Предлагаме за любителите нa екстремните преживявания безплатно посещение на „Аквапарк“ с безплатен трасфер в двете посоки а за почитателите на просторни пясъчни плажове – още един незабравим ден. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Закуска. По желание целодневен круиз до стров Кефалония. Кефалония е административния център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островът обхваща голямо приподно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк тя е приютила и рядка порода диви коне.  Пещерата Дрогарати е наистина с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика, тук през лятото се изнасят множество концерти, а пещерата Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Закуска. Свободно време за разходка, плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

 

9 ден – Закуска. Отпътуване за България. Почивка в град Янина, разположен на живописният десен бряг на езерото Памвотис. Ще имате време да разгледате крепостта Иц кале, и да хапнете от месните специалитети. Пристигане в София късно вечерта.


Информация за дати и цени

 
Настаняването е в комплекс, състоящ се от хотелите: 
Admiral, Captains и Commodorе в курортното селище Argassi
http://www.xenos-hotels.gr/
 
 
Възрастен в двойна стая
 
Трети възрастен в двойна стая
 
Дете 0-11.99 с двама възрастни
 
Самостоятелна стая
 
19.09 – 27.09.15
 
595 лв. 545 лв. 455 лв. 795 лв.
26.09 – 04.10.15 580 лв. 500 лв. 450 лв. 795 лв.

Какво е включено в цената

Пакетната цена включва:
* транспорт с лицензиран автобус 3*
* * пътни и магистрални такси,
* такси за моста Рио - Антирио
* фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
* фериботни такси и билети Патра – Антирио
* 1 нощувка със закуска в Делфи
* 7 нощувки със закуски и  вечери в Закинтос -  хотел  3*
* панорамна обиколка на Закинтос
* посещение на Аквапарк с включени трансфери
* медицинска застраховка с асистънс
* екскурзовод/ водач от фирмата организатор
 
 

 

Какво не е включено в цената

Цената не включва:
* Екскурзия – обиколка на острова /5-ти ден/  - 24 евро при минимум 20 участници
* Входна такса на Делфи – 9 евро
* Целодневен круиз до остров Кефалоня – 40 евро
 

 
БАЯ ТУРС ООД

Адрес: СОФИЯ, БУЛ.БЪЛГАРИЯ 53
Телефон: 35929870667
Сайт: http://WWW.BAJATOURS.BG

Още оферти